Путин единствен на празничната служба в катедралата в Кремъл

За първи път от години на Бъдни вечер той е в Москва
7 яну 2023 08:12, Елка Василева
241
Путин единствен на празничната служба в катедралата в Кремъл
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин присъства сам на празнична служба в катедралата в Кремъл и не се присъедини към другите поклонници на публично тържество, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Руската информационна агенция РИА съобщи, че за първи път от години насам Путин е отбелязал Бъдни вечер в Москва, а не в региона около столицата. Държавната телевизия показа на живо как Путин се прекръства няколко пъти, докато тече службата.

Путин, облечен със синьо яке и бяло поло, беше единственият богомолец на службата.

Руската православна църква подкрепя войната в Украйна, припомня Ройтерс. Московският патриарх Кирил в четвъртък призова двете страни да спазват 36-часовото коледно примирие, което Путин обяви.

В службата снощи патриарх Кирил отправи критика срещу Украйна за действията ѝ срещу клон на православната църква, която има дългогодишни връзки с Москва. Службата за сигурност на Украйна претърси имоти, собственост на църквата и миналия месец обвини висш духовник, че е участвал в антиукраинска дейност, като подкрепя руската политика.

"Нека се молим за нашите братя и сестри и да вярваме, че един ден тези дяволски изкушения ще отминат", каза Кирил, като говори за "жалки опити" на Киев да унищожи църквата в Украйна.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сдф То май и нашите политици така направили тази година. Ходили сами ... някъде. Ама тях не ги показали къде ходят.
88
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност в раша празнуват ли Коледа или само вожда им празнува. За себе си ли пр.ос.е.ше примирие???
87
6
 
15
 
! Отговори
Наполеон преди 1 година
На тоя свят най-големите бели са направили нискоразредни началници като путин и хитлер - ефрейтор и кгб-чиновник, нискоръстови и двамата. Наполеон го слагам в отделен джоб, поне е бил интелигентен.
86
8
 
23
 
! Отговори
сдф преди 1 година
Путин е кагебист, никакъв богомолец не е. Сериозно ли някой иска да представи Путин за вярващ? И в какво вярва, след токова убийства, отравяния? Това е средновековен лидер, обаче от ранното средовековие.
85
18
 
8
 
! Отговори
100% преди 1 година
украйна свърши....
84
8
 
12
 
! Отговори
той е целия -- преди 1 година
--- свободен свят плюс Башар ,Ким и оня на Венецуела и тези тримата водят война със световния империализъм ! На това нормалаен човек не може да повярва ! Ама можем да му изядем атомните бомби ,затова всеки легнал във окоп срещу болните мозъци е герой ! дано Украйна предизвика катаклизъм във Русия и всички болни мозъци бъдат премахнати и дойде някой нормален човек !
83
9
 
26
 
! Отговори
Иван Иванич преди 1 година
Сам на богослужението? Тоя си мисли, че след като си има собствени държава и армия, може да има и собствена вяра и собствен бог-така,само за себе си.
82
16
 
5
 
! Отговори
FUCK_5Column преди 1 година
Всички вас евроатлантици....
81
9
 
28
 
! Отговори
Асен преди 1 година
До коментар 84:Русия нападна вероломно Украйна, но ти твърдиш,че САЩ са виновни! Опорните ви се изтъркаха вече,измислете нещо друго:))Ако пък твърдението ти е вярно,то явно Путин не е много умен,след като се е оставил да бъде пешка във този "сценарий " :))
80
5
 
12
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Звъниха ми от Хага, ще е нужен православен свещеник , но ще видим , ако се съгласят само да опявам , без да надявам примката на подсъдимите, ще отида .
79
12
 
25
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Путин,жалки човече...ако беше истински вярващ,щеше да знаеш,че Господ проповядва мир и разбирателство между хората, а не изтребление и война!Опозори цял един народ и цяла една държава, заради теб ще е срамно да бъдеш руснак поне две поколения напред!
78
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхът е голяма работа
77
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето убиец си спечели презрението на цял свят. Сега вече е време и за посмешище да става.
76
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-смешно беше миналата година. Тогава затвориха цяло гробище(?) заради него,без да допуснат нито един човек.Но пък беше пълно с охрана и даже имаше разположени снайперисти. Бива параноя, ама чак толкова???
75
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сам като куче. Това е съдбата на джуджето. Вече го е страх,че ще го гръмнат ако се появи на публично място. Скоро ще се засили и параноята,че някой от обкръжението му ще иска да го измести.
74
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се загледате, ще забележите локвата кръв от украински деца, жени и стари хора в краката на Путин!
73
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той вярата си в школите на КГБ я е научил. Както и руският патриарх. Нормално е да са сами в катедрала. Все пак руските служби са най-служби в цял свят.
72
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война е режисирана от САЩ. Тава вече и за слепците е ясно. Те дори не го отричат.
71
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин - Ха-ха-ха ! Русия предложила примирие . Трябваше на 28 02 2022 Украйна да обяви капитолация а каква стана тя отиде коня у реката .
70
3
 
3
 
! Отговори
хахахахааа.......... преди 1 година
До 78Вашите мисли - вашите проблеми....