Путин единствен на празничната служба в катедралата в Кремъл

За първи път от години на Бъдни вечер той е в Москва
7 яну 2023 08:12, Елка Василева
241
Путин единствен на празничната служба в катедралата в Кремъл
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин присъства сам на празнична служба в катедралата в Кремъл и не се присъедини към другите поклонници на публично тържество, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Руската информационна агенция РИА съобщи, че за първи път от години насам Путин е отбелязал Бъдни вечер в Москва, а не в региона около столицата. Държавната телевизия показа на живо как Путин се прекръства няколко пъти, докато тече службата.

Путин, облечен със синьо яке и бяло поло, беше единственият богомолец на службата.

Руската православна църква подкрепя войната в Украйна, припомня Ройтерс. Московският патриарх Кирил в четвъртък призова двете страни да спазват 36-часовото коледно примирие, което Путин обяви.

В службата снощи патриарх Кирил отправи критика срещу Украйна за действията ѝ срещу клон на православната църква, която има дългогодишни връзки с Москва. Службата за сигурност на Украйна претърси имоти, собственост на църквата и миналия месец обвини висш духовник, че е участвал в антиукраинска дейност, като подкрепя руската политика.

"Нека се молим за нашите братя и сестри и да вярваме, че един ден тези дяволски изкушения ще отминат", каза Кирил, като говори за "жалки опити" на Киев да унищожи църквата в Украйна.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
38
 
15
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Русия чака цели 14 години направи всичко възможно за да не се достига до военен конфликт. През което време в Донбас има избити 15 хиляди цивилни много от които деца. А в Русия са емигрирали 2.4 милиона бежанци от източна Украйна. И накрая когато вече наистина нямаха друга опция влезнаха в Украйна, но и тогава не отприщиха огъня с пълна сила и гледаха да има минимално сътресение за цивилните. Отне им 8 месеца са почнат да удрят по енергопреносната мрежа. Нещо което Американците направиха на ден 1
8
13
 
27
 
! Отговори
Откровение преди 1 година
Господ си знае работата. Прибира всички, вкл. и джуджета, особено руски, тъй като са лицемери християни и атеисти.
7
28
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Много добре обяснено! Разбира се медиите на Запад се хващат за това и отново градят образ на човек притиснат до стената, изолиран, самотен, победен. Народецът на Запад си гледа телевизията, вярва си, и после си плаща сметката за ток която стана вече колкото наема му. И е доволен че помага на бялата и пухкава и демократична Украйна, без дори да си дава сметка дали и как.
6
12
 
39
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Путин е изкукал окончатено.Причината да е бил сам на службата е проста за разгадаване.Ако беше с множеството щеше да бъде пребит от майките на безобразно многото руснаци загинали в името на една война,която дори територии не донесе на Русия. И наистина,какво би се случило с Путин ако се поразходи сам из Москва? Всични знаем отооворът и той е ЛИНЧ.
5
9
 
43
 
! Отговори
гостанти путинист преди 1 година
Страх го е от народната любов!
4
41
 
14
 
! Отговори
Русия е във война преди 1 година
срещу десетки държави, цялото НАТО. Руска кръв се лее. И въпреки че е в името на бъдещето на Русия, много хора с по краткосрочно мислене не могат да го разберат. Има и недоволни, а и потърпевши хора, които не разбират цялостната картина и обвиняват президента на Руската Федерация. В една такава ситуация КАК СПОРЕД ВАС ТРЯБВА ДА СЕ ПРАЗНУВА? ДА СЕ СЪБЕРЕ С 10,000 ДУШИ НА ЛИТУРГИЯ ЛИ? Разбира се че се взимат мерки. И това е нормално.
3
56
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво на путин велики скоро ще избави света от уркофашистите
2
12
 
26
 
! Отговори
3 ма са минимум преди 1 година
Е, фотографа не се ли брой?А охраната ...
1
14
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да беше поканил Волен Сидиров за компания.