Русия отмъсти за Макеевка, удари по украински казарми в Краматорск

Москва: При ударите са убити над 600 украински военнослужещи
Обновена: 8 яну 2023 17:35 | 8 яну 2023 17:29, Анисия Иванова
594
Русия отмъсти за Макеевка, удари по украински казарми в Краматорск
Снимка: БГНЕС

Руската армия заяви, че е извършила удари по украински казарми в Краматорск, в Източна Украйна и е причинила големи загуби на противника. Ударите са били нанесени в отговор на украинската бомбардировка по Макеевка, в която на Нова година бяха убити 89 руски военнослужещи, предаде Франс прес.

"Повече от 600 украински военнослужещи бяха убити“ в резултат на удар срещу киевските войски, разположени в две сгради в Краматорск, използвани като казарми”, се твърди в изявление на руското министерство на отбраната, което нарече атаките „ответен удар“. АФП засега няма потвърждение на съобщението.

Още по темата

"В отговор на престъпния удар на режима на Киев в първите минути на януари 2023 г. руските сили извършиха наказателна операция", обяви руското министерство на отбраната в ежедневната си сводка. В нея се пояснява, че са били поразени две казарми.

Не се съобщава кога точно е нанесен ударът, но се казва, че руското разузнаване "през последните 24 часа" е потвърдило пунктовете за временно разполагане на украинските въоръжени сили в Краматорск. Повече от 1300 украински войници са били настанени в две сгради, твърди Москва.

В събота журналисти от AFP в Краматорск, които се намират в източния Донецкия район, съобщават за най-малко четири експлозии преди полунощ.

По-рано днес Павло Кириленко, ръководител на областната администрация на Донецк, съобщи, че руснаците са извършили седем ракетни атаки срещу Краматорск. Той добави, че са нанесени щети на "учебно заведение, промишлен обект и гаражна кооперация", а също, че няма пострадали.

При новогодишно нападение Украйна удари сграда в окупирания източен украински град Макеевка, използвана като казарма. Русия призна, че 89 войници са загинали, което е най-голямата еднократна загуба от украински удар.

Двете страни празнуваха Рождество Христово вчера. По този повод руският президент Владимир Путин нареди 36-часово прекратяване на огъня, за да позволи на православните християни да отбележат празника, който се празнува на 7 януари в Русия и Украйна. Едностранното прекратяване на огъня приключи в 23:00 часа в Киев в събота. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


594
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
501 примирието беше временно за 6ти-7ми. Укропите и наемниците на зелето са изпържени след това. Който "не вярва" умишлено като теб, да се запише в "чуждестранният легион" на зелето. Едни такива поляци вече се предадоха на руснаците, пуснали ги напред, укропите ги стреляли отзад.
388
2
 
5
 
! Отговори
към 499 преди 1 година
ти се моли да не замръзва, че зимата сега почва.
387
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другия път дали ще се правят на мъже тези украинци или няма .Прекалената доброта на руснаците им е проблема .И с немците са били мили при загубата на 20 милиона руснака
386
14
 
11
 
! Отговори
ссс преди 1 година
Няма как да е вярно, Путин издаде заповед за спиране на огъня. Противното означава, че пак са излъгали.
385
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото на войната в Украйна е, че най-накрая лъсна грозното, античовешко лице на комунистическия режим в Кремъл. Сега вече и най-неинформирания селянин знае за какви 'хора' в Кремъл иде реч. Отреп*ките продължават да гласуват за Възраждане, нo русофилството в България (така грижливо насаждано от комунистическия режим) се стопи след началото на войната.
384
25
 
24
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ЗАМРЪЗНА ЛИ ЕВРОПА,РУСКИ ГЛАДНИ ФАНТАЗЬОРИ?
383
20
 
17
 
! Отговори
Да бе да преди 1 година
Вярваме на руските лъжи,колкото и че флагманът Москва плава,колкото и че Лиман е руски,колкото и че няма да нападат Украйна или няма да има мобилизация.Каквото и да кажат,все е опашата лъжа.
382
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При украинският удар в ,се бяха събрали 800 мобилизирани руски крепостни,да слушат новогодишната кашлица на Путин.Има снимки и видеа на сградата преди и след това,когато тя е изравнена.Министерството на руската военна дезинформация все още не е представило никакви доказателства за това,което твърдят.
381
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките си признаха, първо беше БоДжо клоуна, после Макарона, после Меркел - дваж, Белият *** - няколко пъти - съгласили са се на Минските споразумения само за да спечелят време и да се подготвят а агресия. Онзи ден и военния министър на Покрайна си го каза в прав текст - ние изпълняваме НАТО мисия. Русия е в пълното си свещено право да се защитава от агресия. Въпроса е защо запАдните г0веда все още спят, след всичките тия признания? "Лидерите" казват "лоши сме спрете ни защото ние не можем"!
380
15
 
9
 
! Отговори
До 491 Анонимен преди 1 година
Абе ке....еш! Ако ще се задоволяваш с рускиня, ние на това викахме: спечелил си минус 1 точка. Тя ще те подлуди и изцоца като паяк, както смуква хваната муха в мрежата си. Не може да се определе дали имат жертви украинците или не, защото на мястото посочено като казарми са пристигнали журналисти от цял свят и не са видели жертви и разрушени сгради.
379
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За почитателите на краварите - https://twitter/jacksonhinklle/status/1611866391690514432Айде господа започвайте да виете... Пожелавам ви по една американка като тая на снимката във вашите семейства... Аз ще се задоволя с рускинята.... :)
378
9
 
19
 
! Отговори
ТРИБУНАЛ ЩЕ ИМА! преди 1 година
С ЛЕД УЖАСЯВАЩИТЕ ПРИЗНАНИЯ НА МЕРКЕЛ ПРЕД СВЕТА , ЗА КОВАРНИЯ ЗАГОВОР ЗА ПОДПАЛВАНЕ НА ВОЙНАТА С/У РУСИЯ, ОТ ТОЗИ МОМЕНТ НАТАТЪК, ВСЕКИ ДЪРЖАВНИК , КОЙТО ИЗПРАЩА ОРЪЖИЕ НА КИЕВСКИЯ РЕЖИМ ,ЩЕ ОТГОВАРЯ ПРЕД ВОЕННИЯ ТРИБУНАЛ ЗА ВОЕННИ ПТЕСТЪПЛЕНИЯ!!!!!НЯКОИ ЩЕ ПОСЛЕДВАТ МИЛОШЕВИЧ!!!! ДОПУСКА СЕ, ЧЕ ПРЕДИ ПРИЗНАНИЯТА Ѝ , ГОСПОДАТА НЕ СА ЗНАЕЛИ ИЛИ СА БИЛИ ЗАБЛУЖДАВАНИ!
377
22
 
11
 
! Отговори
Руските гении преди 1 година
За руските анти-танк кучета чували ли сте? Русите слагали експлозиви на кучета, а те трябвало да тичат към германски танкове и да ги взривяват. Руските гении обаче пропуснали важната подробност, че руските кучета визуално са запомнили руски танкове по време на обучението и се втурвали точно към тях муахахахх. Няма официални данни за броя на руски танкове взривени от руски анти-танк кучета.
376
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски фейк.
375
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С извинение, ограничена ли е редакцията да ползува пълния речник на българския език? Защо имам чувството, че ползувате някъде между 500 и 501 думи?
374
0
 
2
 
! Отговори
Наполеон преди 1 година
Съгласен съм с Фюрера. 300 години по късно, макаррите ми още са кат ледени кубчета тук в ада и тва при положение, че оцелях ами войниците ми дет все още козируват усмихнати в тайгата? Тях пита ли ги някой??
373
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка дума която идва от Кремъл е 100% лъжа ... украинците също лъжат, но руснаците са ненадминати!
372
2
 
5
 
! Отговори
Фюрера преди 1 година
до 482) Аз пък мога да потвърдя, че стотици хиляди мои войници все още не са открити озъбени и замръзнали в необятна Русия. Искаш ли да броим? Повтаряй след мен, айнцу, цвайцу, дрънцу бухахаха
371
1
 
2
 
! Отговори
Олигарх преди 1 година
За кокошка нема прошка бухаха
370
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинистите си умират на мъка дано поне една тяхна история да е вярна. Не се научиха тия хора, че Путин само лъже. И сега е отворил очи и решил, че не може така. Трябва и ние да поубиваме за повдигане на самочувствието. И ето ти Краматорск. Защо не си намерят други места, където е трудно да отидат журналисти? Ми щот са с т-пи. Такива са се родили а това е нелечимо. Вече от няколко места се опровергава, обаче как да се съгласиш като са ти платили да вярваш на Путин?