Русия отмъсти за Макеевка, удари по украински казарми в Краматорск

Москва: При ударите са убити над 600 украински военнослужещи
Обновена: 8 яну 2023 17:35 | 8 яну 2023 17:29, Анисия Иванова
594
Русия отмъсти за Макеевка, удари по украински казарми в Краматорск
Снимка: БГНЕС

Руската армия заяви, че е извършила удари по украински казарми в Краматорск, в Източна Украйна и е причинила големи загуби на противника. Ударите са били нанесени в отговор на украинската бомбардировка по Макеевка, в която на Нова година бяха убити 89 руски военнослужещи, предаде Франс прес.

"Повече от 600 украински военнослужещи бяха убити“ в резултат на удар срещу киевските войски, разположени в две сгради в Краматорск, използвани като казарми”, се твърди в изявление на руското министерство на отбраната, което нарече атаките „ответен удар“. АФП засега няма потвърждение на съобщението.

Още по темата

"В отговор на престъпния удар на режима на Киев в първите минути на януари 2023 г. руските сили извършиха наказателна операция", обяви руското министерство на отбраната в ежедневната си сводка. В нея се пояснява, че са били поразени две казарми.

Не се съобщава кога точно е нанесен ударът, но се казва, че руското разузнаване "през последните 24 часа" е потвърдило пунктовете за временно разполагане на украинските въоръжени сили в Краматорск. Повече от 1300 украински войници са били настанени в две сгради, твърди Москва.

В събота журналисти от AFP в Краматорск, които се намират в източния Донецкия район, съобщават за най-малко четири експлозии преди полунощ.

По-рано днес Павло Кириленко, ръководител на областната администрация на Донецк, съобщи, че руснаците са извършили седем ракетни атаки срещу Краматорск. Той добави, че са нанесени щети на "учебно заведение, промишлен обект и гаражна кооперация", а също, че няма пострадали.

При новогодишно нападение Украйна удари сграда в окупирания източен украински град Макеевка, използвана като казарма. Русия призна, че 89 войници са загинали, което е най-голямата еднократна загуба от украински удар.

Двете страни празнуваха Рождество Христово вчера. По този повод руският президент Владимир Путин нареди 36-часово прекратяване на огъня, за да позволи на православните християни да отбележат празника, който се празнува на 7 януари в Русия и Украйна. Едностранното прекратяване на огъня приключи в 23:00 часа в Киев в събота. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


594
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
6
 
9
 
! Отговори
None преди 1 година
Това е фалшива новина! Не разпространчвайте невярна информация. Проверявайте източницте си. Този сайт в последно време разпространвява все повече фалшива информация. Време я накой да се намеси.
368
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Расията е ударила, но не е имало жертви!! Пак са изпразнили ракетите напразно.. некадърни монголи!!
367
8
 
6
 
! Отговори
до 466 преди 1 година
Само преди месец военният кореспондент на Скай Нюз - Стюарт Рамзи призна че украинците ги водят за носа, не им позволяват да говорят с когото искат, водят ги да отразяват събития и места, които украинците искат, смяташ ли че украинските им екскурзоводи са ги завели на мястото на мобардировката, я погледни внимателно сградата зад ямата - прилича ли ти на засегната сграда? На мен ми прилича на незавършен строеж. А скай нюз никога на са отразявали ответната гледна точка, виж ББС са по обективни.
366
2
 
10
 
! Отговори
Лоша работа преди 1 година
Едните направили така, другите иначе, че се и хвалят, а 3-ти страни потриват доволно ръце.
365
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според военният кореспондент на Скай Нюз - Анти Куронен, който лично е посетил мястото на попадението и е изпратил снимки - пред сградата където са се помещавали украинските военни има огромна яма, на засегнати войници няма. До кога ще четем само фейк руски новини. Явно спирачка няма.
364
2
 
0
 
! Отговори
Ей, гневния преди 1 година
Като те е яд, *** в клoзета на занаят.
363
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки поклонник на запада ще бъде умъртвен заедно с цялото му семейство от руската армия. Ще има яко изжити и в България. Всеки евролибераст ще виси на въжето.
362
28
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Анонимен...Ами фактите са очевадни, украинската армия изтребва агресора директно, на принципа войници воюват с войници, не случайно путин остана без професионална армия и се наложи да я замества с чеченци, сирийци и пандизчиите на Вагнер, а сега и с мобилизирани мужици, като тези от Макеевка ... при сблъсък с украинската армия путинските военнопрестъпници се оттеглят стратегически и стрелят отдалече по гражданска инфраструктура и цивилно население, и това е повод за гордост на рускоезичниците
361
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Украйна, руските сили нямат капацитет да извършват точни удари. Цялата им енергетика я удряха неточно.
360
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви войници не са убили руските фащисти Вижте в клуб з -има даже снимка Има взривен снаряд пред една празна сграда в която отдавна няма украински войници Както винаги путинският режим лъже за всичко
359
1
 
9
 
! Отговори
До психиатър преди 1 година
Освен франс пред и канал 1 го потвърди!
358
3
 
5
 
! Отговори
Immortals преди 1 година
И двете страни правели победоносни атаки с големи загуби за противника ... и двете страни отричат каквито и да било собствени загуби ..... Руската пропаганда вече празнува пълната победа над Укро-фашизма ... Украинско-американската пропаганда пък била съвсем близо до освобождаване на всички завзети територии че чак и Крим бил почти "върнат"... Едните викат - Вервайте на нас , ония другите лъжат ... Другите и те не спират - На нас... на нас Вервайте .. ония пускат само фейкове ... FUSK THEM ALL.
357
7
 
5
 
! Отговори
Отмъстител преди 1 година
А на САЩ, кога ще отмъсти?
356
14
 
11
 
! Отговори
Не бе преди 1 година
Най-малко 600 000 са били, но другарят Путин не иска да е нескромен !
355
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А генерал Армагедон все още само загрява. Хахахааа
354
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко АлекоДезинформация казваш. А малко факти. Удар по Кримския мост, 30 % от енергийната инфраструктура на Украйна аут. Удар по летища в Русия, още 20 % от енергийната инфраструктура на Украйна аут.
353
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не може да отмъщава Тя е агресор Да отмъщава може само Украйна , за руската агресия
352
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракетите на руснаците свършиха още през април миналата година. И не, не е лъжа, защото не го е казал Путин а разузнаването на англосаксонците. А те само истината говорят.
351
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен445 А ти сам вярваш ли си?
350
19
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Не разпространявайте опашати кремълски фейкове, пропагандата на путин стигна до там, че на всяко свое поражение, като случая Макеевка, ще се пуска реципрочна дезинформация за уж понесени от украинците загуби, които ще си остават непотвърдени ... никой не вярва на Кремъл и на този дето сам ходи на църква за да му пеят празнични заупокойни молитви ... !!!