Русия: Карти, оспорващи териториалната ни цялост, са екстремистки

Някои руски карти оспорват "териториалната принадлежност" на някои райони
9 яну 2023 08:27, Йоана Цонева
81
Русия: Карти, оспорващи териториалната ни цялост, са екстремистки
Снимка: БГНЕС

Правителството на Русия разшири подкрепата си за законодателна поправка, която ще класифицира карти, които оспорват официалната "териториална цялост" на страната, като наказуеми екстремистки материали, съобщава "Ройтерс".

Поправката в руското законодателство за борба с екстремизма предвижда, че "картографски и други документи и изображения, които оспорват териториалната цялост на Русия" ще бъдат класифицирани като екстремистки материали.

Изключително двусмисленото законодателство на Русия срещу екстремизма се прилага за религиозни организации, журналисти и техните материали, както и дейността на бизнеса, наред с други. По този начин Кремъл затегна захвата срещу опонентите си.

Още по темата
Новата поправка се появи, след като нейните автори посочиха, че някои карти, разпространявани в Русия, оспорват "териториалната принадлежност" на Кримския полуостров и Курилските острови.

Русия анексира украинския Крим през 2014 г. ход, определен от Украйна и много страни като незаконен. Оттогава украинците и тяхното правителство често се противопоставят на световните карти, показващи Крим като част от територията на Русия.

Русия и Япония не са прекратили официално военните действия от Втората световна война поради противопоставянето им около група острови точно до най-северния японски остров Хокайдо. Съветският съюз завзе тези острови, известни в Русия като Курилите и в Япония като Северните територии, в края на войната.

Поправката трябва да бъде предложена на Държавната дума, долната камара на руския парламент, и след преглед да премине през три четения. След това се изпраща до Съвета на федерацията, горната камара и до президента Владимир Путин за подпис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
А сега преди 1 година
Остава Русия да признае това и на другите държави !
66
0
 
0
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Дай да почваме белота тогава , аз ще нося ракия за зелето
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крим е бил български и ще бъде. Точка.
64
7
 
16
 
! Отговори
гост преди 1 година
малко ли са им териториите на тези фашисти че искат да завладяват още и още да си погледнат страната каква *** е и да не тормозят съседите си
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип такива карти са сепаратизъм. Все едно някой да направи такава карта на България. Ще бъде форма на екстремизъм без съмнение.
62
22
 
4
 
! Отговори
Tenet преди 1 година
Светът вече не е същият, ако си мислите, че леко ще се размине. Не няма.Наложената еврейска демокрация няма да продължи дълго. Освен това планетата се изчерпва и лека полека ще започне да не позачиства. Очакват се големи миграции поради климатичните промени. Както не искаме в Русия, там може да се окаже най-благоприятно климатично.
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз изнамерих тука едни карти в мазето, до бидоните със зеле..
60
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУЧКИ ГЛАДЕН ПЕНСИОНЕР ЗАПАДНА ПЕНСИЯ СЪНУВАШЕ ... СЪБУДИЛ СЕ, ЧЕХЛИТЕ МОКРИ.
59
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факти: - Карелия, Крим, Курилите... все ламтежи за територии. Едно време си продали Аляска и сега сън не ги лови.
58
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези съвсем станаха смешни....
57
9
 
20
 
! Отговори
Латев преди 1 година
Ами то всеки може така - завзема за определено време територоя от държава и след това казва,че е негова -това ли ще е новият ред,наложен от фашистка Русия ?! А досега тези територии да са били признати от други държави за руски ?! Това показва,че дейст вията на кремльовската банда са екстремистки - когато е в тяхна изгода те винаги обръ щат истината,само и само да им повярват ?! За тия дето тука много плямпат,ако някой бандит влезне в къщата ви и от 4-те стаи за две каже,че са негови,тогава?!
56
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
57-АМИ ТО ОТ 1991 ГОДИНА НЯМА И ДЪРЖАВА УКРАЙНА. ТОВА Е КАЗАНО ОТ БАН КИ МУН НА ЗАСЕДАНИЕ НА ООН ПРЕЗ 2014 Г.
55
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ ПРОЧЕТЕ ГО ЦЯЛОТО БЕ! - ТАМ ПИШЕ ОТ 2014 ГОДИНА УКРАИНЦИТЕ И НЯКОЙ ДРУГИ ДЪРЖАВИ ОСПОРВАТ/ СВЕТОВНИТЕ КАРТИ /. ЗАЩО ГИ ОСПОРВАТ? - ТЕ НЕ СА ПРАВЕНИ ОТ РУСНАЦИ.
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Има поука. Сигурно някой ще остави ядрени оръжия на ненормални ?
53
10
 
31
 
! Отговори
Има поука преди 1 година
Ако Украйна не беше предала своите 1500 ядрени бомби на Русия срещу гаранция от руските лъжци за териториалната и цялост в международно признатите граници, сега мужиците нямаше да посмеят да окупират украински територии!
52
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поправката в руското законодателство за борба с вътрешните пиндостански агенти на влияние предвижда, че картографски и други документи и изображения, които оспорват териториалната цялост на Русия ще бъдат класифицирани като екстремистки материали. Пиндостан финансира около 300 000 вражески НПО и агенти на руска територия. Толкова са само документираните и доказуеми.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руснаците са жални. Има и непризнати. Или признати от едни и непризнати от други. Малките държавици винаги си патят.
50
8
 
19
 
! Отговори
Руснаците са жални преди 1 година
Какво е то официална руска карта?! - има си международно признати държавни граници!
49
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонимеН 49. Киевска Рус не е била Украйна. Това че е наречена Киевска не означава, че е Украинска. Вие като за "Трети украински фронт" първосигнално приемате, че войските са съставени от украинци. Ич ва няма бе.
48
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 50. Нищо няма да връщат. Не се и надявайте. Тия времена отдавна са минали. Сега предстои нова карта на света в течение на следващите стотици години.