Пригожин: Да бъдем честни, украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар

Съобщенията за тяхното масово дезертиране не са верни, добави той
10 яну 2023 12:38, Нели Христова
214
Пригожин: Да бъдем честни, украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар
Снимка: БГНЕС

Руската паравоенна групировка "Вагнер" заяви, че води "тежки кръвопролитни боеве" за контрола над град Соледар като част от продължилата месеци руска офанзива за превземане на източната Донецка област в Украйна.

"В западните покрайнини на Соледар се водят тежки кръвопролитни боеве. Въоръжените сили на Украйна защитават достойно територията на Соледар", написа в социалните мрежи основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин.

Свързаният с Кремъл бизнесмен, който попадна под ударите на западните санкции, отхвърли твърденията, че украинските сили масово напускат фронтовите линии в Соледар.

"Нека бъдем честни със себе си. Украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар. Съобщенията за тяхното масово дезертиране не са верни", каза Пригожин, цитиран от пресслужбата му в Telegram.

Соледар се намира на около 15 км от разтърсвания от войната град Бахмут, който през последните месеци се превърна в център на сраженията.

Превземането на Бахмут - град с предвоенно население от 70 000 души, сега е една от основните военни цели на Москва.

По-рано тази седмица Пригожин заяви, че Соледар е щурмуван "изключително" от частите на „Вагнер”, като каза, че те водят ожесточени боеве за административната сграда на града.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в късното си нощно обръщение в понеделник, че неговите войски устояват на "нови и още по-силни атаки" срещу Соледар.

Той каза, че градът е бил изравнен със земята по време на боевете. "Всичко е напълно разрушено."

Министерството на отбраната на Великобритания заяви в понеделник, че силите на Москва "вероятно контролират по-голямата част" от Соледар.

Публичната роля на Пригожин и "Вагнер" значително нарасна, откакто Кремъл изпрати войски в Украйна. Бизнесменът вербува затворници да се бият в Украйна, като обещава амнистия при завръщането им, ако оцелеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 132 r3v0lv3r - Самовлюбен нарцис, гледаш се в огледалото и си казваш -колко съм млад, красив, умен и велик кремлинолог, а всъщност си празен гюм, който яко кънти на кухо. Минските споразумения съществуват и под тях са положили подписите си западните мошшеници Франсоа Оланд и Меркел и укроотпадъка Посвиненко.Който е подписал договори, а после отказва да ги изпълнява, си носи последствията
130
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от бг медии очакваи само едни глупости--дрън дрън и пляс
129
6
 
15
 
! Отговори
До Ок 106 преди 1 година
Стига си писал глупости, точно преди 1 час командирите на Руските запасняци в Соледар пуснаха видео, че има превземане от страна на Русия, а точно обратното, украинците биват разгромявани. - - - Видиш как е лесно с пропагандата? Всеки поше, що му е наръчано. Точно като теб, Ок. То видеа всякакви - особено лесно е при медийната пропаганда и тотална забрана за всякаква различна информация, наложена у нас. С нея не е трудно и Призракът на Киев да видиш на видео. Отново.
128
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 135 вътрешен конфликт - какъв вътрешен конфликт, кукличко. Путин отговаря за икономичесската и дипломатичесската война и международните връзки и засега се справя великолепно. За войната в Украйна отговарят генерал Суровикин и Пригожин и първите реултати са налице. Чакай вътрешен конфликт, но няма да те огрее. Ходи се гръмни с измислиците си
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До r3v0lv3r. Явно много ти е промит мозъга.
126
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зарежете тая паланка Соледар, не е важна. Пойнта е кога Пригожин ще насочи "затворниците" към Москва? Щото или генералите него или той тях в даден момент. Ей го на, Путин повишил оня некадърник Лапин, къде опразни харковска област за норматив.... :)))
125
15
 
15
 
! Отговори
Последният попиканец преди 1 година
От рашката фашистка армия напредва назад към Масква.
124
3
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
128 - замислял ли си се, че може да имаш когнитивен дисонанс?!? Т.е. да казваш на черното - бяло, че и да си убеден на 100% че си прав?!?
123
9
 
9
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
Аде ве??! Не бягат ли масово украинците и се предават?!?! Нали ги биеха като маче у дирек?!?
122
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
r3v0lv3r,имаш...преди по 70 лайка сам си праскаше и все под различни никове пишеш.
121
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците били искали украинските ресурси...дрън,дрън та пляс.Укрите 8 г. не си спазваха Минските споразумения и нарочно са предизвикали войната на 19.02.2022 г.,за да се пробват Крим да върнат.И какво стана?На път са още да изгубят.От всичко печели ФАЩ.На тях им е все едно,че руснаци се трепят със свои роднини.За тях това е добре.
120
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 122.Бъркаш много.Първо, украинците там понасят там много тежки загуби и няма как да ги възтановят.Второ,отстъпят ли ще трябва да се изтеглят към Краматорск,а там няма толкова укрепени позиции нито толкова предприятия, в които да се барикадират и много бързо,ще отстъпят, и от там.което ще доведе, до проблеми на другите позиции.Трето,няма вече да може да се обстрелва Донецк.Не случайно украинците хвърлиха толкова много в защитата на Бахмут.
119
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
r3v0lv3r,от толкова писане на измислици забрави да пуснеш програмката си за лайкове...айде на минусите хаха
118
15
 
10
 
! Отговори
77 преди 1 година
Скоро с малко лобут укрите, ще разберат как е истинското име на бахмут. /Артевмоск/
117
10
 
5
 
! Отговори
Кос преди 1 година
До Ха, ха,ха,хааааааааа колко трябва да т-ъ-п за да твърдиш нещо подобно, след като самите укри ти загтават, че баталясват.
116
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах, на руските труженички Соледар им е Киев. До вчера не бяха чували за това село, сега обаче помятат от възторг. Даже им е тегаво, че касапинът Пригожин се кефи на украинците. Споко, драги, побоят над Раша е гарантиран. Ни Соледар, ни Бахмут ще променят нещо в руското нерадостно бъдеще..
115
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Ха, ха,ха,хааааааааа Сори мен но има нещо наречено ГЕОЛОКАЦИЯ и когато снимките носят информация къде са снимани и кога. Когато в Телеграм се появят снимки че едикойси е едикъде си това се счита за доказателство.
114
3
 
6
 
! Отговори
учуден преди 1 година
Ей в тозу форум пишат много участници в сраженията при Бахмут и Соледар, и от руска и от украинска страна. Всичко знаят и даже са видели заповедите на президента Зеленски и шефа на Вагнер - Пригожин. Много , много добре - получаваме информация от извора.!!!
113
2
 
4
 
! Отговори
Леле мале преди 1 година
Този е бил трезвен!
112
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо се обърках.Не трябва ли украинците да гонят руснаците,а не да се окопават в градовете.