Зеленски: В Соледар земята е покрита с трупове на нашественици

Пригожин заяви, че атаката в града е извършена от части на "Вагнер"
10 яну 2023 07:00, Анисия Иванова
352
Зеленски: В Соледар земята е покрита с трупове на нашественици
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинските войски са устояли на "нови и още по-силни атаки" на Соледар, близо до източния град Бахмут, който Москва се опитва да превземе от месеци, заяви президентът Володимир Зеленски, цитиран от АФП.

"Благодаря на всички наши войници, които защитават нашия Бахмут... (и) на всички бойци в Соледар, които устояват на нови и още по-силни атаки от страна на нашествениците", заяви той в ежедневното си обръщение.

Соледар се намира в Донецка област, на около 15 км от Бахмут.

"Благодарение на издръжливостта на нашите войници там, в Соледар, спечелихме допълнително време и (запазихме) сили за Украйна", добави Зеленски.

"Всичко е напълно разрушено... цялата земя в Соледар е покрита с трупове на нашественици и е белязана от експлозиите", каза украинският президент.

По-рано украинските въоръжени сили заявиха, че са отблъснали поредния опит за превземане на Соледар, но боевете са се възобновили.

"След неуспешния опит на противника да превземе Соледар и да се оттегли, (руснаците) се прегрупираха, възстановиха живата сила, прехвърлиха допълнителни щурмови части, промениха тактиката и започнаха щурмови действия", заяви в Телеграм заместник-министърът на отбраната Ганна Маляр.

"В момента противникът е разгърнал голям брой щурмови подразделения, сформирани от най-добрите резерви на групата "Вагнер". Те буквално стъпват върху труповете на собствените си войници", добави Маляр.

По-рано подкрепяните от Русия сепаратистки сили в Донецка област съобщиха, че са превзели село Бахмуцке, само на няколко километра от Соледар.

Отделно от това основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин заяви в социалните мрежи, че Соледар е щурмуван "изключително" от частите на групировката. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клиповете друго показват и вече катинара щракна сега го зачистват утре ще обявят че е паднал
235
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това го казахте и минилата семица. Те и в Ирак така казваха, ама Садам бързо даде фира след това.
234
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде Путин да не се церемони много че позвам да се дразня ,по скоро да измете фашистката и......т и да се приключва с тази проклета държава .
233
9
 
1
 
! Отговори
В 21 век преди 1 година
не количеството на двуногите солдати решава битката, а техниката. Маркс има много поздрави за неговите количествени натрупвания, водещи до качествени изменения. Ако е имал предвид земята на Украйна наторявана от руски трупове е познал, донякъде.
232
12
 
7
 
! Отговори
Професионалист преди 1 година
Това, за труповете, и главният готвач на "Вагнер" си го призна в прав текст. Моля, не забравяйте, че вече има две превзети къщи с дворовете - десет кв. метра - от затворниците във "Вагнер".
231
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"а навсякъде където има като Копейкин, завършва като Донбас" ................ А навсякъде, където има доларчета и НПО, завършва като Кербала.
230
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разправят се истории за украински танкисти, заварени вътре в танка за да не могат да излязат. Тръгват с купола и оръдието обърнати назад към руските позиции, за да не ги стрелят. Като стигнат там, дрънкат SOS по корпуса, за да ги извадят "враговете" им. Толкова за режима на Зеленски.
229
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Борисов пак оптимист '' ............................ добре е про-европейските партии да намерят общ език, включително ПП, защото ... безработните, неграмотните и озлобените аутсайдери, са активно обработвани от кремълската пропаганда, гласуват за националния предател Копейкин, а навсякъде където има като Копейкин, завършва като Донбас.
228
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toz наркоман пак лъже.
227
8
 
3
 
! Отговори
заспива, заспал, спи преди 1 година
Кой гали и чеша дългократа ерсте фрау. Треа да е завъдила отбезсексно акне. А тва зелендурското фанелче и тия обричени страници на челото дали заспива в прегръдката на Киро от Курбас и Перо Гъзниецк
226
7
 
23
 
! Отговори
Превратът иде ли преди 1 година
Малеее, ... земята покрита с трупове. . . Руснаците стъпват по труповете на собствените си воиници . . . ако такива тъпотии помагат на украинците да се окопаят още 2-3 метра по дълбоко - бива . нека пишат. Но все едно Зеления не разбора нито от политика, нито от икономика, нито от военно дело, камо ли от дипломация и финансови операции. За това този клоун съсипа една прекрацна страна, лично е отговорен за загиналите укр воиници и цивилни, както за избиваване на украински граждани с авияция
225
6
 
12
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
МОБИЛИЗИРАНЕТО НА 300 ХИЛЯДИ рУСКИ ЗАПАСНЯКА ВЕЧЕ СА ВЪВ ВОЙНАТА И ТОВА ДАДЕ РЕЗУЛТАТЕ. ѝРусия мобилизира още 500 хиляди. след подготовката им и вливане във войната,Украйна ще бъде прецеждана изцяло за оцелели бандеровци и напълно изчистета от тях. Поляците вече изтървават възможноста да отцепят Западна Украйна и с това да подобрят отношенията си с Руснаците, участвувайки в унищожаването на БАНДЕРОВЦТЕ. .
224
0
 
1
 
! Отговори
gosho преди 1 година
До Анонимен 236 a chavetata na ruskite oligarsi ne tryabva li da zashtitavat rusiya,zashtoto spored rusofilite e napadnata.
223
5
 
21
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
Миналата гоздина Зеленски постоянно оповестяваше, че нови милион Украинци ще бъдат мобилизирани. Сега се говори за изграждане на три корпуса с общо 70 хиляди щика. При условие, че редовната им армия бе 255 хиляди плюс още толкова възможни запасняци, това е около 600 хиляди. Щом няма вече милионите, това говори за огромно избиване на украинци. Нека към тези 70 хиляди добавим още 70 хиляди действуващи сега или общо 140 хиляди са оцелелите. Останалите 460 хиляди са загинали. Свърши лъжата.
222
15
 
7
 
! Отговори
Гого преди 1 година
"На зло куче зъл прът!"....нашият народ го е казал! Никой не ги е канил в Украйна!
221
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам с нетъпение руснаците да освободят руския град Одеса , по много и различни причини, а също и защото там има много българи и не искаме отново да ги убивате и горите, Бандеровци мръсни и зомбирани фашисти!
220
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, искаме да видим твоите деца и на олигарсите ви , да воюват на фронта, също и децата на тези, които пращат оръжия и издават заповеди на украинците да воюват и стрелят по собственото си население и по братята си руснаци, също да са на фронта и воюват, а не да гоните, заплашвате и преследвате украинците да воюват насила, че и чак да ги връзвате(имаше и такива случаи) с метални вериги!
219
4
 
22
 
! Отговори
СОЛИДАР ПАДА преди 1 година
Вероятно в следващите 48 часа ще има новина, че ВСУ (Въоръжените сили на Украйна) са се изтеглили от Солидар. И това ще е факт. Инак са само пропагандни приказки.
218
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонимеН , Самия факт, че се радваш на убийството на хора, буди отвращение, а не симпатии!
217
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украинският престъпник, лъжец и крадец още не е заловен и изправен пред съд за геноцида осъществяван от идването му на власт.