Зеленски: В Соледар земята е покрита с трупове на нашественици

Пригожин заяви, че атаката в града е извършена от части на "Вагнер"
10 яну 2023 07:00, Анисия Иванова
352
Зеленски: В Соледар земята е покрита с трупове на нашественици
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинските войски са устояли на "нови и още по-силни атаки" на Соледар, близо до източния град Бахмут, който Москва се опитва да превземе от месеци, заяви президентът Володимир Зеленски, цитиран от АФП.

"Благодаря на всички наши войници, които защитават нашия Бахмут... (и) на всички бойци в Соледар, които устояват на нови и още по-силни атаки от страна на нашествениците", заяви той в ежедневното си обръщение.

Соледар се намира в Донецка област, на около 15 км от Бахмут.

"Благодарение на издръжливостта на нашите войници там, в Соледар, спечелихме допълнително време и (запазихме) сили за Украйна", добави Зеленски.

"Всичко е напълно разрушено... цялата земя в Соледар е покрита с трупове на нашественици и е белязана от експлозиите", каза украинският президент.

По-рано украинските въоръжени сили заявиха, че са отблъснали поредния опит за превземане на Соледар, но боевете са се възобновили.

"След неуспешния опит на противника да превземе Соледар и да се оттегли, (руснаците) се прегрупираха, възстановиха живата сила, прехвърлиха допълнителни щурмови части, промениха тактиката и започнаха щурмови действия", заяви в Телеграм заместник-министърът на отбраната Ганна Маляр.

"В момента противникът е разгърнал голям брой щурмови подразделения, сформирани от най-добрите резерви на групата "Вагнер". Те буквално стъпват върху труповете на собствените си войници", добави Маляр.

По-рано подкрепяните от Русия сепаратистки сили в Донецка област съобщиха, че са превзели село Бахмуцке, само на няколко километра от Соледар.

Отделно от това основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин заяви в социалните мрежи, че Соледар е щурмуван "изключително" от частите на групировката. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 225 Това,което печелят украинците с лъжите си е да се пращат още пари и оръжие.Пари които основно отиват в някой джоб,а оръжието е,за да не спира пълненето на джоба.Накрая,като се види,че няма накъде, Зеленски и компания ще се изнесат и всичко ще приключи.
215
15
 
6
 
! Отговори
хм.. преди 1 година
Русофилите са в ступор ! Крайно време беше Вагнер да не се крие зад затворниците, а да излезе, за да бъде заровен в земите на Украйна. Тази земя ще стане още по-плодородна от тази тор. Единственото хубаво, което ще свършат тези о.р.к.и.
214
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом зелето реве, да разбираме, че Соледар май-накрая е освободен от руснаците ?
213
4
 
20
 
! Отговори
Слепок преди 1 година
В момента руснаците избиват остатъците от окраинското пушечно месо което не е имало благоразумието да постъпи правилно като се предаде на руснаците.
212
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ААИ какво печелят ако лъжат? Аз руснаците до сега не съм ги чувл да казват истината. Всяко едно изказване на кремъл е лъжа. "Няма да нападаме", "Няма война, спецоперация е", "Няма да мобилизираме", "Няма сме тук за да завладяваме територия", "Москва потъна от буря", "Само 6000 загинали руски войници има, но ще мобилизираме 300 000 на тяхно място", "Само 60 войници загинаха на нова година", "Само 89 войници загинаха на нова година, но унищожихме химарсите и избихме 600 врагове".
211
6
 
21
 
! Отговори
АА преди 1 година
Сигурно е точно обратното на това, което се изнася като информация от украинската страна.
210
32
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Слава на храбрите украински войници.Дано успеят да се справят с нашествениците.
209
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де,щом е тъй напредвайте тогава изгонете ги тия руснаци.
208
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Зеленски: В Соледар земята е покрита с трупове на нашественици" - Това- под черешата , по-надалече как е ?
207
8
 
30
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
A защо никой не казва по каква причина картофите /примерно/ струват двойно спрямо миналата година? Зеленски ми е през остена. Плащаме му рекламите по всички канали, а и отгоре на всичко ни заповядва какво да му пратим и ни се кара!
206
2
 
13
 
! Отговори
Ангеларий преди 1 година
Пудела на Киркоров пак се изходи.
205
3
 
20
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Да би мирно в затвора седяло, не би чудо на фронта видяло !
204
34
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
10 000 ПУТИНАСТА НА МЕСЕЦ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИВАТ ОТ УКРАЙНА ЗА ДА НЕ И ПАДА РЕЙТИНГА ! ЗА СЕГА УКРАЙНА СЕ СПРАВЯ МНОГО ДОБРЕ НО ОТ 1 МАРТ 2023-ТА БРОЯ НА МЕСЕЧНО УБИТИТЕ ПУТАНАСТИ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ЗНАЧИТЕЛНО
203
18
 
4
 
! Отговори
СТОП война преди 1 година
КАк видно Зеленски делает пропаганда с цел озверит наркомани подставлени на власт в Москва после окупация СССР 1991 - 1999 .. НАпоминаем что окупатори Украйна и Киев от 2014 года начали ета наглая война против Восточная Украйна безмилостно с Град,танки,артилерия,самолети..Подставлени на власт в КРемл продолжили жестокая ликвидаицонная война против население восточная Украйна.. Нужно срочно арестоват терористи и ихние началники в том числе от США..
202
11
 
29
 
! Отговори
В роля преди 1 година
Тоя още си мисли че играе в сериял.
201
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 203. Да ,,истинска" е любимата ти Русия.Но никой не я иска. За рублите пък да не говорим.Дори Индия и Пакистан се въздържат от любовта си към рус Иван.
200
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото е така когато се започна атаката на Соледар от ЧВК "Вагнер" Андрю Милбърн основателя на американската ЧВК "Моцарт"си би камшика от Бахмут и каза,че украинците са загубили 70% от личния си състав в Бахмут,а 80% от войниците никога не са държали оръжие в ръцете си.
199
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тактиката на Евреина е,да не казва точната цифра убити украински войници! Ми не работи това бре еврейче! Няма как да сте " невидими"!-:)А и Русия не се бие сама със себе си!-:)) Пропаганда Укрофашистка!!
198
26
 
15
 
! Отговори
Русуфилския преди 1 година
Плач е музика за моите уши
197
19
 
16
 
! Отговори
Мачкай Ватника преди 1 година
И русуфила