Кремъл се закани: Британските танкове ще горят в Украйна

Специалната военна операция ще продължи, заяви Песков
16 яну 2023 13:42, Нели Христова
183
Кремъл се закани: Британските танкове ще горят в Украйна
Снимка: БГНЕС

Британските танкове, които са обещани на Украйна, ще "горят" на бойното поле, заяви Кремъл.

"Специалната военна операция ще продължи. Тези танкове горят и ще горят", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

Още по темата
Той добави, че плановете на някои западни държави - като Великобритания и Полша - да изпратят танкове в Украйна "няма да променят ситуацията на терен. Това само ще удължи тази история."

БГНЕС припомня, че миналата седмица британският министър-председател Риши Сунак обеща да предостави на Киев британски танкове "Чаленджър" 2.

По-рано този месец Франция също обеща да изпрати танкове AMX-10 RC на Украйна. Варшава сигнализира, че е готова да изпрати танкове "Леопард" 2 на своята съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
13
 
14
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 92 - това е валидно и за руснаците! Свършиха вече 72-ките, БМП - 1 и 2 и БТР 60. Сега вече ще трябват скъпите 90-ки. Армат-и не смеят да пуснат, и ясно защо. В блатото затъна и Путин. Каквото и да става, ще е напролет. В момента не е време за тежки машини. Напролет ще видим кое колко струва.
82
7
 
13
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
НИЕ ПОДКРЕПЯМЕ ДЕМОКРАЦИЯТА, НО НЕ Я ПРАКТИКУВАМЕ!
81
6
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
И тези танкове,ще обърнат хода на войната ли ?
80
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи свършиха съветските танкове от бившите социалистически страни които се пращаха в Украйна.Станаха за скрап.Сега наред са британските и немските танкове.Проблема е че през втората световна война техниката се произвеждаше евтино и в големи количеста а сега производството е супер скъпо.Просто Запада затъва в блатото наречено Украйна.
79
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що Украинците ще си ги самозапалят ли?
78
14
 
13
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Боби - само лалане и руски фейк от теб! На думи руснаците са "велики". На дела - до момента само бой ядат. До сега - 11 месеца - жив украинец не трябваше да има. Така че, никого не впечатляваш със смешките от разни руски сайтове от типа - "сделано в Русия". Говори си, не пречиш никому. Особено на украинците, които се оказаха първокласни и много твърди войници.
77
16
 
16
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Русофилите едвам дочакаха една победа и то постигната от чужди наемници и затворници и започнаха да хвалят руската армия. Грозно и пошло е това. Троловете им са ясни те поне за пари го правят
76
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 78 - Това, което не ти се казва е, че никой не иска прекалено добре въоръжена Украйна, защото са прекалено корумпирани и не сезнае, накъде ще здуха вяртъра след 4--5 години.
75
17
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НАТООВЦЕТЕ ЩЕ ЗАГУБЯТ И БАХМУТ !!!
74
10
 
11
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Лаврентий Берия Сега РФ за да се справи с КАЗ преди колко години 4-5 пусна версия на Тигър с две пускови установки на Корнет с по 4 боеприпаса. Това бронирано джипче може на 10 км да пусне по противниковия танк до 4 ракети една селд друга летящи на разстояние 1с или 6-10м една след дуга. Дори КАЗ да свали първите две ракети след тях летят още 2. Последните Корнет са с калибър 152мм и БЧ пробива до еквивалент 1200мм хомогенна броня. (ПП РПГ в Иракската война пробиваше еквивалент 400мм броня)
73
14
 
14
 
! Отговори
82 аха преди 1 година
Леопард върви само по немски аутобана....
72
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те 11 месеца май само на закани я карат операцията...
71
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРЕБЕ ВОЕНЕН ПАРИТЕТ ДА СЕ ДОСТИГНЕ. ЗАТУЙ - ДАЛЕКОБОЙНА АРТИЛЕРИЯ ,Д А БЛЪСКА ПО МОСКВА, КАКТО ОНИЯ БЛЛЯДОВЕ ПО КИЕВ! ТОГАВА ЧЕ СПРЕ ОПЕРАЦИЯТА!
70
11
 
7
 
! Отговори
Половината преди 1 година
руски танкове не могат да стрелят, а другата половина, да запалят!
69
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 танка за няколко месеца е подигравка. Или да дават като хората всичко или да не дават нищо , че да се приключи тази война. Жал ми е за украинците , за руските затворници не , за затворници какво да ми е жал , но за украинците ме е жал. В днешната война танка не е от най - важните бойни единици , нещо като рицар срещу пушка, времето му леко е преминало, нищо няма да промени , че и само 12.
68
15
 
12
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Капка по капка. Търпение. 14 английски! 10 полски. После - още. Все по често руснаците ще срещат тежка западна техника. До сега - само на думи. Скоро ще разберем как е и в действителност. А Песков е просто едно нищо не значещо плямпало което от сутрин дъ мрак лиjе аnала на Господаря си Путин! Какво друго да каже?
67
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Так точно!Ще гАрят ,тяхната,хлъцц...По ''Первъй'' цяла колонка танки ще пАкажем как изгаря,даже още преди да е пристигнала!
66
10
 
10
 
! Отговори
До 73 преди 1 година
Предполагам си от щаба на Шойгу?
65
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След стингери, жавелини и химарси, сега и танкове. А когато и те не постигнат обрат, предполагам че ще се дадат самолети. Въобще, Русия поетапно демилитаризира цялото НАТО. Да ти имам и НАТО-то и генералите му, и политиците му!
64
9
 
8
 
! Отговори
На Песков преди 1 година
сина, ще унищожава ли чалънджари?