Зеленски: Не е ясно дали Путин е изобщо жив

Песков отговори на изявленията на украинския лидер в Давос
19 яну 2023 17:00, Йоана Цонева
319
Зеленски: Не е ясно дали Путин е изобщо жив
Снимка: БГНЕС

Говорейки пред участниците на икономическия форум в Давос в четвъртък, украинският президент Володимир Зеленски каза, че не разбира напълно кой сега взема решения в Кремъл и дали президентът Владимир Путин е все още жив, съобщава руската служба на "Би Би Си".

Украинският лидер се позова на последните телевизионни изяви на Владимир Путин, които според експертите са записани отделно от фона, насложен върху видеото по-късно. Такова беше по-специално неговото новогодишно поздравление, на фона на което беше група хора във военни униформи на руската армия. Зеленски каза, че Путин се появява на екраните на така наречения "зелен екран" - плътен фон, върху който по-късно може да се насложи всяко изображение във видеоредактор - и не е ясно дали той изобщо е жив.

"Не разбирам с кого и за какво да говоря. Не съм сигурен, че президентът на Русия, който понякога се появява - телевизионерите ще разберат - на "зелен екран", не разбирам съвсем какво е той. Не разбирам напълно дали е жив. Не знам кой взема решенията, какъв кръг от хора. Когато казваме "мирни преговори", не разбирам много с кого. Русия трябва да намери някого и след това да предложи нещо" , каза Зеленски в Давос.

Още по темата
Говорейки чрез видеовръзка пред участниците в т. нар. "Украинската закуска" в Давос, Зеленски също каза, че Путин ще остане в историята като човекът, който изкопа огромната пропаст между народите на Русия и Украйна.

"Никой не казва, че може да се върнат отношенията, но те могат да спасят живота на своите хора. Това е тяхното бъдеще. Пропастта между нас е дълбока, но те я изкопаха. Путин стои с лопата. И ще остане с тази лопата в историята", заяви Зеленски

Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков не закъсня с отговора и заяви, че за украинския президент Володимир Зеленски и управниците в Киев съществуването на Русия и президента Владимир Путин е проблем и за тях би било за предпочитане те да не съществуват.

"Ясно е, че и Русия, и Путин са както за днешна Украйна, така и за Зеленски голям проблем. Ясно е, че чисто психологически г-н Зеленски би предпочел нито Русия, нито Путин да съществуват", каза Песков в отговор на изявленията на украинския лидер в Давос.

В същото време Песков подчерта, че колкото по-скоро Киев прояви готовност да отчете исканията на Москва, толкова по-скоро ще приключи конфликтът в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо триете комантарите бе - ТОЗИ САЙТ УДАРИ ДЪНОТО С ПРЕПЕЧАТВАНЕТО НА ВСЯКАКВИ ДИВОТИИ? - защо цензурирате? Малко срам и себеуважение или такова у вас липсва.
24
7
 
27
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
Защо не цитирате какво казват болните от нашата клиника като започнете от стая 101 и завършите със стая 546? Техните бълнувания ще дъдат в унисон с коментарите на дрогираните и пияни поръчкови сopocoиди тук
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да не е жив с Укропитекия е свършено, скоро Полща и Румъния ще си разделят западна Укрия, а Русия ще прибере постаналото може да им оставят Чернобил на укропитеците.
22
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че не е Путин, си пролича още отпреди месеци, когато шефът на ЦРУ отбеляза, че тия артисти дето ги показват вместо Путин изглеждат прекалено здрави за генетичните му заболявания.
21
8
 
16
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Ще му отговори когато се стигне до пълна капитулация на Украйна. Тогава ще видим такива *** като Йоана,***, Петя,Александър какво ще пишат?
20
4
 
23
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Мда. Само дето на поляците им е писнало он укрите и са дали свежата идея да се мобилизират бежанците от Украйна в ЕС. Тъй де, няма само да ги храним, нека поработят малко на фронта.
19
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски не разбирал кой взима решенията в Русия. Ние обаче разбираме, че решенията в Украйна не се взимат от Зеленски. Той беше актьор и дори в политиката си остана такъв. Играе си ролята и толкова. Като зад океана решат, че е време Украйна да сключи мир, тогава това ще се случи и даже няма да го питат горкия. Просто ще му дадат сценария и той ще трябва отново да си изиграе ролята. Няма лошо да го правиш, когато снимаш филм, но когато го правиш в политиката е грях, защото е лъжа от голям мащаб.
18
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жив - нежив е без значение. На първо време начупената фронтова линия между Соледар и Угледар, трабва да се изопне в права линия с дължина 120 км. Напред и на запад, Русия!
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то вече не е и смешно. Интелектуалната мощ на началниците ни си е жива немощ. Също като финансовата, индустриалната и военната. С две думи - виртуална реалност. Няма измъкване, освен с удар в муцуната.
16
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя се изложи тотално
15
22
 
14
 
! Отговори
Той е жив преди 1 година
труп.Никъде не ходи и с никого не се среща.Крие се в бункера
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неговият личен астролог и нумеролог така му е казал. След като такъв експерт е потвърдил смъртта няма никакво място за съмнение.... Може би е добра идея да намалят някой вещества който много очевидно преупотребяват редовно
13
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо путин не отговаря на Зеленски бе песков ако е жив
12
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някаква друга глупост не измътиха ли в Давос? Тия съвсем загубиха въображение. Кудкудякат едно и също и гледат като пребозали телета. Ужас некъв:)
11
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие мисирките от сайта ударихте дъното. Може ли да се излагате да препечатвате всякаква помия? Малко достойнство имате ли?
10
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все пак зеленски е отявлен телевизионер ;)При тях така се правят нещата, Холивуд.
9
6
 
44
 
! Отговори
Брендо преди 1 година
Наркотиците не прощават...
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жив е той, жив е, вчера е изнесъл реч.
7
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още по-малко ясно е дали ти си изобщо трезвен или си 24 часа на бело
6
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ясно дали зеленски е жив след като се нашмърка вечер!!!