Кремъл: Американските танкове ще "изгорят" в Украйна

Това щяло да бъде скъпа, но безполезна прищявка
25 яну 2023 14:33, Елка Василева
164
Кремъл: Американските танкове ще "изгорят" в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че бойните танкове "Ейбрамс" от САЩ за Украйна ще "изгорят" и определи съобщенията за възможността те да бъдат доставени на Киев като скъпа, но безполезна прищявка, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
Според американски официални представители Вашингтон е готов да изпрати десетки от бойните си танкове "М1 Ейбрамс", променяйки своята досегашна позиция. Танковете имат 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, уточнява Ройтерс.

Песков каза също, че Часовникът на Страшния съд "наистина тревожно" се е преместил по-близо до полунощ.

"Ситуацията като цяло е наистина тревожна", каза Песков, като призова за трезва оценка на напрежението между Русия и Запада около кризата в Украйна.

Говорителят на Кремъл каза, че няма перспектива за каквото и да било разведряване, базирайки се на "линията, избрана от НАТО под ръководството на САЩ". Песков призова за бдителност, за да се предотврати рискът от ядрена война.

Часовникът на Страшния съд, създаден от организацията "Бюлетин на атомните учени", за да илюстрира колко близо е дошло човечеството до унищожаването на света, премести вчера неговата стрелка на 90 секунди преди полунощ в 2023 г., което е с 10 секунди по-близо от последните три години насам.

На пресконференция във Вашингтон президентът на "Бюлетин на атомните учени" Рейчъл Бронсън обърна внимание на "тънко завоалираните заплахи на Русия да използва ядрени оръжия", припомня Ройтерс.

(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците вършат в *** това,което и ние трябва да направим с мацедонците в тяхната измислена държава.!Да ги изритаме от българските земи там.
121
0
 
5
 
! Отговори
ре преди 1 година
и незнам да си чул да има украински поне един воиник вьв територията на русия аз не сьм и няма и да чуя ако това стане може да се задеисват страшни процеси украна има шанс да по оточним шанс да запази или вьрне територи но никога няма да може да вземи от русия това няма как да стане
120
8
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До RTТочно заради това Русията трябва да бъде унищожена, а руските гадове трябва да бъдат изолирани да живеят в една област Московия и всички поробени народи да заживеят свободно без руски хомот.Вижте какво е положението на киргизи, буряти, дегестанци, кавказци и т.н. и т.н.
119
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не знаех, че тук вече има цензура и за думата синоним на селскостопански животни.Та така другари.Живота под освобождението след 1944г е бил по-тежък от този под игото.
118
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До ПОКЛОНПод игото българите са имали собствена земя, къщи, паспорти, ***, право да пътуват, учат и търгуват из цялата империя и Европа, а под освобождението братята руснаци са им взели всички тези неща.
117
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До СиромаховТи си пълен баламурник.Руското оръжие е гола вода.Ако беше много добро, Украйна трябваше да е загубила а тя само Стингъри и Джавелини, някоя друга гаубица и 18 комплекса Химарс успя да утилизира 200 000 руснака.Кой знае още колко са ранените и негодни да служат повече.Западняците не могат да повярват какво направиха украинците с толкова малко оръжие.
116
6
 
6
 
! Отговори
Сиромахов преди 1 година
Каквото и пращат ще бъде унищожено ! Росия по отношение на оръжия е номер 1. Украйна ще бъде победена това е сигурно и жалко за украинските жени ще останат без мъже . Това е ясно но корените на злото които за пореден път се протягат от запад трябва да бъдат отсечени. Тази ненаситна за грабеж евроатлантическа маскирана с демокрация върхушка трябва да бъде спряна . Много и станаха престъпленията вече стига ! То не беше 1 световна 2 световна Ирак Либия Югославия Сирия Виетнам Корея е стига вече.
115
5
 
4
 
! Отговори
Бързашки преди 1 година
САЩ и управляващата клика в Европа са злото което съсипва света ! И България за пореден път е на грешната страна ! Събодете се българи изринете евроатлантическите буклуци от управлението на България ! Да се отървем за винаги от *** които продадоха България и ни върнаха 50 години назад . Да живее България !
114
5
 
5
 
! Отговори
Бляд преди 1 година
Нямате място в чужда държава да убивате и окупирате .България никой не е предала ,България е за свободата и суверенитета .Вие си мислите че народите ще клекнат пред Русия само като чуят и ето и ,няма бъдеще за убийци и завоеватели.Всички са свършили по един и същи начин ,историята учи.
113
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли кой пусна атомните бомби върху япония,кой бомбардира болници и училища в Югославия,избивайки ДЕЦА?!?Помните ли кой бомбардира София преди години???Да ви припомня-САЩ.Сега воюват с Русия,но за сметка на хиляди мъртви украинци.Тези млади мъже няма да създадат деца,но може и да е за добро.По-малко фашисти,по-добър свят.
112
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублата продължава да поскъпва,американскит дълг продължава да расте,а ЕС е пред разпад.Англичаните навреме се махнаха.Мерките срещу Русия се оказаха удар в корема на Европа.В Германия и Франция препоръчват да не се къпят и да стоят на хладно през зимата.Такива ми ти работи...На лято ще стоят на топло,има време.
111
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О-о-окраинската армия победоносно отстъпва на запад.
110
7
 
8
 
! Отговори
ПОКЛОН преди 1 година
пред паметта на братята руснаци,освободили ни от 500 годишно турско робство.За по-младите русомразци,като плесен са,гледайте филма "Козият рог".Прочетете романа "Под игото".Под игото,а не под ПРИСЪСТВИЕТОВероятно и за баташкото клане нищо не сте чели.Народ,който не знае исторята си,няма бъдеще.Натам ни тласкат...
109
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Кинжали за вас дермоеди.
108
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 119Добре, че хамериканците нахлуха в Сицилия, та се наложи Вермахта да пренасочи дивизии от Курск в Италия, иначе германците щяха да влезат в Маскве.Тоест хамериканците спасиха ушаNkiте и погром.
107
9
 
14
 
! Отговори
до 118 преди 1 година
До Анонимен и като напредват къде отиват ??????? с хамерска помия ли се храниш , че така мислиш
106
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 117Робе ти явно не си е чел, защото при Курск, червената армия търпи ОГРОМНИ ЗАГУБИ, както на жива сила така и на танкове.Даже гермаците напредват няколко дестки км..
105
17
 
19
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Кравари , русофоби , четете источиятач на Курската битка я най-голямата танкова война в историята , аме повечето сте неграмотни и политически ампутирани и нищо няма да разберете !
104
13
 
18
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 година
Русофобите днес от ,,Козяк "получихте надника и сега си го изработвате , колко сте жалки и исторически невежи !
103
27
 
13
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Първо ще изгори Русия. Второ няма да има. СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!!!!!!!