Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна

САЩ и НАТО се били превърнали в участници в конфликта
26 яну 2023 16:30, Елка Василева
550
Москва: Танковете сочат пряка и нарастваща намеса на Запада в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия днес заяви, че гледа на обещаната доставка на западни танкове за Украйна като на доказателство за нарастващо американско и европейско участие в конфликта, съобщи Ройтерс.

Кремъл реагира за първи път на съобщенията на САЩ и Германия от вчера, че ще въоръжат Украйна с десетки бойни танкове в борбата ѝ срещу Русия.

Още по темата
"Има постоянни изявления от европейските столици и Вашингтон, че  изпращането на различни оръжейни системи на Украйна, включително танкове, по никакъв начин не означава участие на тези държави или на алианса във военните действия в Украйна", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Категорично не сме съгласни с това, а в Москва всичко, което алиансът и столиците, които споменах, правят, се разглежда като пряко участие в конфликта.  Ние виждаме, че това се засилва", добави той.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че танковете не представляват "никаква заплаха за нападение" срещу Русия и че те са необходими, за да помогнат на украинците "да подобрят способността си да маневрират на открит терен".

Украйна иска да получи стотици модерни танкове, за да придобият войските й огневата мощ, нужна им, за да пробият руските отбранителни линии и да си възвърнат окупираните територии на юг и на изток. Досега и Украйна, и Русия разчитаха предимно на танкове Т-72 от съветската епоха.

Русия, която започна войната, нахлувайки в Украйна на 24 февруари миналата година, все по-често представя този конфликт като конфронтация с НАТО.

"Ходът на специалната военна операция в Украйна показва, че САЩ и НАТО възнамеряват да продължат да полагат усилия да протакат този военен конфликт и са се превърнали в участници в него", заяви днес Николай Патрушев, близък съюзник на президента Владимир Путин и секретар на Съвета за сигурност. Агенция "Интерфакс" го цитира да казва, че "дори с края на "горещата фаза" на конфликта в Украйна англосаксонският свят няма да спре марионетната война срещу Русия и нейните съюзници."
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
16
 
16
 
! Отговори
Инж+ преди 1 година
СССР и РФ доставяха и доставят оръжие за милиарди по цял свят, какъв им е проблемът сега!?!?! С техните камъни - по тяхната глава....
388
7
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
"Вторият фронт" не е Десанта в Нормандия. Втория фронт на практика е открит преди "Първия фронт". Великобритания и Франция воюват с Германия от 1939 година, а САЩ - от 1941г. Англо-американците унищожават главният съюзник на Германия още през 1943 г. През цялата война половината от германската армия е била ангажирана в Западна Европа и Северна Африка. От друга страна Съюзниците са ангажирали огромната японска армия, за да не удари СССР в гръб.
387
12
 
14
 
! Отговори
100% преди 1 година
украйна свърши.......
386
4
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 461 преди 1 година
Нещо за дати, причинно-следствени връзки.. Такива неща дали минават през главицата ти?Я да видим кога е открит т.н. "втори фронт" и кога е десанта в Нормандия? Къде са руснаците по това време?Не се справяш добре, седници! Да дойде следващия!
385
19
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
България има ужасен проблем. Проблем с полурусначетата от руско-български бракове, които 99% са шизофреници и засират нета с проруски глупости... В подавляващото число случаи, когато ви се струва, че спорите с изключително тьб българин, всъщност полурусняче е отсреща.
384
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 455 Говоря за първата фаза на войната.Немците буквално прегазват руснаците които не оказват почти никава съпротива заради некъдърни командири.Заради параноята си Сталин избива или изпраща в лагери над 30000 офицери преди войната и дефакто няма такива с опит.
383
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 455 Удобно забравяш,че руснаците са имали двама силни съюзници без които бяха загубени.Ако не е бил десанта в Нормандия и откриването на западният фронт,Хитлер беше приключил с руснаците.Така,че айде да не са само те победителите във ВСВ
382
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как върви специалната операция момци . С тази велика червена армия и безаналогови оръжия и година време - стигнаха ли вече руснаците до Португалия или поне Берлин ?
381
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Окрайна е толкова богата и силна,защо зеленият продължава да п.ро-с и за пари и оръжие???
380
10
 
13
 
! Отговори
Татул преди 1 година
Сармати и Посейдони им са нужни на наглите кравари. На зло куче, зъл прът са казали!
379
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той искандерите ги изпука вече. Резултатът е никакъв.
378
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Искандерите.Путин засега гърми само с пиратки,но само ЗАСЕГА...
377
8
 
9
 
! Отговори
до 452 преди 1 година
Хитлер презазил руснаците?Нещо си се объркал,момче.ВСВ завърши с победа на руснаците над фашистка Германия.
376
3
 
7
 
! Отговори
452 преди 1 година
Много ме кефи как неуки промити мозъци слагат минуси на исторически факти.Истината боли,нали така...Жалки сте.
375
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има полза отр тези танкове.В покрайна се наливат много средства и оръжия,част от оръжията Зеленски ги продава,а парите си ги прибира.
374
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 449 Когато Хитлер започва да трупа войски и техника на границата с руснаците,Чълчил и Рузвел неколкоктратно са предупреждавали Сталин,че го чака война.Но той не им е вярвал и смятал,че го подвеждат нещо.Дори забранил да се стреля по немските разузнавателни самолети.Когато немците нахлули и прегазили руснаците,Сталин 9 дни е бил пиян в своята дача и не вярвал какво се случва.След това започнал да моли за помощ САЩ и Англия.
373
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали няма да променят нищо , какво е това мрънкане от Кремъл вече няколко седмици ? Да не говорим ,че за разлика от техните откровени лъжи преди 24.02 как няма никога да нападнат Украйна , хора от НАТО ясно заявиха че ще помогнат на Украйна с оръжия но не и войски на терен . Какво повече да кажем , пределно добре разбираха опасността , явно мислят че всички са лъжци като тях , но нейсе
372
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера защо руснаците се правят на жертва във ВСВ след като те започнаха тази война, нахлувайки в Полша в съюз с Хитлер. Малко са ги били германците, трябвало е запада да не даде една стотинка помощ на СССР и да забави действията на западния фронт докато мустакатия чичко приключи тая измислена съветска държава и тогава да се разправят с него.
371
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От които 594 милиарда, около 350 са блокирани от САЩ и ще отидат за възстановяване на Украйна след войната.
370
13
 
11
 
! Отговори
Браво на Русия! преди 1 година
Международните резерви на Русия от 13 до 20 януари възлизат на 594,6 милиарда долара, което е увеличение от 2,6 милиарда долара за отчетния период.