Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия

Оръжията от НАТО променят войната
Обновена: 1 фев 2023 05:44 | 31 яну 2023 22:50, Нели Христова
342
Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна представлява по-голяма военна заплаха за Русия заради оръжията, които НАТО ѝ изпраща, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с египетския си колега Самех Шукри в Москва, предаде ДПА.

Лавров каза, че руската армия ще направи всичко възможно да осуети плановете на Запада в Украйна.

"Ние вземаме всички мерки, за да предотвратим превръщането на Украйна в още по-голяма заплаха за нашата сигурност", каза Лавров във връзка с дадените наскоро от ключови страни от НАТО обещания за доставка на модерни танкове на Украйна.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година и до момента е причинила разрушения в обширни райони в страната, както и значителна част от украинската инфраструктура, включително мрежите за електроснабдяване и водоснабдяване. По данни на ООН при руските бойни действия са загинали над 7000 мирни граждани, припомня агенцията.

Лавров потвърди, че Шукри му е предал съобщение от американския държавен секретар Антъни Блинкън относно Украйна, но заяви, че то не е съдържало никакви предложения, а само искания за спиране на агресията и изтегляне на Русия от Украйна.

Руският външен министър повтори позицията на Русия, че САЩ и НАТО използват войната, за да упражняват превъзходството си в световен мащаб и че Русия се е озовала във военен конфликт с колективния Запад, предаде БТА.

"Всичко тук ясно показва, че изобщо не става въпрос за Украйна", каза Лавров и добави, че Украйна не взима решенията си самостоятелно, а просто изпълнява целите на Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си почивала. Поспи малко.
152
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Товарищи европейци колкото и да се надпреварвате да слагате минуси или плюсове това няма да ви спаси от врьщането в каменната ера благодарение на ваще управляващи зад океана , че и война може да ви замесят тогава няма да можете да пишете от мазетата.
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравей
150
19
 
8
 
! Отговори
СОРОС преди 1 година
Страните от Източна Европа (бивши партньори на Съветския съюз), според плана на "великия филантроп", само трябва да бъдат "примамени", обещавайки им членство в Северноатлантическия алианс, и принудени да свършат "мръсната работа". Техните граждани ще умрат. Техните кости ще послужат като основа на "новия световен ред".
149
8
 
19
 
! Отговори
Елементарните преди 1 година
клишета на невежите русофили за състоянието на Европа предизвикват единствено съжаление и погнуса към тях.
148
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички таксиджии, шлосери, склададжии и либерастии, които хейтят толкова неудържимо. Утре отивайте и се бийте на украинските полета. Само да не стане като трябва да защитите идеалите си с тези смели изказвания после да почнете оххх *** тя тая война не е моя, как така ще умирам за Украйна. Нали сте много ербап трябвало още много жертви да има. Жа.лки клоуни и мишленца. Типични българчета
147
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа е дестабилизирана и на колене. За това трябва да сме благодарни на жужака от Москва, но и на американските му колеги от ДП. Първо Обама започна износ на демокрация в близкия изток и напълни Европа с мигранти. Сега колегата му даде едно рамо да се започне това нещо. При Тръмп как така нещата не ескалираха. Ее да ама той не е за военни конфликти, ултра либерализъм и износ на демокрация. Той беше само краен против Иран и сев. Корея
146
6
 
21
 
! Отговори
Русофилчета прости преди 1 година
Украйна е единствената сериозна преграда срещу руския фашизъм... Затова Запада ще налива средства и оръжия в нея докато руските варвари не се върнат в пoмийната си яма Мордор.
145
21
 
7
 
! Отговори
Зеленски Фашист преди 1 година
Няма по-голям фашист и терорист от Зеленски, който не се предава и не иска мир. Вместо това Зеленски затваря насила украинци по границите да не напускат страна и насилствено ги мобилизира за война. Езика на омразата от Зеленски много пъти призовава да умират хората и също така и ако може и европейците да се жертват.
144
17
 
4
 
! Отговори
Напълно ЛОГИЧНО преди 1 година
Западняците наливат само гориво в огъня, за да поддържат пожара на войната максимално.
143
7
 
17
 
! Отговори
Това ли е дъртия преди 1 година
грозен, куц кон на плешивия, бункерен сурикат в Кремъл?
142
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята има свойството да се повтаря така , че учете история за Наполеон , Хитлер как и до кьде са довели Европа.
141
12
 
16
 
! Отговори
Калпавата част преди 1 година
От българското общество, поклонниците на комунизма и при Тато и сега надигат глава, когато някой алкохолизиран руснак се изтропа на всеуслушание. Мързеливите и бездарните, т.н. войнстваща посредственост надуват патриотичната гайда веднага, когато диригента от Кремъл вдигне палката. Пътя е Европа. С Русия, след като се демократизира. Дай Боже!
140
7
 
28
 
! Отговори
От кон и магаре преди 1 година
излиза това на снимката.
139
4
 
16
 
! Отговори
лавров преди 1 година
къде съм си оставил каруцата ?
138
5
 
23
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 1 година
Джуджето от Кремъл ич не му се вярва, но това е положението... От КГБ обаче набараха как стават нещата. Всеки емоционално изостанал неудачник по света се поддава на кремълските манипулации.
137
5
 
18
 
! Отговори
Канибалски хумор преди 1 година
Дъртия, как по-точно ще се справите с Украйна? С пандизчиите, които шефчето на наемниците Пригожин измъква от килиите и се хвали, че ги правел "истински канибали", преди да ги прати в месомелачката на фронта ли? И други кандидат-империи са пропадали на дъното, но вие направо го пробихте, деген.ерати смотани.
136
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези мошеници и аресори, не разбират от дума, те така са научени, само с насилие да разбират, бий за да ви уважават и не ви унижават и ограбват повече и не леят русофобия и омраза! За какво са ви тези оръжия, ако не ги използвате и сте нерешителни, досега да бяхте превзели и да сте си върнали Украйна и украинците!
135
6
 
6
 
! Отговори
Мистър Бийн преди 1 година
До Космонавт:Жалко,братко! Ваксината не прощава!
134
7
 
22
 
! Отговори
Рекогносцировчик преди 1 година
Нови танкове, ново оружие, нова "специална операция". Рашковцете да му мислят!