Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия

Оръжията от НАТО променят войната
Обновена: 1 фев 2023 05:44 | 31 яну 2023 22:50, Нели Христова
342
Лавров: Ще предприемем всички мерки, за да не се превърне Украйна в по-голяма заплаха за Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна представлява по-голяма военна заплаха за Русия заради оръжията, които НАТО ѝ изпраща, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров на среща с египетския си колега Самех Шукри в Москва, предаде ДПА.

Лавров каза, че руската армия ще направи всичко възможно да осуети плановете на Запада в Украйна.

"Ние вземаме всички мерки, за да предотвратим превръщането на Украйна в още по-голяма заплаха за нашата сигурност", каза Лавров във връзка с дадените наскоро от ключови страни от НАТО обещания за доставка на модерни танкове на Украйна.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година и до момента е причинила разрушения в обширни райони в страната, както и значителна част от украинската инфраструктура, включително мрежите за електроснабдяване и водоснабдяване. По данни на ООН при руските бойни действия са загинали над 7000 мирни граждани, припомня агенцията.

Лавров потвърди, че Шукри му е предал съобщение от американския държавен секретар Антъни Блинкън относно Украйна, но заяви, че то не е съдържало никакви предложения, а само искания за спиране на агресията и изтегляне на Русия от Украйна.

Руският външен министър повтори позицията на Русия, че САЩ и НАТО използват войната, за да упражняват превъзходството си в световен мащаб и че Русия се е озовала във военен конфликт с колективния Запад, предаде БТА.

"Всичко тук ясно показва, че изобщо не става въпрос за Украйна", каза Лавров и добави, че Украйна не взима решенията си самостоятелно, а просто изпълнява целите на Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
28
 
9
 
! Отговори
казано простоцарски преди 1 година
Поредна доза послушна българокозешка пропаганда която време идва в повече на всички. Стига бре има и други медии четем ги не само послушните български . До Америка и то ясно държава нахлула доказано и запалила стотина войни и избивайки в тях милиони цивилни безнаказано с подкпепата от приватезираното и ООН във Виетнам, Ирак, Либия ,Сърбия Сирия и т.н. да дана акъл за мир . както казваме крадеца вика дръжте крадеца. А уж през комунизма имало цензура ми сега какво е ... по лошо е от всякога
132
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплахата за Русия са самите и управници, а и не по-малко деформираното мислене сред по-голямата част от обществото.
131
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия никога няма да стане нормална държава. И с Путин и без Путин. Путин всъщност отдавна не е жив. Убиха го и ползват негови двойници.
130
10
 
35
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
"Разоръжиха" ги от пшеница, въглища и стомана. Избиха бабите, жените и децата нацисти. Предложиха им смяна на реалностите - Украйна дава плодородните земи, западната техника (например селскостопанската която също окрадоха), асфалтираните пътища и Зеленски, защото го приемат във всички държави, а Русия дава кал, външни тоалетни, одеколон и препарат за вана за пиене, мафия, мародери, крепостничество и диктатор джудже + шайката му. Още се чудя, защо украинците не приеха това примамливо предложение?
129
7
 
36
 
! Отговори
Русия капитулира преди 1 година
1 година тежки боеве, 10% жертви, незнайно колко инвалиди. Времето тече, Русия отслабва и губи войната. Трябваше да направи Блицкриг, както каза Дренчев, това и беше грешката на Русия. Сега ще загуби. АМА ЯКО ЩЕ ЗАГУБИ.
128
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тираджия.И как точно я призна.Че Българската азбука е дошла от един град, който сега е в Македония.Я се замисли дали не казва,че Македония е част от България.
127
3
 
28
 
! Отговори
Българска позиция преди 1 година
Ако Македонците искат да влязат в ЕС, ние българите ги приветстваме, но преди това имаме едно малко предизвикателство към тях. Да го приемат като задачка-закачка. А именно - да нахлуят с танкове в Сърбия. Ние ще им дадем, ако нямат.
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 168.Че кой ти каза,че НАТО,ще стъпи в Украйна и къде я видя тая капитулация,че не ми е ясно.
125
6
 
26
 
! Отговори
Русия им е нанагорно преди 1 година
НАТО си прави т*шак с Русия. Имам чувството че от скука скоро ще накарат най-новия член на НАТО - Македония, да нахлуе в Сърбия, за по-интересно, че скуката е голяма. То бива Тик-Ток, фейсбук по цял ден, ама омръзва. Требва нещо друго да се мисли.
124
2
 
27
 
! Отговори
Тираджия преди 1 година
Аз обичам Русия, но има вярно в това за Македония, тя със сърбите я създадоха против българските интереси и с много репресии. А това, че Путин признава кирилицата за македонска не вярвах, но има клипове в ютуб. Тъжно!
123
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО още не е стъпило в независима Украйна, а Путин е пред капитулация. Смех, смех, смех!
122
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО си прави каквото иска на 400 километра от Москва. Джуджето е в ступор.
121
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напъвайте украинци. Москва уплашено към вази гледа. Света ви се възхищава! НАПРЕД!
120
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна била заплаха за Pусия? Затова ли решихте са започнете война? - да, братушките решиха да започнат Специалната военна операция срещу фашистка Украйна, когато наркоманът Зеленски се похвали в медиите, че от САЩ са му обещали да разположат в Украйна ядрено оръжие и вие русофобите тук за малко да се наcepeте от радост, а сега вече забравихте! Хайде бъдете честни, защото ние още помним!
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що се оплаквате бе Русия ви даде възможност да отидете на запад щом искате.
118
4
 
29
 
! Отговори
С вас сме братя преди 1 година
Слава Украине! С вас сме братя от европейска Украйна.
117
2
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Каквото повикало, такова и се обадило, Лавров! Ще се радвам да си го получите, ти и кремълската шайка!
116
3
 
0
 
! Отговори
БОЯН ЧУКОВ преди 1 година
В 9 век в малка Скития + и в Мизия също = сев.Доброга , емигрират от днешните Припятски езера и Смоленск и идват в Мизия - огромен брой Източни Славяни - ПЛЕМЕТО АНТИ...ТЕ асимилират прабългарските номадски чергарски племена = Уногурите, Котригури и Уногундури...КРАЙ НА БЪЛГАРИТЕ = ФИНИТО..ОТ 875 ГОДИНА = ИМА СЛАВЯНИ И САМО СЛАВИНИЯ = АНТИТЕ...НЯМА БЪЛГАРИ .
115
4
 
3
 
! Отговори
Трай там. преди 1 година
Гърците и българите говорим на езици, които произхождат от различно семейство. Ако се опитваш да намекнеш, че гърците са ни дали език, нещо не ти се получава. Не стъпва на никаква почва.
114
3
 
7
 
! Отговори
Семейни Ценности преди 1 година
Уважавайте Русия, все пак са ни дали мъже от сой, като Филип Киркоров, Васил Найденов и Емил Димитров, възпитали толкова много истински мъже в истинска мъжка музика.