Ще пресъхнат ли бензиностанциите в Ню Йорк това лято?

Сезонните запаси от бензин вече са най-ниските от десетилетие насам
Обновена: 31 яну 2023 14:41 | 31 яну 2023 14:41, Анисия Иванова
37
Ще пресъхнат ли бензиностанциите в Ню Йорк това лято?
Снимка: БГНЕС/EPA

Ню Йорк и по-голямата част от Източното крайбрежие са изложени на риск от недостиг на автомобилно гориво през това лято, тъй като забраната на Европейския съюз за внос на руски петрол заплашва да прекъсне резервните доставки, на които САЩ разчитат през пиковия сезон.

Сезонните запаси от бензин вече са най-ниските от около десетилетие насам, а тежката зимна поддръжка на рафинериите може да доведе до допълнително свиване на резервите. Забраната на ЕС за внос на руски петролни продукти от 5 февруари ще натовари доставките на суровини в региона, ограничавайки количеството бензин, което блокът може да произведе за себе си или за Източното крайбрежие на САЩ, което все повече разчита на трансатлантически внос през лятото, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Скокът на цените, който би съпътствал подобни сътресения в доставките, заплашва да натовари потребителите, които все още изпитват негативни последици от цената на бензина от 5 долара за галон през миналото лято. Повишаването на цените на горивата ще бъде предизвикателство и за президента Джо Байдън, който постави като свой приоритет ограничаването на разходите за гориво и използва цените като бухалка срещу политическите си съперници.

За да предотвратят изчерпването на горивото в Ню Йорк и останалата част от Източното крайбрежие, доставчиците ще трябва да проявят творчество. Въпреки че САЩ са нетен износител на бензин, по-голямата част от излишъка се намира в крайбрежието на Мексиканския залив, а транспортирането до Източното крайбрежие е ограничено от недостатъчния капацитет на тръбопроводите и разходите за воден транспорт.

Според базираната в Лондон консултантска компания Energy Aspects доставчиците биха могли да преместят горивото от крайбрежието на Мексиканския залив в съоръжения за съхранение и смесване в Карибския басейн, например на Бахамите, и след това да го изнесат оттам към Източното крайбрежие. САЩ могат също така да привлекат повече доставки от Азия и Близкия изток, но дългият път и високите транспортни разходи означават, че този вариант вероятно няма да осигури бързо или значително облекчение на цените на горивата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Да ще пресъхнат преди 1 година
Да там бензиностанциите, в Ню-йорк ще пресъхнат, а в Саратов ще бликнат! В Шанхай също, в Техеран също ще бликнат. И във Боркина- фасо също.
25
0
 
0
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Бензин има,дизел има ,пари има!Проблем има ли?Лани като удари почти 7 кинта галоня у Калифорния измрехеме ли ве?Чакаме руцки петрол през Индия за по напреко и спим на тъмно и студено?Мокри сънища!Иначе бендзина не е лошо да се попрочете що е толко скъп у НЙ.То и в Кънектикът не е по-евтин ми даже по-зле,за сметка на това Джърси предлага избор!Карай,ще се купува от Индия че по-напреко и сме я закъсали!
24
3
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 година
Не ми пука ! Гледам аз и семейството ми да сме добре !
23
0
 
5
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
Ще поживеем, ще видим! Кой ще се смее последен.
22
2
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
До Мдаа. Ти и зима ли видя?
21
12
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Тя и Европа щеше да мре от студ тази зима без руски газ, *** зимата си заминава след 2 месеца, а в Рассия има повече умрели от студ от колкото в Европа!Сега САЩ щели да останат без бензин .... ролята на такива статии е само спекулация и гъделичкане промитите мозъци на путиновилите!!!
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еййй голем си мечтател , друг мой////
19
1
 
11
 
! Отговори
Ще пресъхнат ли преди 1 година
цъкането на фантасмагории и разтягане на празни локуми вместо да разследвате и пишете обирджиите на бг?
18
3
 
8
 
! Отговори
Чичко Паричко преди 1 година
Ха ха ха, Анисия, редуцирай си източниците на информация, ще пресъхнат точно когато пресъхне извора на българската глoпycт!!!
17
12
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 година
Това може да се "случи" само в някоя празна, русофилска кратуна... Ха-ха-ха!
16
6
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
*** , НАМЕРЕТЕ СМЕЛОСТ ДА ПОКАЖЕТЕ ДНЕШНА ФРАНЦИЯ !!!
15
16
 
8
 
! Отговори
смях преди 1 година
Тя русия в този си вид сама се заличи. Оставена на водката, китайците и кадировците я чака едно бих казал идилично бъдеще. Точно Евразия.
14
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, като прочета за някой който щял да зиличи Русия и ме напушва голям смях.
13
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън ще направи това, което Рейгън и Буш-старши пропуснаха поради немърливост. Заличаването на Русия дори като регионален фактор.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва 28% от американците смятат, че Байдън е умствено и физически здрав, за да е президент.За да станат нещата още по-лоши за президента, проучването сочи, че едва 34% от американците считат Байдън за "честен и внушаващ доверие", а само 32% вярват, че той може да се справи с криза.Дори либералният мейнстрийм вече не може да покрива президента Джо Байдън. Според проучване на NBC, шокиращо мнозинство от 71% от американците смята, че страната върви по неправилния път.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че ще пресъхант, както замръзна Европа. :))))
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея страдат от цена 5 долара за галон??? Да дойдат тук, ще плащат малко повече и ще взимат много по-малко пари
9
6
 
20
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Ако Тръмп не спечели изборите нищо добро не чака света
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ станаха най-големият купувач на руски рафиниран петрол през Индия. САЩ традиционно са голям купувач на руски рафиниран продукт, наречен суров петрол (virgin gas oil - VGO). Сега, тъй като не могат да купуват VGO директно от Русия, те го купуват от индийски рафинерии, управлявани от Reliance Energy и Nayara Energy - а VGO от тези рафинерии е произведен от руски суров петрол.
7
6
 
11
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Да останат, но на дали. Тук в Европа ще има кризи и дефицити. Колкото до "ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ", това е просто една долнопробна империя, пряко подчинена на Америка. Те ще ни загробят без да им мигне окото.