От Беларус излетял носител на хиперзвукови ракети Кинжал

В Украйна продължават тежките боеве край Бахмут
Обновена: 3 фев 2023 18:38 | 3 фев 2023 18:28, Анисия Иванова
95
От Беларус излетял носител на хиперзвукови ракети Кинжал
Снимка: БГНЕС

В Киев днес се чува сигнал за въздушна атака. В града се чуват и експлозии, съобщава РБК-Украйна. Въздушна тревога е обявена в цяла Украйна.

В 10:30 часа сирените са започнали да звучат в столицата, Харковска и Запорожка области, минути по-късно - и в останалите части на страната. Призивът към цивилното население е бил да се евакуира в укрития.

За втори път днес на територията на цяла Украйна е била обявена въздушна тревога след информация за излетял от летище в Беларус на самолет, който може да носи хиперзвукови ракети Кинжал.

В Украйна продължават тежките боеве и край ключовия град Бахмут в Донбас.

Руските военни, подкрепени от частната армия "Вагнер" продължават атаките, за да прекъснат доставките за украинските части и да ги принудят да се изтеглят.

В същото време американският "Ню Йорк Таймс" съобщи, че руските загуби - убити и ранени - до момента в Украйна са почти 200 000, като те са най-много именно в боевете за Бахмут.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
18
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Твърдят, че Путин решил твърдо да намали броя на жертвите, с ... мобилните крематориуми! А руските таракани продължават да твърдят, че броят на жертвите не бил от значение, защото били убили много украинци! Извратена работа !
50
18
 
3
 
! Отговори
Край Бахмут преди 1 година
Ушанките ядат голям лобутНапълниха гащички с нахутИ накрая хванаха скорбутЗаприличаха на стар мамут
49
14
 
9
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Ти пак напиши как жителите на европа ще загиват от студ по домовете си без рашисткиа газ и петрол! За другото е ясно, че ЛЪЖЕШ! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
48
19
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
ааа така ли!? Та щом са над милион армия щоо мобилизация праите бря!? Па и от затворите мобилизирате бря!? Даже втора мобилизация праите бря!? Нящо някак си пак ЛЪЖЕШ? *** ти си путинофил бря! А путинофила е Български продажник който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! Колкото до санкциите, та щом не ви бъркат щоо толкоз ривети бря!? щоо главната ви путин през ден излиза и реве за тез санкции!? Нал не ви бърка бря! :)))))))) Ба нещо ЛЪЖЕТЕ пак бря! :))))))))))))))))))
47
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55 Абе хахав Руската армия е над милион от нея вкара 155к,и даже си мобилизира,а не ползва основната.Ти мислиш ли,че,ако Русия иска няма да мине през Украйна за седмица.Ти си никой войната е между Русия и запада и на Русия не и трябва бърза победа,а тия санкции дето и ги налагат губещия е Европа.
46
28
 
12
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Баааа! Че точно ти така твърдеше така бря! Аз за разлика от путинофилията мога да чета! И даже мога и да си спомням! И си спомням, че вие Украйна за 10 дни щяхте да завладете! Това беше преди година! И това го твърдеше сека путинофил кат тебе в БГ! Мдам! Ти ако не можеш да четеш и да помниш това си е ясно! Ти си си путинофил! А путинофила е Български продажник ккойто НЕ знае и НЕ може, но ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! Та ясен си ми! :)))))))))))))
45
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50кой ти е твърдял,че Бахмут е превзет.В Бахмут и Соледар по настояване на зелето се превъртях и вкараха 12 бригади,една бригада е около 8000 войника и сега е обкръжен Бахмут.Ти сметни колко са загубите там и що сега зелето реве за танкове и самолети.Това ли ти е опорката,че се криете в градовете като мишки и руснаците ви разчистват.Не им трябва да напредват и така могат да си разбият Украйна.Не да я превземат за 10 дни.Това нищо няма да реши.Трябва да се разредят зомбитата.
44
23
 
4
 
! Отговори
:)))))))))) преди 1 година
Добре де, тука путинофилията преди месец месец и нагоре твърдеше, че бахмут бил завладян!? Ко тана! пак ли ЛЪЖЕТЕ или просто си говорите? За путинофилите питам? :))))))
43
7
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
хайде бе,тая такета още ли лети...от вчета е изтреляна,да не се е объркала нещо...
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех как ще им запалят украинските *** тия кинжали
41
0
 
20
 
! Отговори
Евро.едерастката преди 1 година
Политика до това води!
40
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48.На теб сигурно министерството на отбраната на Русия ти я даде тая справка за носители,колко ракети точно има и колко са изстреляни.А ние картофите с бомби ги вадим щото нищо не разбираме.
39
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия разполагаше с 4 носителя на Кинжал. Това е модификация на Миг31К, където К означава Кинжал. Единият от миговете катастрофира така че останаха 3 броя. Друг претърпя тежки повреди при кацане. Неясно е дали е поправен. Ракетите Кинжал с които разполага в момента Русия са между 15 и 20 броя. В началото на войната бяха около 30 броя. От изстреляните около 10-15 броя срещу Украйна се разбра че беше преувеличена тяхната ефективност.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40.Като се,чете за Русия,трябва да се разбира Украйна.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41 - Еее, добре е да се знае. Да се чуди чвек, защо забраниха на гражданит си да напускат ... сигурно, за да гледат, как голямата украйнска армия се бие.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хвърковат 2-3, ама на какво разстояние от Киев?
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО.Точно така е,а повечето са хванати с капан нейде из дивия запад и нищо не разбират.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съм на Беларус, ще вдигам такъв самолет през 1 часа :) ... did for the looolllzzzzz!
33
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безвъзвратните руски загуби са 250 хиляди. Официално от Киев съобщават за 130 хиляди убити руснаци. Коефициента ранени към убити е 2 към 1. Поради лошата медицина 25% от ранените руснаци умират около 30% от ранените са инвалиди негодни да се върнат на фронта. Така че безвъзвратните руски загуби са 250 хиляди.
32
2
 
6
 
! Отговори
vale_karo преди 1 година
Драга Анисия Иванова в края на краищата излетял ли е или не?