Русия: Дрон се взриви в Калужка област

Районът граничи с Москва
6 фев 2023 10:40, Йоана Цонева
81
Русия: Дрон се взриви в Калужка област
Снимка: БГНЕС

Губернаторът на област Калуга Владислав Шапша каза, че дрон се е взривил близо до областния център рано сутринта в понеделник. Калужка област граничи с Москва, уточнява Руската служба на "Би Би Си".

"Тази нощ жителите на покрайнините на Калуга чуха взрив. Установено е, че в пет часа сутринта в гора близо до града дрон е избухнал във въздуха на височина 50 метра", написа губернаторът в своя канал в "Телеграм".

По думите му не са нанесени щети на граждански и социални обекти, няма пострадали, "На място работят представители на органите на реда".

Още по темата
През януари стана известно, че в Москва са монтирани допълнителни системи за противовъздушна отбрана, включително в сградата на руското министерство на отбраната. Провоенни канали в "Телеграм" изложиха версията, че това е подготовка за отразяване на атаки с дронове. В медиите се чу и версия, че публикуването на подобни снимки трябва да има психологически ефект и да вдъхне на гражданите усещане за външна заплаха.

Това не е първият инцидент с дрон в региона, за който руските власти съобщават. През октомври дрон се разби на територията на военното летище Шайковка, друг дрон беше свален в южната част на региона, напомня РБК.

Припомняме, че на 5 и 26 декември 2022 г. бяха нанесени удари по летището в Енгелс, където бяха разположени стратегически бомбардировачи с голям обсег.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Югозападно от Бахмут ЧВК Вагнер продължава щурмовите си операции близо до Ивановски. Само един километър дели "оркестантите" от магистралата до Константиновка. Пробивът в тази област всъщност ще означава достъп до Бахмут от запад. В източните покрайнини на града "музикантите" напредват. Същата е ситуацията и в северната част, където ЧВК Вагнер си пробиха път след атака от Подгородни. Сериозни проблеми в украинския гарнизон и в Красная гора.
26
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако украинските войски бъдат изтласкани през реката, те няма да могат да атакуват града по земя в тази посока, а от югозапад тези перспективи изглеждат все по-илюзорни. Руските части от Диброва настъпват към Ямпол.
25
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистката *** вече използват химическо оръжие на фронта срещу войниците на руската армия, хвърляйки контейнери с отровно вещество от БПЛА. Такива атаки са регистрирани в посока Авдеевски, в района на Новобахмутовски и в Артемовск. Украинските политически телеграм канали пишат за това: Използването на химически оръжия не може да бъде скрито. Веществата остават в тъканите дълго време. Всеки преглед ще потвърди това.
24
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Химически оръжия на ВСУ:Предварително е установено отровното вещество, използвано от фашистката *** чрез пускане от БПЛА-най-вероятно е цианхлорид. Цианогенният хлорид е безцветно газообразно вещество с остра неприятна миризма, по-тежко от въздуха и силно токсично. Характерните симптоми на отравяне с цианогенен хлорид са обилно сълзене, спазъм на клепачите, изгаряния, повръщане и конвулсии. Използва се в индустрията, така че не е дефицит.
23
8
 
7
 
! Отговори
Истина ви казвам! преди 1 година
До браво Украйна! Така е! Тия дни си иска и си прави победоносни отстъпващи маршове!
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съобщава се, че там се съсредоточават резервите на фашистката *** за контранастъпление, но това е странно, тъй като се разкриват много други отбранителни линии.В Маринка има боеве, но там е трудно да се очаква сериозен пробив в близко бъдеще, няма достатъчно жива сила за щурм.
21
3
 
6
 
! Отговори
Чалга дивак преди 1 година
Дроновете падат, падат от небето, капка ми капна, на сърцето!
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Лиманския сектор руските войски установиха контрол над опорните пунктове на фашистката *** в посока Ямполовка. Военнослужещи от ВС на РФ изтласкаха фашистката *** от позициите им на тактическата важна височина в района на Макеевка. Продължават ожесточени боеве в района на дерето Журавка: руските войски отблъскват контраатаките на фашистката *** в района.
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Международно издание на Financial Times:"Киев получи много надеждна разузнавателна информация за намеренията на Русия да започне нова офанзива, която се очаква в рамките на 10 дни. Най-вероятното място за нов етап от настъплението ще бъде западната част на ДНР в близост до градовете Кременная и Лиман, както и южната част на ДНР, където Русия струпва войски от няколко седмици насам."
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Близо до Кременная руските войски унищожиха един от създателите на легендата за протоукрите, львовския археолог и заместник-директор на историко-културния резерват "Давнй Плснеськ"(Древен Плиснеск) Андрий Филипчук. Един от идеолозите на съвременния украински нацизъм отиде при Бандера. Да гори в ада.
17
8
 
7
 
! Отговори
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ преди 1 година
нацисткия нато-ени чарски фронт се разпада, а руснаците още не са тръгнали в настъпление на запад! Ще им развалят кефа на рашките келявите НАТО-зомбита!
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 16 Зад Москва ще стигнат направо....
15
7
 
7
 
! Отговори
гг преди 1 година
Трябват нови системи против дронове, старите е доказано, че са крайно неефективни. Новите украински дронове съвсем спокойно ще стигнат до Москва.
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 14 Затова руснаците вече контролират Луганска област и на 90 % Донецка, щото укрите са ги направили за смях? Кефиш, кравар!
13
16
 
12
 
! Отговори
браво Украйна! преди 1 година
Наистина Украйна си прави каквото си иска с жалките вaтeнkи, направи ги за смях.
12
15
 
13
 
! Отговори
браво Украйна! преди 1 година
Наистина Украйна си прави каквото си иска с жалките ***, направи ги за смях.
11
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 9 И какво е напрежението като те горките укри даже не могат да достигнат цел с тези дронове. Братушките им ги гърмят във въздуха като играчки. Ама нека се опитват. 20 000 долара парчето.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали искат да са като щатите са ще се почне и при тях с терористи и атентати
9
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подгряват пр0зтия руски народ за поредната могилизация. Сега очакваме КГБ да проведе активно мероприятеие.
8
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва повече такива дронове за да усетят московчани отчасти обстановката в Украйна...да са под напрежение...