Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"

Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има, заяви той
7 фев 2023 20:02, Йоана Цонева
472
Медведев: Киев само може да се надява на "корейски сценарий"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев определи спекулациите на Киев, че Западът уж е готов да раздели Украйна "по корейския сценарий" като първа стъпка към признаване на съществуващите териториални реалности, съобщава ТАСС.

"Ясно е, че спекулациите за "корейски сценарий" са само пожелателно мислене: "Ние - останалата част от Украйна, ще бъдем под западен контрол и защита. И тогава ще достигнем нивото на Република Корея. Освен това ще остане някаква надежда за обединение с бившите територии", написа Медведев в "Тереграм".

Той отбеляза, че подобно теоретизиране "е предназначено само за вътрешна употреба".

По негови думи има още нещо, което заслужава внимание.

"Киев всъщност плахо намекна, че победа не може да има. В най-добрия случай ще последва разделяне на страната на части. Но всъщност това е първата стъпка към признаването на реалностите, които са се развили на място", изтъкна той.

Медведев припомни, че "разделението по 38-ия паралел (демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея - б.р.) създаде две независими държави".

"Междувременно Донбас и други територии станаха част от Русия, която е най-голямата държава с пълен суверенитет и най-опасните оръжия", подчерта той.

Коментарът му идва, след като по-рано ТАСС цитира Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент, който заяви, че Украйна няма сили да победи и западните страни са готови да приложат идеята за "две Кореи" в региона.

Преди това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов посочи, че на Киев може да бъде предложен "корейски вариант" на уреждане на конфликта, който включва "еквивалент на 38-ия паралел".

Още по темата
Както обаче заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, спекулациите на Киев за предполагаеми дискусии между заместник-началника на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно възможността за "корейски вариант" за уреждане на конфликта в Украйна са медийна измислица. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли изявлението на Данилов, че Русия може да предложи на Украйна "корейски вариант" като слухове и пресилени спекулации, посочва ТАСС.

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не контролира напълно нито един от четирите анексирани региона.

Зеленски обяви своя мирен план от 10 точки за първи път през ноември, след което го обсъди с президента на САЩ Джо Байдън и други лидери и призова за провеждане на среща на върха за глобален мир въз основа на него.

Планът обаче предвижда изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите региона, които твърди, че е анексирала, така и от Крим, който завзе през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
11
 
10
 
! Отговори
Ще видим преди 1 година
А ти,лакей на путин..само може да се надяваш,че заедно с господаря ти няма да сте в Хага с плеяда от адвокати....
349
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 383.Не е замръзнала,ама от промишленост може да се върне към земеделие.
348
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 380.Само ти не разбра,че Украйна изобщо не е в сметката.Конфликта е между Русия и запада,а Украйна е просто пионка в една икономическа война.
347
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАМРЪЗНА ЛИ ЕВРОПА,РУСКИ ШУШУМИГИ?
346
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 368. Пише се бУксува, русофилско неграмотниче.
345
1
 
6
 
! Отговори
цитат преди 1 година
"...Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на украинския президент..." А ръководителят кой е?
344
18
 
16
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
До Анонимен 379 -- Кахърим се, че скоро ще имате годишен юбилей от цели дванадесет месеца, но Украйна все оЩЕ я има. Колко време ЩЕ ви трябва да я заличите: оЩЕ една година, 10 години, - 100 или повече? Голем ташакларък сте рашковцете. Ако не трепехте мирни жители, целият свят щеше да се попикае от майтап с вашата Магучая и НЕпабедимая.
343
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не се кахърете. Украина няма да я има.
342
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 374. Бай 100ян. Запада иска 2 украини, ама Путин не иска.
341
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай 100яне, свали тази ушшанка, че ти притиска съветската кратуна. После може и да вденеш нещо.
340
14
 
9
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
До еее. Уф, не ви ли омръзна тази дъвка да сривате "гнилия" запад? 50 години го разпадахте, накрая се разпадна СССР. А западът си е все така богат, демократичен и проспериращ.
339
12
 
13
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
На този кремълски олигоффрен някой ще му обясни ли какво се случи с двете Кореи след разделянето? И ако част от територията на Украйна стане руска в каква съветска клоака ще се превърне.
338
10
 
11
 
! Отговори
Бай 100ян преди 1 година
Запада много изгодно иска 2 независими държави. Западна и Източна Украйна. За първата са познали. Но втората няма да се казва Източна Украйна а Русия !
337
11
 
8
 
! Отговори
До 372 преди 1 година
Ти как си представяш разделянето? - най вероятно е да е по сегашната фронтова линия т.ч. Украйна си има излаз на Море , и много чернозем, от `прецизните удари` на Русия от промишления регион не е останало нищо така или иначе . 140 МЛРД са нищо за най развитите западни икономики ( само БВП-то на САЩ е в трилиони) т.ч. ще има всякакви схеми за помощ, както е сега с оръжията .Русия и сега е с най мн ресурси и земя и пак е с икономика горе долу колкото щата Тексас
336
7
 
17
 
! Отговори
До 370 преди 1 година
Въпросът е спорен. Не забравяй, че при разделяне на Украйна "западната" част ще трябва да връща едни $140 млрд и още поне толкова трябва да предвиди за възстановяване. А при условие, че ще бъде без основния си промишлен център (Донбас), без половината си чернозем и без излаз на море, бъдещето и хич няма да е розово...поне половин век!
335
9
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Абе мечките не спят ли зимен сън.Този Медвед не му ли се спи ами само ходи по медиите и плаши с какво ли не, то не бе ядрени заплахи,сценарии,свръх точни ракети.
334
8
 
5
 
! Отговори
До Да преди 1 година
Какво значение има какъв си - всеки иска да живее по-добре това е универсално желание на поляци,унгарци украинци и т.н. В Германиите и Кореите са реазделени деца от родители братя/сестри братовчеди - каква е разликата ако това се случи с Украйна ? Въпроса е ако задуха натам вятъра който по навреме се усети да се премести от правилната страна на желязната завеса защото бъдещето не вещае добро за близките до Русия
333
7
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 година
Тука става въпрос за до 10 млн.руснаци и много смесени бракове на територията на Украйна.Не я бъркайте с Кореите,и Германиите,има още поляци,румънци,българи,унгарци и т.н.Тази измислена държава е както бивша Югославия.
332
9
 
10
 
! Отговори
Еее, преди 1 година
"Денацификация, Киев за три дни, сега Две Кореи....утре?" Утреее... ще се молят на руснаците да пуснат газта, че западната икономика боксува, студеничко... такива работи...
331
7
 
12
 
! Отговори
Хейтър преди 1 година
Докога ще ни занимавате с тази откачалка?