Русия разследва има ли употреба от Украйна на химически оръжия

Не са представени доказателства, Киев отхвърли обвиненията
7 фев 2023 11:24, Елка Василева
117
Русия разследва има ли употреба от Украйна на химически оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският Следствен комитет обяви, че разследва възможна употреба на химически оръжия от страна на украинската армия близо до градовете Соледар и Бахмут в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украинските въоръжени сили казаха, че никога не са употребявали химически оръжия, и обвиниха Русия, че разпространява дезинформация.

Следственият комитет на Руската федерация спомена за дронове с химически оръжия. Той  обаче не представи доказателства в подкрепа на своите твърдения, отбелязва Ройтерс.

"Военнослужещи от въоръжените сили на Русия са изпитали влошаване на здравословното си състояние и характерни симптоми на отравяне", заяви комитетът. Той не даде подробности, включително за какво вещество може да става въпрос.

Украинските въоръжени сили казаха, че се придържат към законите на войната.

"Обвиненията от страна на врага за употребата на химически оръжия от подразделения на въоръжените сили на Украйна са фалшиви", пише в тяхно изявление. В текста се подчертава, че Украйна никога не е използвала такива оръжия "където и да било… когато и да било".

Украинските въоръжени сили на свой ред обвиниха Русия, че използва "забранени боеприпаси с фосфор и хлорпикрин" и е превърнала дезинформацията в оръжие.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
28
 
! Отговори
яко лъжем а? преди 1 година
"обаче не представи доказателства в подкрепа на своите твърдения" - това е за америанеца със шишенцето който нападна Ирак! Руснаците имат и клипчета и медицински проби!
12
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда руснака подготвя почвата за химическа атака разбирайки че Бахмут никога няма да го превземе без употреба на оръжия за масово поразяване. След 9 месеца руска мъка в Бахмут (през това време дори Путин можеше да роди) Русия стигна до извода че Бахмут е непревземаем с конвенционални оръжия.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много умен е фуйло, браво велика сила е Русия
10
4
 
6
 
! Отговори
Официално са Мафия преди 1 година
Главният прокурор Гешев в симбиоза с Румен Николов-Пашата, Юлиян Борисов Георгиев, полицаи и мутри от Перник са замесени в Терористични Актове срещу Български граждани в Република България и целият Европейски Съюз срещу стотици Българи - убийства и изтезания! Германов
9
8
 
5
 
! Отговори
То не е преди 1 година
за първи път! Единия път се оказаха развалени консерви!
8
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще разследва. Тия дни един укронацист беше публикувал снимки с малки спретнати бомби с химическо вещество, бяха стотици. Хвалеше се как ще ги пускат с дронове.
7
8
 
33
 
! Отговори
Укро лицемерие преди 1 година
"Украинските въоръжени сили казаха, че се придържат към законите на войната." - активно стрелят с оръжия за масово поразяване в жилищни квартали в които няма военно присъствие. Минират с касетъчни мини жилищни райони и използват химически оръжия... екзекутират пленени и ги мъчат преди това. Вервайте на нацистите!
6
22
 
7
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
На пияните *** не им трябват химически оръжия. Те сами копаят окопи в радиоактивна почва и хващат лъчева болест. Ама нормално за алкохолизирани унтерменшени с по 2 мозъчни клетки в главата.
5
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия умре!
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Следственият комитет на РФ е започнал разследване за употреба на химически оръжия от страна на ВСУ близо до градовете Соледар и Артьомовск.
3
9
 
26
 
! Отговори
ЧЕ има - има преди 1 година
Самите плоскочели укропитеци гордо пуснаха клипчета, като талибани, как правят дрончета със химически гранати. Разследването е само за фиксиране на фактите за съда!
2
9
 
18
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Тези зелени ***** са способни на всичко. Естествено, че ще отричат. Призная ли си и Америка с "БАЙ ДРЪНЧО" ще спре да им "ПОМАГА". Ти си мислят, че ще уплашат руснаците. Откажете се, преди целият ви невинен народ да е загинал, или да ви измете като изменници.
1
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердо го получава 2 ен и сега Алах не прощава Двоен има само ЛГБТъ общност .