Русия кани Роджър Уотърс на Съвета за сигурност на ООН

Заседанието е насрочено за днес
Обновена: 8 фев 2023 08:29 | 8 фев 2023 08:14, Анисия Иванова
79
Русия кани Роджър Уотърс на Съвета за сигурност на ООН
Снимка: БГНЕС

Русия изпрати искане до Съвета за сигурност на ООН да включи Роджър Уотърс - един от основателите на британската рок група Pink Floyd, в списъка на ораторите на предстоящата среща за ситуацията в Украйна. Първият заместник-постоянен представител на Русия в световната организация Дмитрий Полянски съобщи това в своя Телеграм канал.

"Русия поиска британският активист за мир и известен рок музикант Роджър Уотърс да участва като говорител в заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на перспективите за мирно разрешаване на украинската криза в контекста на нарастващите западни оръжейни доставки за страната", написа Полянски.

Заседанието на Съвета за сигурност е насрочено за днес.

В интервю за ТАСС през август Уотърс обвини САЩ и тяхното ръководство, че са провокирали кризата в Украйна. Той заяви, че американците "по своя манталитет искат да управляват света" и гражданите на други държави "трябва да страдат" заради това. Басистът и вокалист на Pink Floyd нарече случващото се в Украйна "перфектен параван за управляващата класа", която не иска да сложи край на конфликта, а "иска да управлява света, иска да има няколко изключително богати хора в света"./БГНЕС, ТАСС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Защо доста западни личности отиват в РФ? САМОСИГУРЯВАЩ СЕ - демек актьор, певец и прочие - ДАНЪК 6% Обикновени хорица получаващи заплата и работещи повече от 6 месеца годишно в РФ - 13% и обратното ако си извън РФ повече от 6 месеца - 30% данък. Сравнете всичко това със западните ставки на данъците.
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В навечерието на войната русофилите: "Путин няма да нападне. Ама защо му е да напада?"Сега: "Путин беше принуден да нападне".
31
3
 
15
 
! Отговори
хм преди 1 година
Явно всеки човек, който има различно мнение е купен. Интересна логика. Вие купени ли сте? И папата ли беше купен, след като още в първите дни на войната зададе въпроса, дали лаят на НАТО пред портите на Русия не е виновен за конфликта? Как само бързо се нахвърлят като бесни кучета върху всеки дръзнал да изкаже различно от зададеното мнение. Ясно е кой е купен.
30
2
 
16
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Колко коментари и нито един аргумент срещу думите на Роджър Уотърс. Когато истината бъде казана ясно на глас, всички са безсилни.
29
3
 
13
 
! Отговори
следвамехронологията преди 1 година
Басистът и вокалист на Pink Floyd Роджър Уотърс нарече случващото се в Украйна перфектен параван за управляващата пиндостанска класа, която не иска да сложи край на конфликта, а "иска да управлява света, иска да има няколко изключително богати хора в света". Главният руски представител в ООН Небензя изтъкна, че конфликтът в Украйна ще приключи тогава, когато Западът прекрати прокси-войната срещу Русия.
28
8
 
4
 
! Отговори
kiss преди 1 година
с 130 млн е лесно да си комунист , като толкова много обича чебурашка защо не върне кинтите от продажби в САЩ ЕУ ЮК и да живее само с продадените дискове в Яркутск Магадан и Владисвосток
27
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е той си е техен кадър, толкова са инвестирали в него, сега ако не го използват. Депардио защо не са го повикали хахаха... а вярно, той май се отрече вече :)
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Айде, отиде. Амнезираните не помните бе как Роджъра ви защитаваше на концерта
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един нормален човек, англичанин - би било много, много добре!
24
8
 
12
 
! Отговори
Айде, отиде преди 1 година
му кариерата на човека, сега ще се окаже агент на Путин, крайно десен расист и бог знае още какво. Само гледайте.
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Западния свят хора като него могат да критикуват и да осмиват правителствата, но да отиде в Русия и да критикува Путин. Да се запознае със съветските "демократические" ценности. Той си е левичар по природа, у нас преди 10 години посети и гроба на руския агент майор Томпсън.
22
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Roger Waters да се благодари, че живее в свободния свят. Иначе щеше да види един "мир" по руски в тюрмата.
21
9
 
14
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Анонимен 24 Съгласен съм. С него или без него. С оръжия или без оръжия Русия ще смачка "ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ". Ако щатите можеха реално да затрият Русия или обратното, отдавна да са го направили.
20
3
 
2
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
ххахахахах ще ги бие с мусика ...
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и да е бил известен музикант, но в политиката никой няма да го слуша. Няма да промени хода на войната.
18
21
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
И , като отиде там тоя напикан старец , какво ще направи ? Нищо !
17
15
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хах, тоя пък на стари години 4000-ник стана :)))))))))))))))))))))))))))))
16
20
 
25
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Е това не го знаех. Нали уж са демокрация Украйна , защо да го убиват . Човека изразява мнение . Украйна и те като нашите съседи от Македония , пишман европейци ще стават
15
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От три месеца не сте написали нито ред, че Украйна е вкарала Уотърс в списъка си за издирване и убиване. Някаква жалка пародия на медия на хранилката на "америка за България".
14
23
 
36
 
! Отговори
Ttt преди 1 година
Е тва е ясно че Америка е в дъното на цялата провокация . Русия нямаше да нападне Украйна никога а и Украйна нямаше да се репчи на Русия ако Америка не и беше дала гръб. Това е ясно за всички. Жалко за украйнския народ нормалните хора , страдат заради един дядо поставено лице който му дърпа някой конците а той е с пълен Ауцхаймер . И един артист в Украйна който играе днеска ролята на президент , утре може да вземе роля за някой филм за +18 въпрос на добра оферта