Русия: Ще настъпи "кървава жътва", ако Лондон даде самолети на Украйна

Москва се закани да намери отговор на всички недружелюбни стъпки
8 фев 2023 23:40, Йоана Цонева
535
Русия: Ще настъпи "кървава жътва", ако Лондон даде самолети на Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия заяви, че ще отговори, ако Великобритания изпрати военни самолети в Украйна, като предупреди за ескалация на конфликта.

"Русия ще намери отговор на всички недружелюбни стъпки, предприети от британската страна", се казва в изявление на посолството на Москва в Лондон, разпространено от руските информационни агенции, предаде БГНЕС.

Руското посолство заяви, че Лондон ще понесе отговорността за "кървавата жътва" от следващия кръг на ескалация, както и за произтичащите от това военни и политически последици за европейския континент и целия свят".

Днес украинският президент Володимир Зеленски посети Лондон, където призова съюзниците да изпратят бойни самолети в разкъсваната му от война страна. Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че "нищо не е изключено от масата" по отношение на военната помощ за Украйна.

Изтребителите за Украйна са "част от разговора", заяви Сунак на съвместна пресконференция със Зеленски.

Още по темата
След разговорите в Лондон и знаменателната реч на Зеленски пред парламента на Обединеното кралство двамата лидери инспектираха украински войници, които се обучават в Югозападна Англия да управляват британски танкове „Challenger 2“.

Благодарейки на Сунак за помощта на Обединеното кралство, Зеленски апелира и за ракети с далечен обсег преди срещата на върха на ЕС. Той заяви, че ако Украйна не получи изтребители или повече ракети и боеприпаси, "ще настъпи застой".

"Тези хора (руснаците) ще дойдат и ще живеят на наша територия, а това ще създаде големи рискове за целия свят", каза Зеленски чрез преводач.

Сунак предложи да бъдат обучени украински пилоти на изтребители и морски пехотинци, в допълнение към съществуващата програма на Великобритания, която е подготвила 10 000 войници за битка. Той обаче посочи, че програмата за обучение на пилоти може да отнеме три години, и отбеляза, че Великобритания ще се нуждае от разрешение от съюзниците си, за да предложи самолети за съвместно производство като "Тайфун".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците подновиха сухопътните настъпателни действия срещу укрепения район на фашистите в Красногоровка. Друг опит за пробив в района на Первомайски не донесе особен успех. И близо до Водняне и Опитное, руските войски успяха да напреднат. Също така с подкрепата на артилерия те атакуваха укрепения район на и3MeTTa в Авдиевка откъм Ясиноватая. Обстреляни са и позициите на фашистите в Новомихайловка, Победа,Ню Йорк.Фашистката *** нанесе ракетни удари по Донецк и Горловка.
287
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марьинка, ДНР:Пехотните и танковите части на ВС на РФ продължават щурма на Мариинския укрепен район на фашистката ***. Частите, настъпващи в централната част на селото, успяха да напреднат по ул.Октябрьская. Рускнаците успяха да се доближат до северната част на проспект Дружби в центъра на града. В условия на ограничена видимост за руските части е изключително трудно да идентифицират и да поразят криещите се в руините фашисти.Въпреки това ВС на РФ все още постигат локални успехи-успяха да се закрепят на позиции близо до завода за ремонт на гуми.
286
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главатарят на фашистката *** Володимир Зеленски:"ВСУ не напускат Бахмут, те трябва да издържат, докато Украйна получи необходимите оръжия. От стратегическа гледна точка Бахмут не е много важен, тъй като руските сили напълно унищожиха града с артилерията си." Като цяло Зеленски не се интересува от смъртта от всички страни, включително и от собствената си. Да подбира всички и да хвърлят месо е кредото на съвременния режим в Киев.
285
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първите трябва да одобрят "освобождаването" на територии от нацистите, а вторите трябва да повярват в евентуална победа и да отидат на фронта като месо. Това няма да промени изхода от войната, просто ще загинат много повече хора.
284
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главатарят на терористичната организация НАТО Йенс Столтенберг:"Страните от НАТО вече са прехвърлили всички видове помощ на Украйна за 120 милиарда долара." Спонсорите на неонацизма:Държавният секретар Блинкен за възможното прехвърляне на бойни самолети:"Обхватът на военните доставки за Украйна се променя, САЩ искат Киев да върне загубените територии." Световните терористи няма да спрат, докато не изгубят ползата от конфликта или докато заплахата не почука на вратата им.Всъщност това послание е за американците и украинците.
283
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, но не е нужно да задавате такива въпроси в Telegram.Да, и не Калибърът трябва да бъде изпратен, а Камата. И то не обикновенна, а с подходящ пълнеж. Струва си да се отбележи, че такива видеоклипове се публикуват със знанието на режима в Киев и имат за цел да изместят фокуса от огромните загуби на въоръжените сили на Украйна и трудната ситуация на фронта.
282
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистката *** публикува в интернет поредното видео от екзекуцията на руски военнопленници. Само пълна денацификация на Украйна със заслужено наказание за всеки фашист и техните поддръжници. Депутатът от Държавната дума и член на комисията по отбрана Дмитрий Кузнецов написа следното в канала си в Telegram: Въпрос на време е да изискаме Зеленски да екстрадира тези военнопрестъпници в рамките на 24 часа и в случай на отказ да изпрати калибъра в кабинета му? Така че цял Киев да разбере не с цел отмъщение, а за спиране на военните престъпления.
281
1
 
3
 
! Отговори
fake news преди 1 година
Исках да ви кажа (руското командване), че Чарлз ни дразни, но пак ще набутаме Украйна, понеже те са си свикнали ехехеххе
280
1
 
2
 
! Отговори
fake news преди 1 година
Идийския румънец, представител на Медведев, застанал пред британското знаме, с гневни коментари от руското командване
279
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха ха ха - ти бр0, за икономиката на Запада не бери грижа! По-добре си гледай там г0ли0 Za-д-н1к и си брой копейките а за по-богатите и умните не мисли! те могат да се грижат добре за себе си! Големи хуманисти сте това пYтон0идит3 !?
278
10
 
6
 
! Отговори
питанка преди 1 година
Значи, ще настъпи "кървава жътва" ако Англия даде на украинците оръжие с което да защитават страната си? Това не го разбирам - същото не може ли да важи и за руснаците, или те са с повече права и могат да влизат със самолети и да обстрелват Украйна от самолети, но тях НИКОЙ НЕ ТРЯБВА И НЕ МОЖЕ, защото са СПЕЦИАЛНИ.Тия се самозабравиха и се имат за господарите на света. Тия бедняци хем са п.р0-сти, хем са нагли и зли, хем летят нависоко сякаш са някакво величие. НЯМАМ ДУМИ !
277
8
 
9
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Путин до скоро пускаше наляво и надясно заплахи с ядрено оръжие, ама нещо се му се получи номера. Сега някой от сценаристите му измислил тая "кървава жътва", звучи оригинално. Правят се на разсеяни, забравиха как имат пакт с Украйна да ги защитават в замяна на предаване на ядреното оръжие след разпада на СССР. Толкова от комплексаря Путин, не можа да преглътне как Украйна дръпна напред и щеше да си развие петролните и газови залежи в Крим, а него да го забравят. Е, запомнихме го, както и Хитлер.
276
5
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 308. Дали е замръзнала Европа не знам, ама знам, че икономиката на Европа изтече към САЩ и към Китай. Та в този смисъл замръзването е дългосрочно.
275
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мдаа 305. Защо, какъв е проблема, или само САШ имат право да решават.
274
19
 
11
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
Русия е злото! Всичките им действия от 1917г. до сега показват това! Дано по скоро да изчезне от земята това недоразумение рф!
273
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАМРЪЗНА ЛИ ЕВРОПА,РУСКИ ШУШУМИГИ?
272
9
 
17
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
НАТО да не се мислят за много силни и организирани. Разбра се, че като си унищожиха съветското оръжие, източна Европа остана гола.
271
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са най-големите лъжци и терористи. Всички беди започват от тях.
270
16
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Русия вече иска да решава кой на кого какво да може да изпраща на тоя свят ! Най-много да постигне да бъде изпратена... по дяволите !
269
17
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
Запомнете , мили български *** , НЯМА как да същестува понятието русофил , защото не може да си фен на друга държава в собствената си такава. Ако много обичате кухото джудже , емигрирайте взимайте руски паспорти и да ви няма ...ако няма да се махате , ще зачитате националния интерес , който е - нато и ес и ще мълчите , докато грамотните и интелигентни хора , градят бъдещето ви. ПОДКРЕПЯМ