Жена, отговаряща за финансирането на войната на Русия в Украйна, е паднала от 16-я етаж

Това е поредната мистериозна смърт на приближен до Кремъл
16 фев 2023 15:26, Нели Христова
427
Жена, отговаряща за финансирането на войната на Русия в Украйна, е паднала от 16-я етаж
Снимка: Twitter

Високопоставена служителка на отбраната в Русия е намерена мъртва, след като е паднала от 16-ия етаж на жилищен блок - поредната мистериозна смърт на високопоставен служител, съобщава "Дейли мейл".

58-годишната Марина Янкина е открита от минувач на входа на къща на улица "Замшина" в Санкт Петербург. Смята се, че тя е паднала от 160 метра височина, след което е загинала.

Тя е била ключова фигура във финансирането на незаконната война на Владимир Путин в Украйна.

Янкина е била началник на отдела за финансова подкрепа на Министерството на отбраната за Западния военен окръг, който е тясно свързан с инвазията.

Тя е последният от многото руснаци, загинали по време на дългото управление на Путин. Миналата седмица генерал-майор Владимир Макаров - руски генерал, който наскоро беше уволнен от Путин - беше намерен мъртъв при подозрение за самоубийство.

Преди да се присъедини към Западния военен окръг, Янкина работи във Федералната данъчна служба, а също така е била заместник-председател на Комитета по имуществените отношения на Санкт Петербург.

Смята се, че е била в центъра на усилията за увеличаване на финансирането на войната, разгърната от Путин преди почти една година, която доведе до стотици хиляди жертви и поредица от военни катастрофи за Путин. Тя е поддържала приятелски отношения с висши служители в Ленинградска област, близо до Санкт Петербург, родното място на Путин.

Янкина не е първата смърт на високопоставен руснак, като от началото на 2022 г. десетки руски бизнесмени бяха намерени мъртви при неизяснени обстоятелства. Много от тях бяха официално обявени за самоубийства. От 24 до 26 декември имаше поредица от четири мистериозни смъртни случая. На 26 декември Павел Антонов - най-богатият депутат от Руската дума (руския парламент) и критик на Путин - загина в Индия, падайки от прозореца на хотел. Неговият спътник Владимир Биденов е намерен мъртъв в същия хотел четири дни по-рано. 69-годишният Алексей Маслов, бивш началник на руските сухопътни войски, почина в болница на 25 декември, а Александър Бузаков, който в продължение на десетилетие беше ръководител на руските "адмиралтейски корабостроителници", почина на 24 декември. През юли 76-годишният Евгений Лобачев - пенсиониран генерал-майор от Федералната служба за сигурност на Руската федерация - беше намерен мъртъв в Москва. Смъртта му също беше обявена за самоубийство. Сред другите скорошни смъртни случаи са редакторът на популярно руско пропагандно списание, вицепрезидентът на "Газпромбанк" и висш служител на "Газпром".

Подозрителните смъртни случаи на видни руснаци не се ограничават само до границите на Русия. През април Сергей Протосеня - бивш заместник-председател на "Новатек" - беше намерен обесен на парапет. Съпругата и дъщеря му бяха намерени убити с прободни рани. Бизнесменът Михаил Уотфорд беше намерен мъртъв в дома си в Съри, Англия, а друг - Владимир Биденов - почина във Франция, след като си удари главата в парапет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
1
 
10
 
! Отговори
160 метра?? преди 1 година
Паднала от 16-тия етаж и летяла 160 метра надолу.. а бе господа журналисти от кога етажите станаха по 10 м
298
13
 
5
 
! Отговори
Мислете преди 1 година
От тази жена нищо не зависи, счетоводителка просто. Защо ще я убиват руснаците? Тя е просто 1 пионка. Не взема никакви важни решения!! Да не мислите, че военните на Путин ще се оставят тая да ги командва или да зависят въобще за нещо от нея??? Смешни сте!
297
8
 
8
 
! Отговори
ЕМА преди 1 година
Не виждам защо руснаците ще я убиват, по- скоро са украински спецове!
296
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Пиши колоброционисти са постигнати от нещастен случай. Така е по достоверно.
295
6
 
11
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Това е знак че режима на Путин се разпада. Накрая и Путин ще падне от високо. А след Путин следващия е Борисов. На Борисов кокошарниците и зайчарниците са пълни с кюлчета.
294
7
 
3
 
! Отговори
Аз съм Вл. Путин преди 1 година
И ще ви кажа едно да го помните докато сте живи: Който не е с НАС (разбирай с мен) е против НАС ( против мен ) ! И съсвем естествено е от разочарование да се "самоубива" ! Така е и с онези които забравят да помнят това "докато са живи" т.е. стават неживи защото са забравили първто правило!!! Така е закон в нашето свободно и силно развито славянски и духовно общество(е икономически ... баш не толкова , но с подробности не се занимавам)!!! така, че не забравяйте другари! Да бъдем заедно в борбата!
293
5
 
5
 
! Отговори
Bormann преди 1 година
"незаконната война......" потресаващо ***.пи и неграмотни журр.наля :)))
292
4
 
6
 
! Отговори
Всеки ден преди 1 година
Някой от тези приближени на путин умира....и после как джуджето да не се тресе от страх...
291
1
 
14
 
! Отговори
Stoyan Chavdarov преди 1 година
Етажите в Русия по 10 метра ли са, паднала от 16тия етаж, след това пише от 160 метра височина
290
1
 
3
 
! Отговори
БРЦК преди 1 година
ПОРЕДНАТА СТРАХОТНА НОВИНА!
289
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб Мелсън - човече може би не знаеш и не си даваш сметка, че медът е целебен продукт! Следователно, който бърка в кацата с мед и си облизва добре пръстите или лъжицата, пращи от здраве!
288
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се увеличиха напоследък опитите на разни ВИП руснаци да се реализират като птицечовеци, но няма все още опит с хепи енд!
287
1
 
3
 
! Отговори
кайзер созе преди 1 година
А има ли законна война ?
286
3
 
4
 
! Отговори
Име преди 1 година
А всичко можеше да приключи с разговор.
285
3
 
7
 
! Отговори
Руснаците преди 1 година
се мислят за свръхчовеци и могат да летят!
284
3
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Случват се такива инциденти. При нас пък в България всички бъркали в кацата с меда са живи и здрави и никой не ги закача, ни прокуратура, ни полиция, и от никъде не пада. Между другото в Русия етажите по 10 метра ли са високи. 160 метра височина, при 16 етажа, значи всеки етаж висок десет метра. Тия руснаци строят със замах, искат простор.
283
0
 
11
 
! Отговори
447 преди 1 година
До ЯвноСигурно се е простреляла 4 пъти в главата с пистолет. После се е обесила. След това се е удавила във ваната. И накрая за по сигурно се е хвърлила от 16-тия етаж.
282
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Авторитаризмът е цирк.
281
1
 
10
 
! Отговори
447 преди 1 година
На мене ми се струва, че някой е помогнал на жената да падне от 16-тия етаж!
280
2
 
3
 
! Отговори
Явно преди 1 година
преводачката не прави разлика от фут и метър! Въпроса е, хвърлена, паднала или скочил след като се е наръгала с нож, 4 пъти в гърба???