За последната нощ Русия е изстреляла 32 ракети по Украйна

Според украинските военни те са успели да унищожат 14 крилати ракети
16 фев 2023 10:57, Йоана Цонева
93
За последната нощ Русия е изстреляла 32 ракети по Украйна
Снимка: БГНЕС

През нощта на 16 февруари руските военни са изстреляли 32 крилати ракети с въздушно и морско базиране по Украйна, съобщава командването на украинските военно въздушни сили (ВВС), цитирани от Руската служба на "Би Би Си".

Както се уточнява, руските военни са изстреляли 12 крилати ракети Х-101 / Х-555 от два стратегически бомбардировача Ту-95МС от района на Каспийско море. От фрегата от Черно море са изстреляни и осем крилати ракети "Калибър".

Тази нощ бе обявена въздушна тревога в цяла Украйна, а губернаторът на Лвовска област съобщи, че там е поразена критична инфраструктура, но не са пострадали хора.

Още по темата
Според украинските военни те са успели да унищожат 14 крилати ракети Х-101/Х-555 и "Калибър" и две управляеми въздушни ракети Х-59. Съобщава се, че част от крилатите ракети Х-22 са постигнали целите си: те са нанесли удари по критични инфраструктурни обекти.

Командването на военновъздушните сили на Украйна подчерта, че в момента страната не разполага с огнева мощ, способна да унищожи ракети Х-22.

Припомняме, че именно с такава ракета бе поразена жилищна сграда в град Днипро, при което загинаха десетки цивилни и бе унищожен цял жилищен вход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унищожили Калибър ... повярвах. Само не уточниха с какво са ги унищожили.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радваха се уркитоткачалници, че Ушанките събирали перални, ами някой са свикнали да са на вечерната проверка изпрани и урядни. Но дай да цапаме. Много ми е жал за националсоциалистическата пропаганда и идея, че потъва отново.. А тая идея се е зародила много от давна в едно мухляссало кралство което скоро трябва да ни върне златото, а се правят на шушумиги. ДРЪТИЯ вампир се гътна, но успя умело да ги изкара от ЕУ, че МИ6 подаде инфо за ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ. Последни данни Операцията върви абсолютно
78
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Я, па Я - Яумни всеки апарат движещ се ползвайки принципа на реактивната струя се води РАКЕТА. това което ти споменаваш под клас - БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ. А безпилотници ползващи примерно бутални двигатели се наричат ДРОНОВЕ, Да дронове могат да ползват и реактивни двигатели но те не се ползват за да унищожават нещо а да летят високо и далече...
77
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Учение , ако беше война на ден по десетки хиляди щяха да пускат. Но не каза че учението ще е върху и цивилното население да си приготвят бойната готовност или куфарите за Румъния.
76
3
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Боби: не, че нещо но... ракетата е балистично оръжие. Излита и лети по парабола. До най-високата точка на параболата вече е изразходвала горивото. От там започва да пада свободно по параболата като набира още по голяма скорост за сметка на гравитацията и масата. А при самия взрив всички флуиди се изпаряват мигновено. На всичко отгоре всяко едно гориво е токсично, бензин, керосин, дизел и т.н. даже алкохола след определена наситеност става токсичен. Та, те така...
75
2
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
В момента Русия произвежда по 10 ракети на месец. Толкова е капацитета на завода за производство. Няма ги вече и западните компоненти за насочване и точност на поражение. Монтират системи с жироскопи от времето на СССР, които са произведени по американски и немски технологии придобити по време на ВСВ. реактивните им двигатели за самолети са по лиценз на западни компании и такива взети от Германия. Нивото им е 1960-70 г. С ракетните е същото. За убиване на хора обаче стават.
74
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Разбираш ли зад моите думи седи релан конструкция(на самата ракета) с всичкитре и технически преимущества и недостатъци създадени с помоща на ТОЧНИТЕ НАУКИ ХИМИЯ, МАТЕМАТИКА И ФИЗИКА. А какво седи зад думите на Ъкраинските *** и Пилитици? ИЗМИСЛИЦИ, ФЕЙКОВЕ, ПРЕУВЕЛИЧАВАНЕ и ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ.
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби,я по спокойно! Тарикатчета като тебе много!
72
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Русия стреля с много неточните противокорабни ракети по наземни цели, само защото няма с какво друго да стреля" Защо се хващате на ФЕЙКОВЕ А? Х-22 е с ТОКСИЧНО РАКЕТНО ГОРИВО(един спасител с противогаз да сте видели по новините). При поразяване на цел ще останат поне двата РАКЕТНИ двигателя задвижващи ракетата(1000% характерно). Освен това самата ракета е безумно скъпа защото е направена от Титан и Стомана(4500км/ч скорост нагрява до червено) и Х-22 се реновира в Х-32 в момента...
71
3
 
2
 
! Отговори
Генерал преди 1 година
като цяло путин ленда е на свършване имаше около 8000 ръкети заедно с тия от ссср наследството истрелял е над 6200 до сега
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ДО 29 - ЗА ДА ЗАПАЗИ ЯО УКРАИНА ТРЯБВАШЕ ДВЕ АЕС ДА РАБОТЪТ НА НЕЯ !!!!!!! А Те нямат или нямаха толкова пари за да съдържа това оръжие АНДЪКМУ КЬОПЕК!!!!!!!!!!!
69
2
 
0
 
! Отговори
кратко и ясно преди 1 година
кюнците им свършват преди по 100 на ден а сега на месец 32
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
свършват ракетите ве, няма пари и за нафта
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ФАКТ - И разлиакта с "великите сили" е ....?
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Припомняме, че именно с такава ракета бе поразена жилищна сграда в град Днипро, при което загинаха десетки цивилни и бе унищожен цял жилищен вход." - Ха ха ха ... вие имате ли идея, каквии ги приказвате.Могаа да уннищожа жилищен вход с малка газова бутилка, бе хора ...
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 70 И къде видя,че руснаците стрелят по цивилни бе.
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69 Проблем с Химарсите не са имали руснаците свалят си ги затова украинците стрелят с тях по цивилни,щото там няма РЗК.Иначе и руснаците имат такива ракети,но почти не ги използват,щото трябва да се цели или някой склад,а за фронта трябва или термобарична глава или касетъчна.Термобаричната не е за места,където има цивилни.Това си е военно престъпление.Може би за това и украинците се крият в градове и не дават на цивилните да напуснат.
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все по-малко на брой ракети и все по цивилни цели - четете книги да видите някой печелил ли е война така :)
62
3
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Подозирам, че не са 32 ракетк, а много повече. Само че укроармията не може да ги засече, камо ли да ги свали. Просто гръмва и отчитаме щетите. Няма тревога, няма нищо. Те затова сега превантивно вдигат тревога в цяла Украйна, имитирайки дейност. А какъв беше проблемът на руснаците с Хаймърсите? Просто украинците им пуснаха какъв ли не боооклуук, та ПВО да се чуди какво да сваля. Русия прави същото и укроармията се радва, че свалила пет гарги.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66 Може и така да е,ама като ги няма тия по които си стрелял,какво значение има с какво,ще стреляш,с камъни ли ще е с топки от кал ли ще е все тая.