Руски дипломат: Бъдещето на Путин няма да е много розово, защото остава в изолация

Борис Бондарьов е на мнение, че няма да се стигне до ядрена катастрофа
23 фев 2023 19:45, Нели Христова
94
Руски дипломат: Бъдещето на Путин няма да е много розово, защото остава в изолация
Снимка: БГНЕС

Усилията на руската дипломация в момента са насочени към това да създава разцепление в международната общност по отношение на войната в Украйна. На това мнение е Борис Бондарьов, който работи 20 години в руското министерство на външните работи, но след руската инвазия подава оставка в знак на протест. Той е единственият руски дипломат, предприел такава стъпка.

"Агресията ще приключи тогава, когато приключи", казва той пред БНТ.  "Или когато едната от страните победи. Или трябва да се разберат този въпрос някак да се уреди, защото никой не може да постигне победа. Или пък, ако в Русия настъпят някакви промени и страната промени позициите си спрямо Украйна. Засега не виждам някакви перспективи войната да спре."

Какво може да спре сега Путин и режима му от по-нататъшно разгръщане на войната?

Според него само твърдата, съгласувана и единна позиция на западните страни, които да заявят, че трябва да приключи с войната, са способни да спрат Путин за разгърне още конфрикта.

"По принцип той не може да спечели войната, тъй като Западът е готов да насочи огромните си ресурси за подкрепа на Украйна. Западът не се бои от заплахите на Путин да използва оръжие, атомно оръжие, каквото и да било оръжие, ако започне да губи. Ако му бъде заявена една такава позиция - категорична, твърда, без каквито и да било колебания, каквито виждаме у някои европейски страни, това би имало въздействие върху Путин. Тогава може да разбере, че е редно малко да свали градуса на напрежение. Но докато се надява, че има шанс да победи, нищо няма да го спре", обяснява Бондарьов.

Дипломатът е на мнение, че няма да се стигне до ядрена катастрофа.

"Руската дипломация работи по същия начин, както преди войната. Просто сега рязко се стесни полето за маневриране на руската дипломация, защото западните страни спряха контактите с нея. Руската дипломация се опитва сега да засили контактите си и с африканските страни, с азиатските страни, с някакви латиноамерикански страни, за да покаже, че Русия не е в изолация, а и по възможност да получи някаква подкрепа от тези страни в ООН при гласуването на различни резолюции. Т.е. става въпрос за опит да се стигне до разцепление в световната общност. Така искат да покажат, че световната общност не е единна в оценката си на руската агресия, на войната. И трябва да отбележа, че в това отношение руската дипломация постига известни успехи", казва той.

Според Бондарьов съществува известна изолация за Русия.

"На първо място от страна на западните страни поради въведените от тях санкции, които не всяка страна е готова да нарушава от страх да не пострада. От друга страна Русия поддържа отношения с много държави. Китай ѝ оказва известна не демонстрирана подкрепа. Индия не е готова да прекъсне отношенията си с Русия. Както виждаме в Бразилия новият стар президент също твърди, че нещата не са така еднозначни и за тази война може би е виновна не само Русия и така нататък. Тоест за съжаление не може да се каже, че Русия е в пълна изолация", на мнение е той.

"Във всеки случай бъдещето на Путин няма да е много розово, защото остава в изолация и едва ли може да се разчита, че отношенията със западните страни, ще се нормализират и пак ще го приемат във Вашингтон, Париж, Берлин и къде ли не. Едва ли някой ще е готов да му стисне ръката. Ще си остане военнопрестъпник и целият въпрос е, колко дълго ще остане на власт, колко дълго още ще пие, ще пролива кръвта на украинците, на когото и да било, и да заплашва целия свят с оръжието си. Ако войната приключи бързо с поражението на Путин, тогава мисля, че времето му много бързо ще приключи. Ако не, тогава до смъртта си ще остане в Кремъл.", допълва Бондарьов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ... поредния фейк нюз от западната пропаганда, като този път са ползвали своя разкрит агент Борис Бондарьов. Пък и ни го пробутват като вътрешен човек на Путин? Интересно "авторката" дали си вярва на това писание или изобщо не чете платени публикации, преди да ги публикува? Абе смешни сте, пускайте си тези платени статии в раздела за хумор!
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай ся...той нали Путин умря бе?!Два пъти-до сега!
76
1
 
2
 
! Отговори
До 77 преди 1 година
:))))))))) Значи виждам, че не си много умен! но един съвет от мен! виж там прочети какво си написал сами ти! разбери го! и го изпълни! :))))))))))))))))))))))))))) и ако си прав, даже може да има и някава полза за теб самия! :))))))))))))))))))))))) Успех! :)))))))))))))))))
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква изолазия, бе ? Европа и америка са в изолация. Останалия свят контактува с Русия на всички нива. Дори западът контактува на пълни обороти, но е някак неприлично да си признае след всичко изговорено и демонстрирано.
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 75 Продължавай да лекуваш лекарите си! Успех!
73
3
 
2
 
! Отговори
До 75 преди 1 година
Е, все пак ти написа първи че путин е ментално увреден! :))))))))))))))))))))) аз само те подкрепих! :)))))))))))))))))) да не ми се ядоса нещо!? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) виж там за лекарите и ментално болните, бе и тези неща не ги разбираш! :))))))))))))))))))))))))
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 69 Трябва да си изключително ментално затруднен, за да привидиш Путин като ментално затруднен. Нормално - всички пациенти в психиатриите са убедени, че те лекуват лекарите си, а не лекарите лекуват тях. Съболезнования!
71
7
 
1
 
! Отговори
До 70 преди 1 година
Путинофил! нема да ми се праиш разкрит си! А путинофила е продажник и предател на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! В твоя случай обаче ще се допълня и ще кажа и НЕ може да чете! Ква Ванга бре! аз съм ти написал историята! земте малко от малко да се научите да четете с разбиране бре! :))))))))))))) така ли не се намери един по-умничък путинофил да се намери бре!!!??? да ти кажа не си заслужаваш копейките дето ти плащат! :)))))))))))))))))))))
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СПОКО ДРУГАРИ! ЕРИТРЕЯ, МАЛИ И НИКАРАГУА СА С НАС! ЩЕ РАЗБИЕМ СВЕТОВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ!
69
0
 
1
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Така де той човека 67 точно това е написал! :))))))))))))))))))))))))))
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУБЛЯК ,СКРИЙ СЕ, ДА НЕ ТЕ ПРАТИМ В БРАТСКА ЕРИТРЕЯ...
67
2
 
3
 
! Отговори
До ... преди 1 година
До ... Нормално е човек с акъл от три точици да халюцинира как точно ЩЕ свърши Путин, въобразявайки си, че е Ванга.....Особеност на точиците....
66
1
 
0
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
До Анонимен 67 Ментално затруднените - също.....
65
3
 
3
 
! Отговори
... преди 1 година
Ми навретото и хотрлер свърши точно така както путин ще свърши сега! :))))))))))))))))) то историята го е казала показала и доказала! Та така!
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще свърши като всеки диктатор.....тъжно....!!
63
6
 
3
 
! Отговори
Петров преди 1 година
а бъдещето *** наркомана зеленски какво ще бъде? президент на световната демократична държава сигурно? или загинал при "руска" атака с американско оръжие
62
0
 
2
 
! Отговори
Z преди 1 година
Zеленски!
61
9
 
5
 
! Отговори
и все пак преди 1 година
Лош или добър, крив прав Путин нищо не печели, само проблеми в личен план от войната.Значи, прави го от Патриотизъм.
60
5
 
5
 
! Отговори
А вие преди 1 година
Откъде знаете, може пък да му дадат розова килия !
59
6
 
19
 
! Отговори
@ @ @ преди 1 година
То и Садам се опита да се прави на велик и недосегаем, ама изяде бахура ! Путинопитека уверено върви по неговия път.