Всеки втори не подкрепя изпращането на военна помощ за Украйна

В Гърция и Словакия мнозинството също е против
667
Всеки втори не подкрепя изпращането на военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

България е страната в ЕС, в която процентът в подкрепа на финансирането и изпращането на военно оборудване за Украйна е най-малък, става ясно от проучването "Стандартен Евробарометър". То е оповестено в навечерието на първата годишнина от началото на руската агресия в Украйна, предаде БНР.

Още по темата
Едва в три страни членки мнозинството от анкетираните не подкрепят финансирането и изпращането на военно оборудване за Украйна. Това са Гърция с 59 на сто против, България с 57 на сто и Словакия с 56 на сто. У нас 33 на сто са за финансиране и оръжейна помощ за Украйна, а 10 на сто нямат мнение. Същевременно 65 на сто или две трети от жителите на ЕС одобряват тези мерки.

В България е най-слаба подкрепата за забрана руските държавни медии да излъчват в ЕС. Тя се одобрява само от 39%, докато 46 на сто са „против“. В ЕС спирането им има поддръжката на 67% от анкетираните.

Макар мнозинството у нас да са съгласни, че трябва да намалим възможно най-бързо зависимостта си от руските енергийни източници, България е една от двете страни-членки, където така смятат по-малко от 7 от 10 анкетирани. Тук обаче сме отстъпили последното място на Словакия. Процентите в България са 65 „за“, 23 „против“ и 12 нямат мнение.

Като цяло в ЕС за намаляване на зависимостта са 84 на сто от допитаните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
492
0
 
0
 
! Отговори
Джо преди 1 година
По процентите ще познаете коя е най бедната страна в Евросъюза . Най мързеливи и ръсят мозък за всичко.
491
0
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Това си е чиста цензура наложена от САЩ.Страхуват се от това да следим и другата страна.Всички медии в България са контролирани от краварите.Няма как да получаваме достоверна информация а не цензурирана докато Херо Мустафа привиква на инструктаж президент,министри и областни управители и кметове.Дефакто българска институция не може да вземе репение без позволение на Мустафата.
490
1
 
4
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
Dnes.bg трудно може да бъде наречен русофилски сайт, по-скоро е обратното (ако имахме независими медии, те щяха да представят двете гледни точки безпристрастно, а у нас не е така). Доколкото мога да преценя, поне не манипулират лайковете (дизлайковете). Погледнете коментарите и вота под тях и ще разберете съотношението между двете гледни точки.
489
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки трети (33%) подкрепя изпращането на военна помощ за Украйна. На мен ми се вижда нереално много.
488
9
 
1
 
! Отговори
Doko doko преди 1 година
Значи и всеки втори Подкрепя изпращането на такова
487
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРОЛОВЕТЕ РУСОМРАЗИ ТУКА НАПРАЗНА ПУШАЛКИ ВДИГАХА ЕДНА ГОДИНА ХАХАХАХНАРОДА ВИЖДА КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ АГРЕСОР И ПОДПАЛВАЧ НА МНОЖЕСТВО ВОЙНИ И ПРЕВРАТИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ
486
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60 ПРОЦЕНТА Е ДОСТА ПОВЕЧЕ ОТ ВСЕКИ ВТОРИ...
485
6
 
3
 
! Отговори
реалист преди 1 година
но всеки от тия втори с ,кеф ще вземе 20 лева към пенсията си полу4ени от продажба на снаряди за трепане на блатни ,,ор,,ки ФАКТ тук като при всеки въпрос е жважно как се задава )) костя копейката ще русофилствали без рубли НЕ разбирасе а ще идели в окопа под Бахмут Още по малко та дори и с рубли )))
484
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки втори българин е ***. Мисли, че злият запад ще го направи ***, ама не си купува Лада. Иска да живее като човек, ама все мисли, че западът ще го прецака, а добрият руски човек ще му помогне. Че руският човек е безгръбначен, чиито олигарси и политици го грабят, той не знае. Той си мисли, че руснакът е като него, понеже пише на кирилица и е православен.
483
3
 
18
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Всеки втори? Защо не пуснаха референдум за това, а го гласуваха против народната воля! Бая повече са от всеки втори. Тепърва ще плащаме високата цена за това, че избираме и търпим продажни политици. Между другото именно за това и украинците сега плащат цената - защото когато трябваше се скатаваха и не заеха гражданска позиция. Оставиха неонацисткото малцинство да започне да определя дневния ред в Украйна и да диктува на мнозинството да вървят по пътя към войната, а сега гинат всички - печели САЩ
482
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
понафризирали са ги данните, много по-малко са
481
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази безумна война, ако продължи по този начин, ще приключи и ще е обеца на ухото за много хора.Но тази война събуди Европа и Америка от дълбок сън и са по- обединени от всякога.Кой ненормалник от нас, ще иска да се нареди до Сирия, Северна Корея и т.н.Не мисля. Украинците показаха ясно, че защитават свободата си.Отчасти нашият Президент се явява слугинаж на руските олигарси. Всеки втори страхливец у нас е крайно време да разбере, че навеждането пред агресори и насилници , не помага.
480
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко опира до промиване на мозъци. За разлика от Западна Европа /камо ли Щатите/ - все още се държим.
479
2
 
26
 
! Отговори
Хората преди 1 година
"Не разбират, че Европа е колония на САЩ, а САЩ воюват в момента за запазване на световната си хегемония! Държави като Русия или Китай, даже Индия които имат ядрено оръжие и са суверенни, отхвърлят тази хегемония на САЩ! Действително само окупираната Европа, Япония и Канада я приемат и се подчиняват! Това е империалистична война на САЩ и тя използва колониите си за пушечно месо ( икономически и физически). Нас ни използват и изсмукват ресурсите ни!!"
478
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна съществува от 1992 година! САЩ от 2003 година финансират там цветни революции и преврати-първият 2004 -Оранжевата Революция, не успя! Вторият 2014 Евромайдан! Само до 2014 бяха наляли 10 милиарда за преврати ( призна на запис Виктория Нюланд). Такива намеси в вътрешната политика и преврати демократични ли са?? Даже някой би казал незаконни!
477
2
 
16
 
! Отговори
До 532 преди 1 година
Хайде сега като трябва да ликвидираме Путин, вземай пушката и отивай да се биеш, а не да ми седиш в леглото и да драскаш тъпотии.
476
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е трагично. Такъв голям процент да подкрепят войната, тоест голяма част от българското общество са слабоумни и съответно няма шанс да се оправим като държава с толкова много биологичен товар
475
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи не сме съгласни с решенията на ЕС и НАТО!
474
12
 
8
 
! Отговори
Русуфилите Вън преди 1 година
Свобода за България
473
23
 
5
 
! Отговори
Абсолютно подкрепям преди 1 година
Даване на оръжие на Украйна