Дрон се разби близо до Москва, насочен към гражданска инфраструктура

Няма жертви и разрушения, заяви в Телеграм Андрей Воробьов
28 фев 2023 19:36, Красимир Ангелов
73
Дрон се разби близо до Москва, насочен към гражданска инфраструктура
Снимка: БГНЕС

Русия обяви, че четири дрона, засечени на нейна територия, включително един, който се разби край село в Московска област, "вероятно" са били насочени към гражданска инфраструктура на фона на опасенията от украински нападения в Русия.

"Няма жертви и разрушения ", заяви в Телеграм Андрей Воробьов, губернатор на Московска област. Той добави, че дронът се е разбил близо до град Губастово, на около 100 км югоизточно от Москва.

По-рано във вторник руското министерство на отбраната обвини украинската армия, че се опитва да атакува гражданска инфраструктура чрез безпилотни самолети по североизточното черноморско крайбрежие.

"Киевският режим се опита да атакува с дронове обекти на гражданската инфраструктура в Краснодарския край и Република Адигея", се казва в изявление на руското министерство на отбраната, цитирани от БГНЕС.

Безпилотни летателни апарати са "неутрализирани

Същевременно руският президент Владимир Путин подписа днес закон за временно спиране на участието на Русия в Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия, предадоха ТАСС и ДПА, като се позоваха на Кремъл.

Договорът, известен още като "Нов СТАРТ", е единственото останало голямо споразумение между Русия и САЩ за контрол върху въоръженията. Той ограничава ядрените арсенали на всяка от двете страни до 800 пускови системи и 1550 бойни глави в оперативна готовност.

Споразумението, подписано през 2010 г., също така предвижда Вашингтон и Москва да обменят информация за стратегическите си ядрени арсенали и да правят годишно до 18 посещения за проверка на място.

Руският президент обяви решението в своето обръщение към нацията миналата седмица. Той подчерта, че това не е излизане от споразумението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Totko имаш минус от мен не знам защо не ми се хваща нищо лично политика.
57
5
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
Едва ли идват незабелязано от Украйна...по скоро са вътрешни опити за атентати,които ще стават много повече,...но Русия си го търсеше и ще си го получи...за сажеление...
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни лайкове се слагат лесно а други трудно все едно се събира информация.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алекс ти за доброто на Украйна ли си или си за лошото на Русия.
54
4
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Браво на ВСУ.Удри.
53
7
 
5
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Шок и ужас.Едно не мога да разбера.Какъв е залога че Един дявол и сатана в човешко лице за една година направи за пореден път Европа на гробище на малки деца,жени и старци?Разруши хиляди жилещтни сгради все едно е станало земетресение от 9 степен.И се заканва че ще използва ядрено оръжие ако някой си позволи да нападне свещената като крава руска земя?Така ли мисли този психопат А руския народ като по този начин излага и на затриване на руснаците?
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 32 Тази дето те е родила,може да бъде "смачкана" само Американофилче жалко! -:)
51
8
 
14
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Според мен ясното задаване на червени линии трябва да има последствия в противен случай никой на запад няма да възприема Русия на сериозно. Това е поредното опипване на почвата. Когато се каже, че атаките на Руска територия са червена линия те трябва да бъдат такива иначе ще последват и други. Ядрените оръжия са просто оръжие като всяко друго и при необходимост трябва без колебание да бъдат използвани защото човечността не е разбираема от запада и се тълкува като нерешителност и слабост.
50
5
 
2
 
! Отговори
53 преди 1 година
А.. искаш значи! Ами прав ти път!
49
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"На извънредна пресконференция днес Шойгу обяви че най-накрая са пробили отбраната на оградата на шестата къща отдясно на улица ул. Комсомолская в Бахмут." - Дано никога, не ти се наложи, да се биеш и гърмиш за къща по къща.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Май не- И аз такаива виках, дорде не гръмна търбата ...
47
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи за днес НАТО е на минус с 10 дрона. Колко жалко! Такива хубави и скъпи дронове, продукт на висшите западни технологии, и така да завършат безславно. А какво стана с Канадския Танк, приземи ли се най-накрая?
46
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземам повод от предно мнение. Всеки честен човек ще ви каже че в социализма парното беше много яко и си стояхме по апартаментите леко облечени. Така че моля ти се не си измисляй неверни неща.
45
11
 
6
 
! Отговори
Май не преди 1 година
"Русия обяви" "че вероятно" Мхм. Остана ли някой, който все още да не различава от хиляди километри пласката пропаганда на руснаците? Май не.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е тоя Вова той и володимир и той вова а това че си е сменил името жалко.
43
13
 
13
 
! Отговори
ВоваДерзай!!! преди 1 година
На извънредна пресконференция днес Шойгу обяви че най-накрая са пробили отбраната на оградата на шестата къща отдясно на улица ул. Комсомолская в Бахмут. Шойгу е предпазливо оптимистичен че до края на седмицата ще успеят да изтласкат украинците окопали се около лятната кухня на къщата
42
3
 
7
 
! Отговори
Серьожа Московский преди 1 година
Кой го счупи тоз самольот?
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До защо Русия излезе от договора. Веднага ти отговарям , защото нея я проверяват но има санкции и тя не проверява никого. Това няма как да е така и ето защо Русия излезе. Мнението е лично мое и не обвързва никого така мисля
40
13
 
10
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Ние никога няма да нападнем Украйна....а после имай му вяра....колкото на тиквата,че не краде и се кълне в децата си, колкото на копейкин,че не е руска платена *** , колкото на доган,че е дава консултации като хидроинженер.
39
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците трябва да започнат да удрят по училища и детски градини, болници и старчески домове. Невинна руска кръв да се пролее по улиците. Слава на Украйна!!!