Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ

Високопоставен руски генерал: Не се изключва използване на ядрени оръжия
2 мар 2023 17:00, Елка Василева
205
Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разработва нов вид военни операции, който не изключва използване на ядрени оръжия за защита от възможна агресия от страна на САЩ. Това заяви първият зам.-командващ руските ракетни войски със стратегическо предназначение ген.-лейтенант Игор Фазлетдинов. Мнението му е публикувано в сп. "Военная мисл", съобщава днес московският официоз "Росийская газета".

Още по темата
Според статията на Фазлетдинов САЩ губят своето лидерство в света и оттам идва "агресията" им спрямо Русия – "основен виновник за загубата на американското световно господство". Вашингтон променя и своята риторика, и своя военнополитически курс.

САЩ искат да унищожат Русия, твърди Фазлетдинов. "Разгромът" на федерацията се предвижда да бъде осъществен под формата на стратегическа (глобална) операция в много сфери с крайна цел ядреният потенциал на Русия да бъде сведен до нула.

Експертът не изключва мигновен ядрен удар по Руската федерация, който изведнъж да унищожи близо 70 процента от руските стратегически ядрени сили.

В статията си той изтъква, че "основен инструмент за противодействие срещу опитите да бъдат осъществени агресивните замисли на Пентагона" ще бъде разработвана в момента от руски военни експерти "Операция на стратегическите сили за възпиране".

В рамките на тази операция Русия ще използва различни модерни въоръжения – нападателни и отбранителни, ядрени и неядрени, уточнява генерал-лейтенант Фазлетдинов, цитиран в "Росийская газета".
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
2
 
! Отговори
Русия преди 1 година
разработва разработки, за разработване на разработки!
106
11
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Да вземат да разработят цветен телевизор и микровълнова печка най-накрая. Егати варварите, в 21ви век само войни и ядрени атаки са им в главите. Наистина заслужават да бъдат разпаднати и изхвърлени на историческото бунище.
105
7
 
2
 
! Отговори
До кравофилите преди 1 година
Не е верно! Цяла зима, газа поевтинява!
104
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
краварофилите нека кажат защо хамерика продава на европа 4 пъти по скъпа газ,защо хамериканските тецове ни продават 3 пъти по скъп ток
103
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахахахахахаха от тъпотия ли ще се оперират? Или разработват новия москвич?
102
3
 
3
 
! Отговори
До до 117 преди 1 година
Исландия и Люксембург, нямат и по половин милион!
101
4
 
2
 
! Отговори
,,другар" преди 1 година
118 - кой е родоотстъПбик?Според мен си ТИ!
100
7
 
12
 
! Отговори
До Агент на ЦРУ преди 1 година
На Путин може да му направите само като вятъра духане и духане за сега само това правите. Досега сащ не са били толкова жалки както при управлението на памперса Байдън.
99
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото от което трябва да се защитава Русия е,кремълската КГБ диктатура.
98
7
 
15
 
! Отговори
До 117 преди 1 година
Ти не мисли руснаците родоотстъпбико,виж България от 9 милиона колко стана,5,5 к под вещото диктатство на англсаксонците ***.ал!!!!
97
11
 
5
 
! Отговори
До до 105 преди 1 година
Виж, колко руснаци измират от пиянство, годишно!
96
4
 
8
 
! Отговори
До 105 преди 1 година
Велик си бойче,ама да те светна в нещо,на краварите война не им трябва,те сами се избиват. Направих си труда да прочета това онова и ти да видиш,за 2021 г. имат около 7000 разстреляни добичета,а за изминалата ръст с 15% бейби хахахаа
95
8
 
4
 
! Отговори
Агент на ЦРУ преди 1 година
Не планираме да нападаме Русия, а само да направим клизма на Путин.
94
5
 
4
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Не е ли по-добре да разработят икономически план,от който народа им да живее добре? Той го заслужава, с тези военни операции само разсмиват света!
93
5
 
2
 
! Отговори
Чудна работа преди 1 година
А не можаха да разработят една пералня???
92
0
 
8
 
! Отговори
Б. Барабов преди 1 година
Мда, нов вид военни операции наречени СВО. Целта им е америка да види че руската армия е много слаба и няма смисъл да ги нападат понеже не представляват опасност.
91
4
 
9
 
! Отговори
Раша преди 1 година
Психиатрия с ракети....
90
3
 
4
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Единствената успешна "специална операция" на Русия е тази срещу нейния собствен народ. Дори през 2014, когато започна конфликта в Донбас, хиляди руснаци излизаха на митинги! Оттогава там се насадиха страх,полицейщина,арести,убийства, затвор дори за най-малкия признак на различно мислене. А вече и такова няма,освен примирение и овчедушие! Браво на КГБ,построи си най-сетне собствен Биг Брадър 40 г. по-късно, но не по Оруел,а по Путин!
89
2
 
8
 
! Отговори
Гудков преди 1 година
Да, тавариши, любимеца ви путин за 20 години успя от великия СССР да направи евтина бензиностанция. Айде да ви е честита.
88
0
 
2
 
! Отговори
До 103 преди 1 година
Мечти .. как смяташ, че ще стигнат руснаците до САЩ? То така става ... Промити мозъци