Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ

Високопоставен руски генерал: Не се изключва използване на ядрени оръжия
2 мар 2023 17:00, Елка Василева
205
Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разработва нов вид военни операции, който не изключва използване на ядрени оръжия за защита от възможна агресия от страна на САЩ. Това заяви първият зам.-командващ руските ракетни войски със стратегическо предназначение ген.-лейтенант Игор Фазлетдинов. Мнението му е публикувано в сп. "Военная мисл", съобщава днес московският официоз "Росийская газета".

Още по темата
Според статията на Фазлетдинов САЩ губят своето лидерство в света и оттам идва "агресията" им спрямо Русия – "основен виновник за загубата на американското световно господство". Вашингтон променя и своята риторика, и своя военнополитически курс.

САЩ искат да унищожат Русия, твърди Фазлетдинов. "Разгромът" на федерацията се предвижда да бъде осъществен под формата на стратегическа (глобална) операция в много сфери с крайна цел ядреният потенциал на Русия да бъде сведен до нула.

Експертът не изключва мигновен ядрен удар по Руската федерация, който изведнъж да унищожи близо 70 процента от руските стратегически ядрени сили.

В статията си той изтъква, че "основен инструмент за противодействие срещу опитите да бъдат осъществени агресивните замисли на Пентагона" ще бъде разработвана в момента от руски военни експерти "Операция на стратегическите сили за възпиране".

В рамките на тази операция Русия ще използва различни модерни въоръжения – нападателни и отбранителни, ядрени и неядрени, уточнява генерал-лейтенант Фазлетдинов, цитиран в "Росийская газета".
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Вазов преди 1 година
До Абе не знамами като не знаеш слушай знаещите а не се чуди какво да кажеш
86
3
 
3
 
! Отговори
До Джони Краваров преди 1 година
Мъдър си джони, Путин пак изигра байдън, могилизира само 150 хиляди мужика досега, а пък американците дадоха колосалните 0 жертви в тази война.
85
2
 
2
 
! Отговори
Тия преди 1 година
.. не се умориха да бълват една и съща пропаганда от различни места и с различна формулировка. Така и не разбрахме, какви са "новите" операции. Нека позная, "ще" ги "видим" "ако се наложи"
84
1
 
3
 
! Отговори
Бъфало Бил преди 1 година
А не така друзя, вие сте верни членове на НАТО и не може да им забивате нож в спину, както прави тавариш Радефф. Завода в Костенец пак бълва 122мм , познайте за кого.
83
7
 
7
 
! Отговори
Джони Краваров преди 1 година
Хаха,кефя се на евроатлантически бойчета на стипендия в Отровно обшество! Плътно следват спуснатите опорки от Козяк и техния ментор СШорос! Само че,да не забравят поговорката,,Рибата се вмирисва от към глават", а както знаем дъртия памперс дядо Бай Дън,главата ич не го слуша хахахаааа
82
6
 
6
 
! Отговори
Курилов преди 1 година
Путин е най-великия, ако не беше така, как Кабаева ще придобие апартамент от 2600 кв.?
81
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин скоро ще ритне камбаните и руският народ ще се влее в ЕС! Неизбежно е. Руснаците са славяни и нямат работа с жълти и арбескии
80
3
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Това,което Русия разряботва е неизвестно и за вярващите до гроб в Русия Руснаци.Интересно как Днес знае повече от повече за разражоткиъе на Русия? Русия има такава военна мощ,че и фантазията на перверзните пирнографаджии от ББС,СНН,Дир,Каналето и Официалният бюлетин на арменските гробища не знаят.Млъкнете и бъдете реалисти.И друг съвет.Хванете Пеевски турчинът и го забодете на кол ако искате да се спасите от Народен съд!!!!! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! ДА ЖИВЕЕ КИТАЙ! ДА ЖИВЕЕ КОРВЯ! ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМЪТ !
79
2
 
2
 
! Отговори
Прапорщик преди 1 година
Русия ще победи защото там хората са готови да идат на фронта за чувал картофи, торбичка пелмени, 5 кила риба, кубик дърва, а в най-лудшия случай кожено палто назаем.
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
89 всичко което е казал си е там седи и си тежи с пълна сила. Ти отричаш но докога? Тия в крайна купените майданути и те така крякаха е на виж ги къде са сега.
77
2
 
16
 
! Отговори
Късият диктатор преди 1 година
в Кремъл отдавна знае, че тази война е "Лебедова песен" за него и за РФ. Сега му остава единствено да лъже руснаците, че САЩ и Запада искат да превземат Русия...
76
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има много да работи над армията си. Пълен провал в Украйна за 12 месеца 50км са мръднали от границата. Скоро няма да стигнат Китай, камо ли САЩ.
75
8
 
2
 
! Отговори
Абе не знам преди 1 година
Първите 2 световни войни се хванахме с германците и ги загубухме и двете. После се хванахме с руснаците по време на студената война и пак загубихме. Сега с американците - не знам?!? Не е ли по-добре да вървим по нашия си път, без да се пришиваме към силния на деня. Само и само да сме от "правилната" страна на историята. Да не сме магарето, дето се е навряло между ритащите се атове.
74
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
87 Обама казваше че ще сваля Асад. После казваше че няма да го сваля. Сещай се кой кого начупи. Не можеш да отричаш реалността до безкрай дори и надрусан. По големите дози само ти ускоряват края.
73
0
 
1
 
! Отговори
споку ва преди 1 година
уеннанат мисъл и наука ,не са стояли 80 години! тез генерали и висши наки дзнаят ка да бият ЯКУ!!!
72
3
 
8
 
! Отговори
С. Карасов преди 1 година
Ха-ха много ме кефи родната вата кви небивалици пише тук. Същите празни приказки като любимците им от кремъл. Важия кремълски джуджак ще бъде признат за неудачника на всички времена. Впрегна 140 лилионна държава да постигне нещо и всичко му се получава точно на обратното. За денацификация и демилитаризация вече не говори, за връщане на нато в границите на 97ма също забрави, а една година след втаржението крепостните му се питат кво стана та дронове прехвърчат над главите ни и дълбаем окопи.
71
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
95 както казах ти на това се надяваш. Либералщини. А си болест. Никакво подминаване. Почвай да цирикаш че си цвета на нацията. Изтребване до дупка на нацисти като теб.
70
4
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами ако путинова раша продължи с агресивната си завоевателна политика ще и се наложи да се защитава не само от САЩ, както е казал народа на зло куче зъл прът, на къса верижка и с намордник ... !!!
69
1
 
3
 
! Отговори
До 92 преди 1 година
Но за сметка на това съм жив и може да ме отсвириш
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 30-40 г всичко се решава финансово! 90-та готина СССР не можа да смогне с военния бюджет спрямо САЩ, фалира и се разпадна! Сега разликата във военния бюджет е 20 пъти. Тоест САЩ може да се противопостави на 20 туршии. Всичко в тоя живот е пари