Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ

Високопоставен руски генерал: Не се изключва използване на ядрени оръжия
2 мар 2023 17:00, Елка Василева
205
Русия разработва нов вид военни операции, за да се защити от САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разработва нов вид военни операции, който не изключва използване на ядрени оръжия за защита от възможна агресия от страна на САЩ. Това заяви първият зам.-командващ руските ракетни войски със стратегическо предназначение ген.-лейтенант Игор Фазлетдинов. Мнението му е публикувано в сп. "Военная мисл", съобщава днес московският официоз "Росийская газета".

Още по темата
Според статията на Фазлетдинов САЩ губят своето лидерство в света и оттам идва "агресията" им спрямо Русия – "основен виновник за загубата на американското световно господство". Вашингтон променя и своята риторика, и своя военнополитически курс.

САЩ искат да унищожат Русия, твърди Фазлетдинов. "Разгромът" на федерацията се предвижда да бъде осъществен под формата на стратегическа (глобална) операция в много сфери с крайна цел ядреният потенциал на Русия да бъде сведен до нула.

Експертът не изключва мигновен ядрен удар по Руската федерация, който изведнъж да унищожи близо 70 процента от руските стратегически ядрени сили.

В статията си той изтъква, че "основен инструмент за противодействие срещу опитите да бъдат осъществени агресивните замисли на Пентагона" ще бъде разработвана в момента от руски военни експерти "Операция на стратегическите сили за възпиране".

В рамките на тази операция Русия ще използва различни модерни въоръжения – нападателни и отбранителни, ядрени и неядрени, уточнява генерал-лейтенант Фазлетдинов, цитиран в "Росийская газета".
(БТА, Андрей Шарков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 143 - Аааааааа каква била работата , боли те за сърбите . Специално тях малко ги биха за това което направиха в Босна , Хърватия и Словения . В Косово тръгнаха от къща на къща, гонеха хората като *** .
126
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евротлантичеки паветници, колкото и да се пените биологичната война на сащисаните с Ковид 19 приключи с началото на военната операция в Украйна. На вашите третополови мозъчета оставям изводите
125
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно чета за северна корея! русия отива на там!
124
4
 
7
 
! Отговори
до 143 преди 1 година
питай Виетнам,близкия изток,коренните жители на с.Америка,сърбите и безброй други кой се занимава с рекет и насилие
123
2
 
6
 
! Отговори
.... преди 1 година
Очаквайте скоро нови анимационни филмчета с безаналогови оръжия...
122
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашка се занимава само с рекет и насилие .Байдън ли каза че ние ще отидем в рая , а всички останали в ада и всичко това се изрече в продължение на година .Не става така, някой който не си е подредил двора да иска да управлява селото .
121
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 136. Логиката ти наистина е крива. Трябва ли, поради фактите, които си изброил, Русия да се предаде на Запада, да даде безплатно природните си богатства, така презирани и така желани от западните страни?
120
3
 
6
 
! Отговори
до 138 преди 1 година
Съгласен съм с теб. Това са факти, не лъжи. Но моята идея да напиша това беше малко по-различна. Иначе славяните се отнасяме един с други като равни защото манталитета ни е по-различен, затова и според мен е срамно да се избиваме славянски държави или някой неславянска държава да се опитва да ни изкарат врагове с други, с които довечера сме яли хляб заедно.
119
1
 
3
 
! Отговори
139 преди 1 година
...Вярно дефицит на стоки имаше - но това е минало не може да се върне отново освен ако не си скаран с Китай имаш всичко - повече от 90% стоки е с надпис made in china
118
6
 
8
 
! Отговори
до 138 преди 1 година
ако погледнем историята е ясно ,ккато е ясно и когато едната страна е била с нас какво сме постигнали и сега около 30 години и другата.Въпроса е кои се отнасят с нас като с равни , и кои като с обслужващ персонал.Сравнете преди и сега- преди 3 пъти по голяма и въоръжена армия,ракети,самолети танкове,2 пъти повече блокове на аец,сега- самолети хартиени,армия в пъти по слаба,танкове и ракети - на скраб,тецове-не били еко -дай да затваряме
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеята не е да подкрепятя САЩ или Русия. Идеята е да видите керливите ризи и на едните и на другите и да знаете, че в пропагандния свят в който живеем, всеки е вършил някакво зло за да защити империята си. Тук въпроса опита коя империя е по-добра и заслужава да съществува и коя не. Иначе никой не е светец. Да заемате страни, според мен е глупаво защото винаги ще има за какво да обвините едните или другите. Затова молете се в България и около нас да има мир и да сме по-съдружни и незлобни
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По скоро САЩ ще се защитава от Изтока, Африка пък е вече цялата на Китайците. Дано няма войни, по-добре многополюсен и мирен свят. Но пък от друга страна ако някой е крал трябва рано или късно да се платят сметките.
115
8
 
4
 
! Отговори
Крива логика преди 1 година
Защо парите на руските олигарси са в чужди банки? Защо децата им учат в омразния запад? Обградени със презрените западни стоки, каращи мощни западни автомобили и самолети. Всичките айфони, в които тамошния елит е влюбен. Ами компютрите, бялата и черна техника и т.н.? България дали е по-зле сега? Така нареченият 'преход' беше опит за наказание на искащите демокрация граждани. Къде са страните под шапката на РФ?
114
4
 
4
 
! Отговори
Китай и Иран преди 1 година
са зад Путин! Само, да не изпусне сапунчето?!
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъртия използва зеленият наркоман Дъртия е доста хитър на един наркоман малко похвала и е в космоса
112
3
 
1
 
! Отговори
БСП активист преди 1 година
Другаря Путин, защо търгува с вражеския, колективен запад?
111
0
 
8
 
! Отговори
до 126 преди 1 година
а преди да поевтиниее със стотинки скочи с левове помежду другото,"приятелите" ни от запад защо ни предлагат по вредни стоки от една и съща марка?дали защото ни смятат за 3 категория ?
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята жена защитава Украина два шамара и бих зад врата сега подкрепя Русия
109
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкции забрани ембарго боли го фара Путин браво Това е Президент.
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се оказа САЩ стана първи доставчик на енергия в Европа Китай застана зад Русия Иран също *** кефа