Си Дзинпин пристигна в Москва, готов да следи за световния ред заедно с Путин

Официалните разговорите ще започнат във вторник
Обновена: 20 мар 2023 16:32 | 20 мар 2023 16:31, Йоана Цонева
85
Си Дзинпин пристигна в Москва, готов да следи за световния ред заедно с Путин
Снимка: БГНЕС

Руските и китайските информационни агенции съобщават, че китайският президент Си Дзинпин е пристигнал в Москва. Посрещането му се състоя на летище "Внуково" -2, на което прозвуча и китайския химн. Китайският лидер пристига по покана на руската страна, предаде "Ройтерс".

Китай е готов да следи за световния ред заедно с Русия въз основа на международното право, е заявил китайският президент Си Дзинпин веднага след пристигането си в Москва, съобщава руската информационна агенция ТАСС. Китайският лидер ще обсъди "международни въпроси" с руския президент Владимир Путин, а посещението му трябва да послужи за разработване на планове за стратегическо сътрудничество. Си очаква тридневното му посещение в Русия да даде нови стимули за руско-китайските отношения.

Още по темата
Това поставя началото на тридневно държавно посещение на китайски лидер, който наскоро започна официално трети мандат, при Владимир Путин. Официалните разговорите ще започнат утре, вторник, а в понеделник ще се проведе неофициална, но "пряка и много важна комуникация между Путин и Си Дзинпин", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Вчера вечерта Русия и Китай си "размениха" кореспонденции под формата на статии на лидерите в стил от времето на Студената война. Китайският официоз публикува статия на руския президент Владимир Путин, а по същото време в "Российская газета" излезе статия на Си Дзинпин.

Визитата на Си Дзинпин идва дни след като Международния наказателен съд издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин във връзка с насилствената депортация на украински деца от окупираните през войната от 2022 г. територии. Все още официална реакция нито на Путин, нито на Си по въпроса не е изказана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
:) другаря Си е на се-кс туризъм в маскфа . Ще се наслаждава на труженичката Джуджана .
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми кьде да пристигне в Америка бай Дьн няма да го познае той не помни даже как се казва даже собствената му жена и се здрависва с вьздуха.
31
23
 
8
 
! Отговори
БайАмед преди 1 година
Глупавият жълтък прави ли си сметка,че ако САЩ и Европа спрат да му купуват стоките,и на вторият месец ще има да погребва 200 млн. китайци,които ще са пукнали от глад?Русия са 150 млн. и са неплатежоспособни алкохолици,а Ервопа и САЩ за близо 1 млд, с население,което е богато и може да купува каквото си поиска.И да,тоя колкото и да е побъркан все ще се усети,че няма да му се случат нещата и ще се спре.Накрая ще търси най-голям кяр и ще го втъкне на Вовата изотзад-през Сибир.Палчете руски бузолиз
30
7
 
19
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 1 година
Европа беше оазис на благоденствие и просперитет.Защо им трябваше да дразнят мечо? За какво им бяха тези диваци от Украйна за сметка на своето спокойствие? ААА забравих ,краварите завидяха на богатството на Русия и им се поиска да го краднат
29
0
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Абе исках и аз нещо да напиша умно тука,ама като прочетох коментарите и се засрамих.Къде съм тръгнал да се равнявам с видните политолози и анализатори изказали се преди мен.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 - Знам хора и за по-евтино, ама не трянва да пищускаш да бяащгат, че дават по 25 години за поробване :(
27
1
 
2
 
! Отговори
До Боко Харам преди 1 година
Ела ми шпакловай къщата за 4 лв на час лек !
26
5
 
20
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
" Си Дзинпин е пристигнал в Москва " и на евроатлантиците им станало лошо.
25
9
 
27
 
! Отговори
Боко Харам преди 1 година
Я искам да се разпадне ЕС. Пък САЩ и Рсуия да правят каквото искат:) Искам да видя мазни ИТ педераастчета, как шпакловат къщи по селата за 4лв/ч и как силиконови "инфлуенсърки" изплакват агнешки чеерва за на реките..всички селяндурници трява да си ходят по родните места.
24
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важна среща е.Те скоро ще са новите хегемони в света.САЩ залязва и скоро Русия и Китай ще се разпореждат.Освен това Китай има повече нужда от Русия заради предстоящият конфликт за Тайван със Америка.Сега всячески ще подкрепят Русия за да получат помощ в бъдеще от Путин или наследника му Медведев.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...Световният ред! На изток ОТ Украйна, в Азия...и ДО Тайван!
22
4
 
16
 
! Отговори
Къци от козяк преди 1 година
При открито обявена икономическа война от страна на краваристан, как мислите... дали Кси е тайно на страната на краварите? Хахахахах
21
3
 
7
 
! Отговори
keep dreamin преди 1 година
До Да допълня... "Защо си мисля че Дзинпин ще пусне Путин по пързалката. Едва ли е толкова глупав, да се лиши от американския пазар" -------------- ахахахахаха, ако не разчитаха на руските ресурси за да произвеждат и продават на краваристан можеше и да си прав... но за твое огромно разочарование има нещо наречено РЕАЛНОСТ!
20
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи ден некав краварски пагон беше оревал новините как Китай и Русия им били разваляли световния ред... видиш ли не били искали да играят по свирката им. Това крааварите са толкова наагло племе, че дори не могат да осъзнаят колко са нагли!
19
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
епохална среща в съдбоносно време
18
4
 
9
 
! Отговори
до Да допълня преди 1 година
Ще властват само над твоя отруден гръб докато им се молиш за надника. Те ще бъдат тотално заличени съвсем скоро и после такива като теб ще дойдат да се мазнаят на такива като мен . Но това което ще получите, ще си го търсите от вашите господари , там в отвъдното. Този свят скоро ще приключи за вас !!!
17
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
коментарът ми отлетя днес не ми е ден
16
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 8 Ех мечти , мечти...!
15
16
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха преди 1 година
Дядушка Си отиде да посети васала си. Путинчо му е в ръцете и е готов да изпълни всяка поза от кама сутра, а в краен случай може и малко от далечния изток да му даде, само и само да се изкара по велик от американсите друзя.
14
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си не е глупав. Знае, че с бедняци сътрудничество не се прави. Стойте и гледайте. Не е луд Си да си развали отношенията с ЕС и САЩ, които издържат икономиката и робите му.