Си Дзинпин пристигна в Москва, готов да следи за световния ред заедно с Путин

Официалните разговорите ще започнат във вторник
Обновена: 20 мар 2023 16:32 | 20 мар 2023 16:31, Йоана Цонева
85
Си Дзинпин пристигна в Москва, готов да следи за световния ред заедно с Путин
Снимка: БГНЕС

Руските и китайските информационни агенции съобщават, че китайският президент Си Дзинпин е пристигнал в Москва. Посрещането му се състоя на летище "Внуково" -2, на което прозвуча и китайския химн. Китайският лидер пристига по покана на руската страна, предаде "Ройтерс".

Китай е готов да следи за световния ред заедно с Русия въз основа на международното право, е заявил китайският президент Си Дзинпин веднага след пристигането си в Москва, съобщава руската информационна агенция ТАСС. Китайският лидер ще обсъди "международни въпроси" с руския президент Владимир Путин, а посещението му трябва да послужи за разработване на планове за стратегическо сътрудничество. Си очаква тридневното му посещение в Русия да даде нови стимули за руско-китайските отношения.

Още по темата
Това поставя началото на тридневно държавно посещение на китайски лидер, който наскоро започна официално трети мандат, при Владимир Путин. Официалните разговорите ще започнат утре, вторник, а в понеделник ще се проведе неофициална, но "пряка и много важна комуникация между Путин и Си Дзинпин", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Вчера вечерта Русия и Китай си "размениха" кореспонденции под формата на статии на лидерите в стил от времето на Студената война. Китайският официоз публикува статия на руския президент Владимир Путин, а по същото време в "Российская газета" излезе статия на Си Дзинпин.

Визитата на Си Дзинпин идва дни след като Международния наказателен съд издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин във връзка с насилствената депортация на украински деца от окупираните през войната от 2022 г. територии. Все още официална реакция нито на Путин, нито на Си по въпроса не е изказана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До до Деспоти 5 Деспотите отвъд Атлантика не искат да властват. Те властват. И така ще бъде вечно.Иначе пълна анархия , както сега е у нас.С мирни средства не успяха , сега за война мислят.Защо си мисля че Дзинпин ще пусне Путин по пързалката. Едва ли е толкова глупав, да се лиши от американския пазар.И вероятно помни кой направи Китай световна сила.
12
4
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Платен ***, вън и отивай на фронта.
11
17
 
11
 
! Отговори
Деспоти преди 1 година
Виждам, че бая БКП членове има в сайта, кофти се получи, че останахте без спонсори след 1989, много се радвам, че вече трябва да покажеш, нещо повече от това, колко прасета дядо ще даде, за да стане "милиционер". Хрантутници на чужд гръб, обрахте народа след 1946 и сега ревете. Марш на фронта за Русия, че докато не се изчистим няма бъдеще.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кисинджър не предупреждаваше ли,че съюз между тези 2 държави застрашава Сащ.Става вече интересно.Хегемонът си заминава,бавно и постепенно ще става това,но процесът започна
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бааси как се разсмърдя на пампеерс пълен с оборска тоор
8
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днешната среща между Путин и Си Дзинпин е от ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ.1)Тя ще постави основите на световните промени, чиято кулминация е ПРЕДСТОЯЩИЯ КРАЙ на световната хегемония на англосаксонския тоталитаризъм прикрит под маската на неолибералната демокрация.2)Това ще доведе до прогресивно РАЗШИРЯВАНЕ НА СЪСТАВА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ на организацията ШОС и до поява на нови регионални съюзи с антиглобалистка насоченост.3)Това ще доведе до НАЧАЛОТО НА РАЗПАДА на НАТО и ЕС.4)Това ще доведе до КРАХА НА ГЛОБАЛИЗМА.Светът се променя.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички световни лидери , до един, все още се чудят на чекмеджетата на Баце и на дневен ред е въпроса : могат ли Бацевите чекмеджета да изплатят външния дълг на САЩ .
6
15
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Путин управи Украинския ред , сега с Дзинпин ще оправят световния ред.Хаховци.
5
5
 
19
 
! Отговори
до Деспоти преди 1 година
Деспотите ги търси на другия бряг на атлантика. Там са тези които искат да властват в целия свят като същевременно го ограбват принуждавайки го, да работи за техните интереси !
4
25
 
9
 
! Отговори
Деспоти преди 1 година
Стъбрали се и двамата деспоти, нов световен ред ще правели. Си и той тръгнал по пътя на ония болния, да лампти за власт. Какъв им е световния ред, комунизъм и комунистическата партия и всички около нея да са добре. Разни в България, селяни, който БКП ги направи граждани срещу едно теле, все още си мечтаят за социализма.
3
23
 
12
 
! Отговори
Ахмат Козар преди 1 година
Да не дава господ тия двамата 5едеруги да Прилагат световния ред ще настане Ужас
2
5
 
18
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Ще разговарят как да се справят с анархията в Европа след като унищожът САЩ и Англия. Да побързат, защото в Пентагона обсъждат същото .
1
8
 
22
 
! Отговори
:) преди 1 година
Абе нали ни пробутваха, че Путин бил умел? И имало човек двойник на неговото място...а след това беше и тежко болен с останали преброени дни? Ко стана сега, май е оживял...