Москва: САЩ са шампиони по брой започнати войни

Под американската демокрация се криело "незачитането на правата на обикновените американци"
28 мар 2023 07:00, Йоана Цонева
438
Москва: САЩ са шампиони по брой започнати войни
Снимка: БГНЕС

САЩ на практика нарушават суверенитета на други страни, докато твърдят, че подкрепят свободата на словото, и са най-големият диктатор в света. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, цитиран от ТАСС.

"Докато неискрено говорят за свободата на правото на избор, САЩ, които се провъзгласиха за най-големия диктатор в света, всъщност просто ще злоупотребят със страните, чийто суверенитет и демокрация нарушиха", подчерта той в интервю за "Российская газета" по повод предстоящата Среща на върха за демокрацията.

По негови думи това събитие, което е организирано от Белия дом, "със сигурност се провежда в рамките на вече започналата надпревара за президент на САЩ".

Според Патрушев срещата на върха ще бъде "още една среща в полза на световния ред, където Вашингтон иска да играе централна роля за неопределено време и може да се очаква всички дисиденти да бъдат заклеймени като "недемократични държави".

За пореден път Вашингтон ще се провъзгласи за защитник на международното право и ще заяви, че останалият свят трябва да следва неговите правила, прогнозира той.

Патрушев отбеляза, че геополитическите опоненти ще бъдат умишлено невярно обвинени във военни престъпления и корупция, но както обикновено САЩ ще си затворят очите за реални актове на геноцид и финансови измами, извършени с одобрението на Белия дом.

Още по темата
Секретарят на Съвета за сигурност на Русия изрази увереност, че ще бъдат дадени обещания за нахранване на гладните и освобождаване на неправомерно задържаните.

"Въпреки това, те (САЩ - б.р.) ще запазят мълчание за факта, че около една пета от всички затворници в света се държат в американски затвори, включително такива, осъдени на няколко доживотни присъди. Те ревностно ще подкрепят правата на сексуалните малцинства и ще наложат "зелен дневен ред" за цялото земно кълбо, като по този начин ще изострят енергийната криза в сателитните държави", предупреди Патрушев.

В интервюто той определи САЩ като "шампиони" по брой започнати войни и конфликти в света.

По негови думи Вашингтон е лидер "в нарушаването на суверенитета на държавите" и "в бруталното и незаконно преследване на граждани на други страни".

Патрушев подчерта, че американската демокрация е "просто красива фасада на държавното устройство", под която се крие "незачитането на правата на обикновените американци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мога да се съглася че по вина на Кремъл са загинали милиони руснаци но не мога да се съглася че САЩ нямат вина напротив те са виновни дори за тая война , особенно за тая война , за войната в украйна.Те подстрекават и дават оръжия.
335
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно минус и за него също не ми се хваща може да е в мен причината.
334
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уточнение "злодеите и престъпниците са убили милиони руснаци" за съжаление.
333
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минус за "злодеите и престъпниците", "убивали хиляди руснаци".
332
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минус за Американската демокрация от доле , не ми се хваща но все тая.
331
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минус за американската демокрация не ми се хваща но все тая.
330
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
нима можете да отречете десетилетният план на кгб,възстановяване на ссср,нима ще отречете корупцията и заложените зависимости на политици в ЕС,Източна Европа и Световни организации,ще отречете мафията управляваща и грабеща ИЕ наложена от вас през агенти на служби?съсипването на икономиките и земеделието им...на ценностите им...училища закривахте,армиите им...технологиите им...в опит да ги превърнете в...роби!?!?!
329
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Доверие..човешко,да държиш на думата си...човешко,та убийствата на жени и деца в Украйна на който обещахте ..защита на територията и животите им...само факти...словесната е безсмислена...примери много...нима не заплашихте децата в училищата на България с бомбени атентати?те се поддават на пропагандата ви...докато убиете деца в училища...доверяват ви се каквато грешка допусна Украйна...е ще се събудят...погребвайки децата си...избора си е техен!САЩ са ръката на Бог..Свобода и Справедливост!
328
6
 
4
 
! Отговори
Дрейк преди 1 година
Вярно е, че САЩ се месят, но срещу тяхната намеса са против само разни диктатори. Руснаците защо никой не ги иска?! Ами защото са *** като нас. Ако седна да броя модификациите на VW например, няма да ми стигне седмицата. Руски коли какво да ти броя, като просто няма - жигулито и ладата бяха аналог на фиат 124, като им сменяха фаровете и стоповете, а москич беше опел кадет, като руските войници гепили цялата поточна линия от Германия в края на ВСВ.
327
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А най-продължителната война през последното столетие кой е водил, Патрушев? Отговарям веднага: след окупацията от СССР на Курилите в края на Втора световна, още нямате мирен договор с Япония. Патрушев, САЩ поне излязоха от Втора световна, а вие сте още в нея и този анахронизъм е по причина на Съветския Съюз, а сега и по причина на Русия. Ще ми се правят на руски фасадни миротворци, ама...
326
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската демокрация била фасада. Патрушев, хайде първо да махнеш мумията на Ленин и да го погребеш, а после да говориш за политическите фасади в САЩ. Не се погледнат, че в центъра на столицата им вече почти сто години им стои мумията на техния учредително държавен фараон, но продължават да говорят за фасади и дълбоки държави.
325
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската демокрация била фасада. Хайде първо да направят същата "фасада" и в Русия и да си сменят президента с цялата му администрация през четири години, пък тогава да ми дават руски акъли по демокрация. А не да зануляват мандатите на собствения си президент психопат, за да стои начело на държавата им до живот, и после да ми сервират "умни" теории за дълбоката държава.
324
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ли според Патрушев е необходимо, за намаляване на затворниците в САЩ. Може би да се прехвърлят затворници в армията на САЩ, за да бъдат избивани във войните им. Цели военни формирования от затворници воюват в Украйна. Армия от затворници - срам и позор, но не за САЩ, а за Русия.
323
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещу руския народ има новия Холокост. Някакви бедни и пррости хора още преди войната настроени срещу руснаците Защо ?!?
322
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само от 1999 досега войните започнати от *** са: 2ра война срещу Чечня, срвщу Грузия 2008, срещу Украйна 2014 (1-ва), Сирия 2017 и Украйна 2022!!! Който може-да брои!! Само откровен тъпоъгълник може да вярва на Памперса.
321
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало най-много затворници в САЩ. Ами като се сумират сроковете за всяко едно престъпление естествено ще има много затворници. Какво неестествено в това вижда Патрушев?
320
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Прави впечатление , че Шолц ,Макрон , Ричи Сунак както и Зеленски и Путин са почти еднакво ниски . И Бонапарт е бил едва 1.63 колкото най ниския от тези
319
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ е по-агресивен, но и двете държави искат само да ви стрижат. Помнете, че сте българи, а не овце
318
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Другари четете история.. правителството на ПП ДБ изгони осемдесет руски дипломати без да можем прочетем нито едно доказателство срещу тех.
317
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави впечатление че в кохортата на Путин са все миньончета по около 1,60см .По едрите руснаци Путин нещо не ги долюбва. И Хитлер е бил така по отношение на едрите германци