Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси

Битката за града е свързана с големи загуби за руските войски
1 апр 2023 16:27, Анисия Иванова
413
Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Наемниците войници от ЧВК "Вагнер“ вече са в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация показват, че групата е издигнала знамето си само на 400 метра от сградата на градската администрация, съобщава германският вестник Die Zeit.

Битката за града обаче е свързана с големи загуби за руските войски, твърдят от Института за изследване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на руските войски в Бахмут все повече не достига жива сила, за да щурмуват украинските позиции.

Основателят на "Вагнер“ Евгений Пригожин вече поиска повече подкрепа от редовните руски войски, припомня изданието, цитирано от "Фокус".

По-рано бе съобщено, че министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е провел съвещание в щаба на Обединената групировка на войските по въпросите за снабдяването с боеприпаси. В рамките му Шойгу обяви многократно увеличаване на производството на високоточно управляеми боеприпаси за подкрепа на руската групировка войски в Украйна.

Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване."

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
12
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
400 м по права линия през града не са чак толкова лесни за превземане. Поне още 2-3 дни ще се мъчат.
7
4
 
18
 
! Отговори
Дневник на войник преди 1 година
Ден първи, украинската армия превзе Бахмут. Ден втори Руската армия превзе Бахмут. Ден трети Украйна си върна Бахмут. Ден четвърти Бахмут отново е под Руски контрол....и така до ден 100 когато дойде полицейския началник на град Бахмут и ни изгони от града.
6
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления бяга към Лъвово.
5
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тоя дето постоянно пита ; "превзеха ли Бахмут " БАХМУТ взять
4
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски войски са и в центъра на Харков Суми и Чернигов.
3
15
 
41
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Честито на укропитеците). Ще почитат скоро укрите Денят на голямото дупене ,а Наркоса нека съ бръщолеви колко контратаки и ракети отбили)) Клоуни!
2
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупацци. Печелят битки и ще загубят войната. Твърде много ресурс за нищо.
1
12
 
41
 
! Отговори
Чакай чакай малко преди 1 година
Украйна не спечели ли войната ?Какво се е случило ?Брей значи всичко е било фейк американски нюз След турчин и на американец вяра да нямаш