Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси

Битката за града е свързана с големи загуби за руските войски
1 апр 2023 16:27, Анисия Иванова
413
Части на "Вагнер" вече са в центъра на Бахмут, Шойгу праща боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Наемниците войници от ЧВК "Вагнер“ вече са в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация показват, че групата е издигнала знамето си само на 400 метра от сградата на градската администрация, съобщава германският вестник Die Zeit.

Битката за града обаче е свързана с големи загуби за руските войски, твърдят от Института за изследване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на руските войски в Бахмут все повече не достига жива сила, за да щурмуват украинските позиции.

Основателят на "Вагнер“ Евгений Пригожин вече поиска повече подкрепа от редовните руски войски, припомня изданието, цитирано от "Фокус".

По-рано бе съобщено, че министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е провел съвещание в щаба на Обединената групировка на войските по въпросите за снабдяването с боеприпаси. В рамките му Шойгу обяви многократно увеличаване на производството на високоточно управляеми боеприпаси за подкрепа на руската групировка войски в Украйна.

Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване."

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 218 Ей бандеровец май ти и твоите сънародници ще забравите тая страна.Твърде толерантни сме и прекалихте.
187
12
 
15
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
Соросчета колкото да не ви се иска Русия мачка украинците, въпреки помощите и пропагандата на запада. Слава на Русия. Бог да пази България.
186
5
 
12
 
! Отговори
Агент на Путин преди 1 година
Реч на Дементиралия Байдън във вторник : " Трансгендърните американци формират ДУШАТА на нашата нация , гордо служещи в армията , лекуващи смъртоносни болести , заемащи избираеми длъжности , ръководещи успешни бизнеси , борещи се за справедливост, отглеждащи семейства и мн. друго ! " И сега да попитам : В такъв транс- свят ли искате да растат децата ви , българи??? И да си менкат пола всеки месец !!!???? Радвайте се че го има Путин !!!
185
9
 
12
 
! Отговори
Номер 3 в бюлетината преди 1 година
Победа за Възраждане!Победа за България!Победа за Русия!Бог е с нас братя стъпка по стъпка ще освободим България от англо-саксонските колонизаторски башибозуци!Беснейте евроатлантически агресори
184
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войник на Вагнер е стигнал до най-западната точка на Бахмут!
183
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дочувам сорушки бяс.Мехлем за душата и още една причина утре да гласувам за Възраждане.Все пак трябва да сме в час с новите реалности в света.
182
9
 
18
 
! Отговори
РККА преди 1 година
На никой не му дреме какво харесват и какво не харесват евроатлантиците!Слава на Русия!Слава на Владимир Путин!Победа над украинските фашисти!
181
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали преди две седмици под минаха центъра, държейки 70% от Бахмут?
180
6
 
18
 
! Отговори
РККА преди 1 година
Слава на Русия!Слава на Владимир Путин!Победа над кървавата Киевска хунта!
179
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбра ли ,че не харесваме наглите руснаци .Набий си го в тиквата или в лопатата където пойскаш русороб
178
3
 
3
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Още една крачка към поражението.Днес е дезинформацията.Утре е истината.
177
5
 
4
 
! Отговори
До 209 преди 1 година
До 209 ходи пий трета ракия , вземи да набиеш жената и чаветата ти е така за кеф и вземи накрая да се гръмнеш като се огледаш в каква *** живееш и отгоре на всичко си и българин. С русофилски промие мозък. Жалък си.
176
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 213 Ти не разбрали,че не можеш да даваш определения на хората в чужда държава бе шнорхел.Не разбра ли ,че не харесваме наглите украинци.Набий си го в тиквата.
175
6
 
13
 
! Отговори
Агент на Путин преди 1 година
Виртуозните музиканти от руската Heavy Metal група Wagner приветстват укропитеците и НАТОвските транс-извратеняци , дошли на концерта на групата в Артьомовск, с кавъри на двата евъргрийна " TNT & DYNAMITE" и " Highway To Hell " !!! На концерта се канят и всички българи , изповядващи транслибералната , трансатлантическа , трансевропейска идеология ! За тях музикантите гарантират безплатни операции за смяна на пола !Кеффф !!! Вся Власть Путину!!!
174
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еееех, тия укропи. Ми те били безсмъртни. При тях жертви няма, брей.
173
15
 
7
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Айде всичките русофили, поемете дълбоко въздух и три, две, едно...ГОЙДААА
172
4
 
2
 
! Отговори
И преди 1 година
И един мармот загъва шоколад...
171
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаше 'високи загуби', отдавна да са загубили. Също така, те бяха разни затворници, неподготвени, нямали бомби и оръжия, сражавали се с лопати и т.н. Какви ли не глупости не прочетохме през тези месеци. Те ясно обясниха стратегията си - вместо да гонят украинците по цялата територия, която е огромна, те ги концентрираха на едно място където ще спечелят решителното сражение когато те решат. След като решат да спечелят в Бахмут, фронта ще се отвори и хода на развитие ще се ускори.
170
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абе.А ти що не си ходил в бандерията и не престанеш да казваш,кой какъв е България си е на българите и те си гледат интереса български и никъде не смятат да емигрират.Разбра ли го.
169
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напред, ама с Московията нииииикой не се е придвижил напред! Нали си в киpeча!