Пригожин с призив към Путин: Прекрати войната в Украйна

Това може да демонстрира както политическа амбиция, така и умора
16 апр 2023 17:57, Нели Христова
322
Пригожин с призив към Путин: Прекрати войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин публикува статия, в която призовава за прекратяване на войната и плацдарм в окупираните територии.

Пригожин стана първият руски медиен човек, който публично говори за прекратяване на войната. Това може да демонстрира както нарастващи политически амбиции, така и обща умора от войната.

"За властите и за обществото като цяло днес е необходимо да се постави някаква точка в специалната военна операция. Идеалният вариант е да обявим края на SMO, да информираме всички, че Русия е постигнала резултатите, които е планирала, и в известен смисъл ние сме ги постигнали. Ние разтоварихме огромен брой бойци от въоръжените сили на Украйна и можем да отчетем, че задачите на SMO са изпълнени", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
8
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Това е дезинформираща статия от прозападен журналист. Няма такава нещо! Войната е тежка за Русия, но единствения изход е военна победа. Украйна никой не я брои, но на запада устата ще бъде затворена. Обратното е: Русия никой от тук нататък няма да я брои!!!
232
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези глупости не са ми вече и смешни. Абсурд, нарочно написан, за манипулация на недоразвитите.
231
3
 
11
 
! Отговори
Обаче преди 1 година
Това е вражеска пропаганда. Пирожкин никога не би казал такова нещо на др0гаря Путин.
230
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 263 Я, па Я . . . . . Препоръка! Учи правопис!
229
6
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
*** дето дошли да ни "освобождават"подписаха на 06.07.1876 г.Райхщадската Конвенция с Австрия, а на 15.01.1877г.Будапещенската и провалиха ЦАРИГРАДСКАТА конференция ,на която ни гласуваха АВТОНОМИЯ и 165 000 кв.км. територия.*** дойдоха заради проливите и да направят Черно Море вътрешно, но добре ,че Англия ги спря.Те *** ни РАЗДЕЛИХА. Русофилите са ТЪНКАТА ПРЪЧКА НА руския ТЪПАН.*** бяха против СЪЕДИНЕНИЕТО и русофилите също.Те начело с Др. Цанков написаха МАХЗАРА.
228
0
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Пепа: Ето това е парчето земя: 1. Най-големите залежи от литии в Европа и трети в света.2. Най-големите залежи от въглища в Европа. 3. Най-големите залежи от желязна руда в Европа. 4. Най-големите залежи от петрол и газ в Европа (неразработени). 5. Най-големия завод за самолетни двигатели в бившия СССР-Моторсич. 6. Най-големия самолетостройтелен завод за тежки транспортни самолети в Европа. 7. Най-големия завод за корабни двигатели в бившия СССР. 8. Най-големия танкостройтелен завод
227
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой е слушал изказванията на човека, ще му е ясно за какво призовава. Само че пропагандата работи яко - дезинформация, лъжи... Утре може и за военен преврат да се стяга... Добре, че Путин чете бг форумите! Призивът му е в съвсем друга посока! Само че друсания кебап се е самозабравил и си унищожава държавата. Над 40 хил укровойници в земята! И руските загуби не са малко! Време е света да тегли една на краварите инда ги прати да спасяват нато и америка в Судан. Светът е под заплаха!
226
5
 
9
 
! Отговори
Пепа преди 1 година
Трябва да си ултра, мега, хипер ***, за да се жертваш живота за някакво си парче земя.
225
5
 
10
 
! Отговори
То бива наивници, но преди 1 година
като ви чета коментарите, чудя се: от детските ясли ли идвате ? На видеото Пригожин приказва като Майка Тереза ! Ореолът му се е заклещил на пъпеша ! Всичкото е пропаганда за наивници като вас !
224
6
 
21
 
! Отговори
Много станаха преди 1 година
масовите гробища на Вагнеровците в Русия, а още повече останаха в украинския чернозем. Пандизчии набира и Шойгу, и мнозина други. ЧВКата в Русия никнат всяка седмица. Почнаха вражди за власт.
223
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готвача на Путин . Сготви всичките
222
6
 
13
 
! Отговори
До 278 преди 1 година
Лакеи вика.. Я се погледни в огледалото. Аре, беги към Мацква
221
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май някой не е прочел цялото изказване на Пригожин... Гнусни постановки на западната пропаганда и бугаpckите им лakeи.
220
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес бг и троловете също ги чакат нещо специално.
219
1
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Какво означава "руски медиен човек"?😂
218
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Си харесва това. Добре се грижат за бъдещите земи на Китай. Вечна дружба...
217
30
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати измишльотините - приказки под шипковия храст!
216
30
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшиви новини !
215
33
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пълни лъжи че пригожин призовал путин да сложи край на войната пригожин никъде не пише такова нещо
214
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основните боеве в Артьомовск са съсредоточени в западната част на града, където се намира важен железопътен възел, съобщи за РИА Новости един от бойците на частната военна компания "Вагнер". Боевете в Артьомовск се преместиха към железопътната линия, разказва боец от"Вагнер".врагът бяга от града, каза той. " няма силен контакт, няма съпротива. Градът е почти под наш контрол" Той каза, че центърът на Артьомовск вече е под контрола на руските сили, бойците напредват в други направления.Въоръжените сили на Украйна са загубили убити най-малко 32 хиляди души в Соледар и Артьомовск.