Митрофанова: Ако бях българка, щях да гласувам за Костадинов

Руся никого не финансира, нямаме пари за това
Обновена: 20 апр 2023 14:53 | 20 апр 2023 14:43, Стела Стоянова
179
Митрофанова: Ако бях българка, щях да гласувам за Костадинов
Снимка БГНЕС

"Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам - за "не подкрепям никого" или Костадин Костадинов."

Това заявява руската посланичка в България Елеонора Митрофанова в интервю за Мартин Карбоски, което е публикувано в неговия видеоблог в "Ютюб".

"Защо бих постъпила така ли? Защото може би от всички да ги наречем условно опозиционни партии, той изразязва пробългарска позиция, което ми харесва. Мисля, че има балансиран подход във външната политика", обясни още Митрофанова.

Интервюто е публикувано в сряда - денят, в който в парламента Асен Василев от "Продължаваме промяната" открито нарече "Възраждане" прокремълска партия. Митрофанова обаче защитава Костадинов и отрича той да представлява интересите на Москва.

"Не, не бих казала, че той представлява руските интереси в България. Може би - "Русофилите". Да, разбира се. Друг е въпросът, че не печелят нищо. Но по принцип това е Малинов /Николай - б. р./", отговаря Митрофанова.

"А финансирате ли Малинов", пита Карбовски.

"Не, как... Не. Ние от посолството не финансираме никого", отвръща тя. На няколко пъти в интервюто Митрофанова подчертава, че Русия няма пари в момента да плаща нито на политици, нито на журналисти.

Руската посланичка коментира политическата ситуация в България.

"ГЕРБ е партия, която е била в управлението достатъчно дълго време, има своите силни страни, затова и вотът за тях не е изненада. Те са познати като управленци, как да го кажа- това е дракон, но свой дракон. ПП изгубиха доста от позициите си, но в коалиция с ДБ получиха добри проценти, но те също вече са познати лица", казва тя.  Митрофанова обяви, че хората искали да дойдат нови лица в политиката.

"Класиката казва, че икономиката управлява политиката, но сега политиката в голяма степен управлява икономиката. И за съжаление на тази база, икономката потъва", коментира Митрофанова съвременните отношения между Москва и София, след като Русия нападна Украйна и обяви България за вражеска държава.

"А ние ще отидем ли на фронта? Как мислите?", запита Карбовски.

"Мисля, че народът ще въстане", отговаря Митрофанова. "Ще въстане, ще е против, разбира се", допълни тя.

"От началото на войната България е доставила въоръжение на Украйна на сумата два и половина милиарда долара", казва Митрофанова.

"Вашият военно промишлен комплекс бележи ръст на печалбите приблизително 173%, в сравнение с  миналата година", допълва още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Чочо преди 1 година
Ами много е лесно.Подай документи за българско гражданство........
110
3
 
5
 
! Отговори
Kънчо преди 1 година
Намеса във вътрешните работи пар екселанс. Я да видя как ще реагират ако нашия посланик заяви, че би гласувал за Нови хора например ...
109
3
 
9
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Костя е на щат при Мутрофанова.
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антихриста Путин ,неговата шайка мафиоти и азиатски башибозук втора година палят и грабят православни земи!
107
6
 
14
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Не виждам защо се занимаваме с тази жалка комунистическа мисирка - крайно време е да и бием дузпата и да я натирим при убиеца Путин! Няма място в България тази патица!
106
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не "гласуват" за български партии и лидери, те просто си ги купуват и назначават. Напоследък се конкурират в това начинание със САЩ.
105
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но не си българка, затова си трай, да не те изхвърлят от България, за което отдавна си заслужила. Ясно става, кой финансира Копейкин.
104
6
 
10
 
! Отговори
! преди 1 година
Вън от България!
103
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИЯ Е УНИЖАВАНА ОТ РУСИЯ!ВИНАГИ!ДАЖЕ ВАЗОВ В КРАЯ НА ДНИТЕ СИ ПРОКЛИНЯ РУСИЯ!НОООО НИЕ ТОВА НЕ СМЕ ГО УЧИЛИ И ВНУЦИТЕ НЯМА ДА УЧАТ ИСТОРИЯТА ТАКАВА КАКВАТО Е !НЯМА ДА УЧАТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА РУСНАЦИТЕ СРЕЩУ БЭЛГАРСКИЯ НАРОД!НЯМА!ТРЯБВАТ РОБИ ИЛИ С НОВАТА ТЕРМИНОЛОГИЯ СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ!ПАК Е ПОРОБВАНЕ!
102
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагла е защото се толерира! Президент посочен от КГБ РЕШЕТНИКОВ И ХУЛЕН ПРЕД ЦЯЛ НАРОД ОТ ПАТРИАРХ КИРИЛ !ТАЗИ Е ЛЕКТОР ЗА МИРА И ОБЯСНЯВА НА ДЕЦАТА КАК РУСИЯ СЕ БОРИ ЗА МИР! СЕГА!СЕГА КОГАТО ИЗБИХА НАСЕЛЕНИЕТО на една православна държава!СИМЕОН Я ПОКАНИ НА СРЕЩА!РАЗПИЩОЛИЛА СЕ!ЗАЩОТО ПРЕЗИДЕНТСТВОТО Е ПЪЛНО С АГЕНТИ НА МОСКВА! ПАРЛАМЕНТА ПЪЛЕН С АГЕНТИ НА МОСКВА!СЕГА И ГОРКИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЛИТИКАТА НА МОСКВА И СПИРАТ СТОКИ ОТ УКРАЙНА!ЕДИН ПЧЕЛАР ЗАПАЛИ КОШЕР БОЯДИСАН С ЦВЕТОВЕТЕ НА УК
101
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мутраФонката шяла да гласува за мутраКопейката-нормално.Мутрите се търсят и събират
100
16
 
5
 
! Отговори
Aноним преди 1 година
Нека всички да гласуваме за копейкин и ще видим до каква степен ще се развием. Нека опитаме и със копейкин има наистина много подръжници нека му дадем и на този човек шанс
99
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
правилно сега като се договориха гербчетата с пепетата и дебетата за кой друг да гласуваш ако си българин
98
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не, как... Не. Ние от посолството не финансираме никого", отвръща тя. На няколко пъти в интервюто Митрофанова подчертава, че Русия няма пари в момента да плаща нито на политици, нито на журналисти"_______________В момента?! Значи признава, че преди все пак е било практика да плащат?
97
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИЗИЯТА НА НАВАЛНИ Е ЕВРОПЕЙСКА.ПУТИН Е ОТ АЗИЯ. -----///------ Глупости. Навални е същия иддийод като Путин. Когато стана въпрос за Крим, той твърдеше, че трябвало да си остане руски.
96
8
 
23
 
! Отговори
Горбачко Михайло преди 1 година
Нагла, по нагла, най-нагла, Митрофанова.Ти не я пускаш през външната порта, тя иска баница да и правят. Що е то
95
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смях взалата. Нишо ново. След детронацията на Батемберг, руският консул се е кандидатирал за депутат и платил на селяни фа изкарат съратника на З.Стоянов, Поп Антин на площада и разбият главата му с камъни. После този руски посланик се е преоблякъл като жена за да избяга и спаси живота си.
94
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз бях гласувал за кирчо и кокорчо но големите им усти ме набутаха в обятията на възраждане...това напълни сериозно
93
2
 
8
 
! Отговори
Четете !!!!!! преди 1 година
След юдо-болшевишкия преврат през 1917 г. християнството като религия бе заменено от измисления от ю-дей-ски-те конспиратори "комунизъм" ! Свалени бяха иконите на християнските светци и бяха заменени от портретите на Ленин, Сталин, Троцки, Берия и др. "Комунизмът" стана новата религия на юдо-масонските маргинални робски среди ! Апропо, и християнството е религия, създадени от ю-де-и-те за манипулиране и управление на обществото !!!
92
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карбовски е поканил и Мустафата. Мустафата мълчи като актуп...