Кремъл: Оценките на САЩ за руските загуби в Украйна са взети от въздуха

Песков призова да се вярва само на руското министерство на отбраната
2 май 2023 21:29, Елка Василева
144
Кремъл: Оценките на САЩ за руските загуби в Украйна са взети от въздуха
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл отхвърли оценките на САЩ за руските военни жертви в Украйна и заяви, че Вашингтон не е имал възможност да получи точни данни, предаде Ройтерс.

Още по темата
Вчера Белият дом каза, че руските въоръжени сили са дали през последните пет месеца в битката за град Бахмут 100 000 жертви (убити и ранени), включително повече от 20 000 загинали. Днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че тези оценки са "взети от въздуха".

Русия даде за последен път публично данни за своите загуби през септември миналата година, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че 5937 руски войници са били убити в конфликта, припомня Ройтерс.

Кремъл окачестви като неверни твърденията на Пентагона за броя на жертвите, понесени от руската армия в т. нар. от Русия специална военна операция.

"Абсолютно са взети от въздуха", каза пред журналисти Песков, когато беше помолен да коментира числата, посочени от американското министерство на отбраната.

"Вашингтон няма възможност да посочи каквито и да било конкретни данни", подчерта той, цитиран от ТАСС.

Говорителят на Кремъл призова "да се вярва само на тези (числа), които своевременно публикува руското министерство на отбраната".

(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
5
 
! Отговори
Mалорусь преди 1 година
Koлко заблуден народ се е наредил а хранилката.. на пресечка на Елисер Папо и Пръчляк живещ в Холивудски трилър с преобладаващи сцени на хетерофобизъм.Майко БЪЛГАРИО как търпиш толкова сатанисти по тази свята земя!
99
6
 
4
 
! Отговори
Математик преди 1 година
Вместо да нижат простотии,американците да изчислят собствените си загуби в Корея,Виетнам,Камбоджа,Лаос,Куба,Никарагуа,Ирак,Либия,Афганистан. В тези изчисления могат да им помагат и родните сервилни атлантици.
98
9
 
6
 
! Отговори
Zеленски преди 1 година
ПОМОЩ ? СЕРИОЗНО ? ОТ ШАЩ? Безвъзмездна 37 поредна? Земяте се люлее от смях.
97
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОМОЩ ? СЕРИОЗНО ? ОТ ШАЩ? Безвъзмездна 37 поредна? Земяте се люлее от смях.
96
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишештия "слава на украйна " да ходи да се бие в украйна ,к,во търси по фарувите 1?
95
9
 
11
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Няма нормален човек, който да вярва на каквато и да е информация от руските убийци и въшкарници!
94
8
 
11
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Тоя каквото отрече се оказва истина и каквото каже лъжа.
93
12
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Вярва ли някой на Американският Институт за изучаване на войната ,който само измислици на некадърници изнася ,но усвоява американски грантове.
92
12
 
19
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
Сащ са въздухари
91
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при Авдеевка И ПАВЛОВКА ва.та..та БЯГА
90
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взети са от дрона след като е метнал ВОГ-а по агресорите!
89
7
 
8
 
! Отговори
ех вата вата преди 1 година
До Анонимен 115 миша да си се занимава с гей порно като преди драгойчо 150 бригада ПРОСТО НЕ СЪЩЕСТВУВА ПО ЩАТ и изобщо в катуна наречен руската армия ...още от 2001 година ... а новочерказ не е дол дори доброволчески батальон ...
88
13
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Те първо американците да признаят, кацали ли са на Луната. Така като ги гледам, една ракета им попиля космодрума, чудя се как дядовците им са стигнали на Луната преди половин век.
87
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кос Три кирливи блокчета 7 етажки по един ход без асанксьори ФАКТ ва..та до там сте Цялата ви работа е такава мизерна
86
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В видео от телеграм-канала "Миша в Донбас" се разказва за Маринка - този подземен бетонен "мравуняк".Мотопехотата на 150-та новочеркаска дивизия на ВС на РФ продължава да напредва зад високите сгради на авеню Дружба в Маринка. Това означава, че боевете са се преместили в най-западните покрайнини на този руски град. Американският Институт за изучаване на войната в резюмето си от 1 май съобщава: "руските войски акуваха близо до Красногоровка (9 км северно от Авдеевка) и пробиха укроотбранителните линии в Западна Маринка".
85
17
 
18
 
! Отговори
ПРИГОЖИН преди 1 година
Битката за Бахмут е изключително изгодна за руските войски, тъй като те вече отхапаха голямо парче от територията на Украйна през 2022 . Ако специалната операция остане в тези граници,плюс минус няколко десетки километра, тогава това ще реши много от задачите на операцията. Бахмут дава възможност на руската армия да натрупа сили, да заеме изгодни отбранителни линии, да подготви мобилизираните напълно въоръжени да посрещнат произволен брой противници.Бахмут е изключително изгоден за нас, ние смиламе украинската армия там и ограничаваме техните маневри.
84
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом от кремъл отричат значи е вярно дори по зле ....Припомням същите тия клоуни барабап с тоя проскубан мустак Първите три месеца изобщо отричаха да са дали жертви
83
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кос Три седем етажки по един ход без асанксьори От кога станаха квартали бе руски ром лъжлив ЗА НИЩО НЕСТАВАНЕ блатари смотани
82
9
 
11
 
! Отговори
Ахмат Ряпа путин гей преди 1 година
Пригожин сам казва че дава следните жертви оня ден 94 вчера 99 днес 104 Само убити от свиркаджийте му Това за месец е 3000+ там е от Девет а колко измират от раненитему а и неса само свиркаджийте там има и кайма от чмобики лугадонци догванци остатъчен регуляр Скъсени цеви с блади и всякакво го..вн.о което съставлява ромския катун наречен руска армия
81
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ako руснаците бяха дали 100 хиляди Жертви в Бахмут, ЧВК Вагнер нямаше да съществува вече.От много съобщения се вижда че по-малко жертви дава страната, която раполага с повече снаряди, а това са руснаците. Всеки ден обаче конвои от техника идват и идват от Часов Яр и всеки ден, преди да стигнат до фронта, укробойците умират със стотици, осейвайки "пътя на смъртта" и околните полета с хиляди трупове и стотици изгорели бронеавтомобили, отивайки на клане. руските загуби в бахмут са едва ли повече от 10-15000 души с ранените, а украинските многократно повече