Путин обвини Запада и заяви: Срещу Русия се води истинска война

Западните лидери създавали омраза и русофобия
Обновена: 9 май 2023 13:23 | 9 май 2023 11:19, Елка Василева
765
Путин обвини Запада и заяви: Срещу Русия се води истинска война
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини западните лидери в създаване на омраза и русофобия. В речта си на военния парад по случай Деня на победата над нацистка Германия Путин заяви, че срещу страната му се води "истинска война".

Още по темата
Путин заяви, че светът се намира в ключов преломен момент и че руснаците водят патриотична борба за бъдещето на страната си.

"Днес цивилизацията отново е изправена пред решаващ повратен момент. Срещу нашата родина е разгърната истинска война. Ние отблъснахме международния тероризъм, ще защитим жителите на Донбас, ще гарантираме нашата сигурност", заяви Путин на празника.

Всяка идеология на превъзходството е по своята същност отблъскваща, смъртоносна и престъпна, подчерта той в речта си на Парада на победата на Червения площад. В същото време той отбеляза, че западните елити "продължават да говорят за своята изключителност, да настройват хората едни срещу други и да разделят обществото, да провокират кървави конфликти и преврати, да сеят омраза, русофобия, агресивен национализъм, да унищожават онези семейни, традиционни ценности, които правят човека човек".

Всичко това, според Путин, западните страни правят, за да "продължат да диктуват, да налагат волята си, правата си, правилата си на народите - по същество система на грабеж, насилие и потисничество".

"Изглежда, че те са забравили до какво доведоха безумните претенции на нацистите за световно господство. Забравили са кой победи това чудовищно, тотално зло, кой бранеше родината си и не пожали живота си за освобождението на европейските народи", подчерта президентът.

Паметта на защитниците на родината е свещена за Русия, Москва отдава почит на борците срещу нацизма от САЩ, Великобритания и други страни, увери Путин. Той изрази увереност, че "опитът на солидарността, партньорството в годините на борба с общата заплаха е безценно наследство, солидна основа във време, когато набира скорост необратимото движение към един по-справедлив многополюсен свят, основан на принципите на доверие и неделима сигурност, равни възможности за самобитно и свободно развитие на всички страни и народи".

Той подчерта, че Русия, както и абсолютното мнозинство от хората на планетата, иска "да види бъдеще, което е мирно, свободно и стабилно", отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

В 10-минутната си реч на Червения площад президентът повтори познати послания, които е отправял многократно през близо 15-те месеца на войната на Русия в Украйна. Той заяви, че "западните глобалистки елити" сеят русофобия и агресивен национализъм, а украинският народ е станал "заложник на държавен преврат" и на амбициите на Запада, отбелязва Ройтерс.

Путин не спомена предизвикателствата, пред които е изправена Русия, докато силите ѝ се подготвят за очакваната мащабна контраофанзива от страна на Украйна, нито очерта някакъв път към победата.

Заради честванията мерките за сигурност в Русия са затегнати. За първи път в някои райони на страната не се провеждат традиционните военни паради. Такива има в големите градове, но е забранено използването на дронове. В Москва броят на чуждестранните гости е много малък. Присъстват президентите на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан и премиерът на Армения.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


765
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
551
0
 
3
 
! Отговори
SLIVA MIRIZLIVA преди 11 месеца
вижте му физиономията на пу.... на снимката.като на дете наср..ло се в гащите.жалко джу...е.
550
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако не бяха руснаците, сега щяхте всички от цяла Европа, да сте по нацистките жестоки концлагери като роби и да ви ограбват, асимилират и убиват, а нацисткия райх да продължи да се разраства и по света, то не че и сега не се разраства в Европа, де! А Азия щеше да говори на японски.
549
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Обичаме Русия и всички славяни, пожелавам блестящо и добро бъдеще на Русия и благодарим, че освободихте България! Да сте живи и здрави братушки! И всеки вдигнал меч срещу вас, да бъде наказан подобаващо и си получи заслуженото!
548
0
 
2
 
! Отговори
.. преди 11 месеца
очаквам гробът на *** да се превърне в тоалетната на северния блок
547
2
 
16
 
! Отговори
Учуден преди 11 месеца
Ти да видиш П,тя мислел,че операция по анихилация на една нация било кратка,градинска разходка с пиене на чай и бисквитки за закуска?!И колко нещастен е жужу,че западът се притекъл на помощ на Украйна,защото е отговорен за подписите си под будапещенският договор за сдаване на ядрените оръжия на Украйна!И как не му е близко до сърцето и до умът на западът,че на ра,шистан му се полага всичко което му дойде на ум,че трябва да е негово?!Ей,лош народ тида видиш!!
546
2
 
16
 
! Отговори
Инж+ преди 11 месеца
Ами така е! На 24.02.2022г. Украйна нападна РФ и за малко да превземе Москва!!!!
545
22
 
2
 
! Отговори
Татул преди 11 месеца
Ае, за какви обвинения говори човека. Казва си истината. А запада се прави на обидена и ощипана стара мома. Толкова нагло поведение от страна на англичаните и американците не съм виждал досега. Обаче винаги съм смятал плоскоглавите поляци за *** и напоследък тотално затвърдиха мнението ми.
544
1
 
8
 
! Отговори
блицкриг преди 11 месеца
Пригожката има двойник, единият разправя колко процента от Бахмут е взел, а другият как ще здаде назад.
543
2
 
11
 
! Отговори
блицкриг преди 11 месеца
До Анонимен----грешиш, на парада е имало безаналогови танкове и самальоти, ама са били камуфлажирани по най-нова супераналоговнетна технология и за това не сме ги видяли. Само русофилите ги виждат.
542
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Видео от 9 май парада на Червения площад има на ютюб. Показва един танк Т 34 , бронирани машини, няма самолети, няма хеликоптери. Затова пък из украинските полета стърчат хиляди гръмнати руски бронетранспортьори и танкове. От ламарините им украинските фермери правят щитове за тракторите си. От танковите вериги правят валове, които монтират пред тракторите за разминиране на полетата. С дистанционно управление. СТОМАНАТА ЗА ТРАКТОРИ ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ТАНКОВЕ ЗА ВОЙНА ! ПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА !
541
4
 
9
 
! Отговори
СТОМАНА ЗА ТРАКТОРИ преди 11 месеца
СТОМАНАТА ЗА ТРАКТОРИ ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ТАНКОВЕ ЗА ВОЙНА ! ПСИХИЧНОБОЛНИТЕ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ПУТИН ДА СИ ПИЯТ ХАПЧЕТАТА !
540
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 575 "Двойниците и тройниците на Путин сами не си вярват."__ ЕДИН ИСТОРИК ОТИШЪЛ НА БИК,ИСКАЛ ДА ГО ЯХНЕ КАТО ИСПАНСКИ ТОРЕРО,АЛА БИКЪТ ОТМЕТНАЛ ГО СМЕЛО, ПОСЛЕ ГО ЗАСТЪПИЛ И НАПРАВИЛ ГО НА БУЛКА И ОЩЕ СЕ НОСЯТ ЛЕГЕНДИ, АКО Е ОЩЕ ЖИВ, КАК ПЕЕЛ ЩАСТЛИВ!!... А ДВОЙНИЦИ И ТРОЙНИЦИ СЪЩЕСТВУВАТ САМО В КУ_ХИ_ТЕ МОЗЪКОПОКРИВАЛА НА АНОНИМНИТЕ ДРАСКАЧИ...
539
3
 
2
 
! Отговори
НА ЕДИН ИСТОРИК преди 11 месеца
До Анонимен 575 "Двойниците и тройниците на Путин сами не си вярват."__ ЕДИН ИСТОРИК ОТИШЪЛ НА БИК,ИСКАЛ ДА ГО ЯХНЕ КАТО ИСПАНСКИ ТОРЕРО,АЛА БИКЪТ ОТМЕТНАЛ ГО СМЕЛО, ПОСЛЕ ГО ЗАСТЪПИЛ И НАПРАВИЛ ГО НА БУЛКА И ОЩЕ СЕ НОСЯТ ЛЕГЕНДИ, АКО Е ОЩЕ ЖИВ, КАК ПЕЕЛ ЩАСТЛИВ!!... А ДВОЙНИЦИ И ТРОЙНИЦИ СЪЩЕСТВУВАТ САМО В *** МОЗЪКОПОКРИВАЛА НА АНОНИМНИТЕ ДРАСКАЧИ...
538
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Двойниците и тройниците на Путин сами не си вярват.
537
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НИЩО РАЗЛИЧНО ОТ ТРЕЗВАТА ОЦЕНКА НА СИТУАЦИЯТА, СЪЗДАДЕНА ОТ НЯКОИ НА ЗАПАД ОТ ИСКЪРО. НАЧАЛОТО НА РЕЧТА НА ПУТИН - "СЕГОДНЯ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ВНОВЬ НАХОДИТСЯ НА РЕШАЮЩИМ ПЕРЕЛОМНЫМ РУБЕЖЕ ПРОТИВ НАШЕЙ РОДИНЕ ВНОВЬ РАЗВЯЗАНА НАСТОЯЩАЯ ВОЙНА. МЫ ДАЛИ ОТПОР МЕЖДУНАРОДНОМУ ТЕРОРИЗМУ, ЗАЩИТИМ ЖИТЕЛИ ДОНБАСА, ОБЕСПЕЧИМ СВОЮ БЕЗОПАСНОСТ." ЕЛЕМЕНТАРНА КОНСТАТАЦИЯ - НЯМА ВНУШЕНИЯТА "ПУТИН ОБВИНИ ЗАПАДА"
536
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Видео от 9 май парада на Червения площад има на ютюб. Показва един танк Т 34 , бронирани машини, няма самолети, няма хеликоптери. Затова пък из украинските полета стърчат хиляди гръмнати руски бронетранспортьори и танкове. От ламарините им украинските фермери правят щитове за тракторите си. От танковите вериги правят валове, които монтират пред тракторите за разминиране на полетата. С дистанционно управление. СТОМАНАТА ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ВОЙНА !!!
535
1
 
1
 
! Отговори
dada преди 11 месеца
До ЕдинИ каква е разликата със сега, сега ги "притискат" едни други...и никой нищо не прави за България
534
8
 
21
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 11 месеца
Не Западът воюва с русия,а русия воюва със Запада и САЩ,нападайки независима Украйна.Истината е,че вече ми писна от руска пропаганда,от путин и подкрепящите политиките му русофили.Те сами ще си окачат въжето на шията и ще бутнат столчето под краката си.Историята не прощава на никого,но те едва ли могат да разберат и проумеят всичко това.
533
4
 
22
 
! Отговори
Един преди 11 месеца
Познавах човек бивш маш дипломат, та той ми каза как 90те години, руския посланик и руски дипломати са притискали наши министри и са ги заплашвали, че ако не предприемат действията, които Русия иска ще си имат проблеми и няма да са вече министри. Та до тук с илюзията за братските равнопоставени народи, братската любов и мноог моралната и справедлива Русия. Пък ако щете им бъдете фенчета, защото се ежат и се правят на много големи.
532
7
 
23
 
! Отговори
Казано е! преди 11 месеца
Посееш ли ветрове, ще жънеш бури.........Така, че Путин би трябвало да е наясно от самото начало на тази война с кого и срещу кого се изправя и какви рискове крие това.Всичко друго е само смешен плач!