Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна

Тя щяла да бъде разделена между Русия и няколко страни от ЕС
26 май 2023 20:35, Елка Василева
353
Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предположи, че един от възможните изходи от войната е Украйна да бъде разделена, като Русия получи източните части, а западните зони бъдат присъединени към няколко страни членки на ЕС, предаде ДПА.

Още по темата
Жителите на централните региони след това биха могли да гласуват за присъединяване към Русия, смята още той.

Медведев, който е непоколебим съюзник на руския президент Владимир Путин и в момента е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, очерта три вероятни сценария в своя публикация в "Телеграм". Разделението на Украйна е предпочитаният от него сценарий.

Този резултат би "прекратил конфликта с достатъчни гаранции, че той няма да бъде подновен в дългосрочен план", написа Медведев. Ако пък независим остатък от Украйна се присъедини към ЕС или НАТО, конфликтът вероятно ще избухне отново, "като ще има опасност той да прерасне в пълномащабна Трета световна война", добавя бившият президент.

Последният сценарий, който би бил "временно" приемлив за Русия, е Украйна да бъде изцяло поделена между Русия и страни от ЕС и в Европа да бъде сформирано украинско правителство в изгнание.

Медведев заяви, че е "очевидно за всички", че няма други реалистични сценарии и добави, че Украйна е "загиваща държава".

Бившият руски президент каза още, че преговори с Украйна "са невъзможни", докато там е на власт президентът Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. "Всичко винаги приключва с преговори и това е неизбежно, но докато тези хора са на власт, ситуацията за Русия няма да се промени, става ли въпрос за преговори", заяви Медведев.

"Този конфликт ще продължи много дълго време. Вероятно десетилетия. Това е новата реалност", смята той. Медведев също така предупреди, че Западът сериозно подценява риска от ядрена война.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо Минск.... после.
208
6
 
8
 
! Отговори
Мужик преди 10 месеца
Войната ще приключи като изтрезнеят сибирските мужици и търкулнат всички кремълски джуджета надолу по стълбите.
207
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
.....или май ше приключи с разделяне на Русия на източна и западна, и арест на Путин, което звучи доста по-реалистично?"Който нож вади, от нож умира".
206
6
 
10
 
! Отговори
Октавиус преди 10 месеца
А Европа и нейния сателит Америка ще бъдат поделени между Русия и Китай. Аляска е близо а Руснаците вече имат бази в Северна Канада ;)
205
3
 
9
 
! Отговори
Bormann преди 10 месеца
Това беше ясно още през 2008 господа :)))
204
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хехе, дори Медведев, който е нещо като клоуна на Кремлин, говори по смислени, верни и умни неща от който и да е запАден "лидер"
203
8
 
4
 
! Отговори
Morski преди 10 месеца
Медвед,знаеш ли за една много известна руска картина- " опят двойка" !
202
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 261 Нищо не си мислим копейка.
201
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако си мислите, че украинците ще прегърнат Европа, ще имате много здраве. Първо, те сами помежду си не се търпят, второ, те никога не са и няма да живеят в ред, трето, най-важното, няма да върнат на запада нито цент, а ще се обърнат отново към Русия. Четете история.
200
18
 
12
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Хората масово вече учат украински,даже и в градове,където руският беше основен език. Има неща,които не се забравят и както и да свърши тази война,всичко руско ще бъде забравено,изгорено и изхвърлено. Великият стратег направи най-много за сплотяването на украинците.Както и за газовия бизнес на Щатите в Европа
199
11
 
11
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Няма сила,която ще те накара да забравиш за смъртта на близките ти. И как разстрелват цивилно население,мъчещо се да избяга. Нито филтрационните лагери. Нито децата,които депортираха. Сладките приказки отдавна приключиха
198
11
 
13
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Източна Украйна изпита на гърба си руската миротворческа мисия. Русия,може да не превзе Киев,но показа всички прелести на руския мир. Мариупол - от 400 000 жители,останаха 90 000. Херсон,също рускотоворящ град,от самото начало на окупацията,имаше спонтанни протести,които разгонваха със стрелба.Русия унищожи подкрепата на рускоговорящото население.
197
7
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Това,което искрено ме зарадва обаче,е как краткия рейд в белгородска област среща "зъбите на дракона". Това безумие,което струваше 10% от бюджета на областта,задържа вражеската рота,точно за време за едно селфи. Изхарчиха милиарди нефторубли,за да има врага с какво да се снима. Просто безценно!
196
10
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
То няма как иначе да е. Хората живеещи в източна Украйна са с руски произход и няма как да ги управлява анти-руско правителство, което ги е тероризирало с години. Същото важи и за западната част - там никога западните сили няма да позволят да са под контрол на про-руско правителство. Реално за Украйна най-добрия вариант беше федерацията, както беше договорена в Минските споразумения - споразумения, които запада призна, че никога не е мислил да изпълнява.
195
2
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Защо не харесвате новината? Братушките от Шторм Z,от Лисичанск са обмислили нещата и за разлика от нашите "цензурирано",са взели едно адекватно решение. Ако и мен пращат при такива условия на война,ще съм солидарен с групата. ФСБешниците са 2 милиона. Един повече,един по-малко,бълха ги ухапала
194
10
 
12
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Замалко да забравя: днес са офейкали 39 души от новия ЧВК. Гръмнали наблюдаващия ги офицер от ФСБ. Тъй като са прясно извадени от затвора,не се знае ще ги търсят ли,ще им се радват ли? Те нали са безаналогови,трудно да им хванеш спатиите
193
7
 
2
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Неочаквано и Валера помаха радостно от екрана. Явно трепанацията му е дошла от полза. Помаха и с ръчички,и с крачета. И изглежда напълно готов да прати героичните рашисти по познато направление
192
12
 
16
 
! Отговори
Попов преди 10 месеца
Гладна кокошка просо сънува ! Медведев,ще ти се така да стана,ама няма да я бъде ! За хората без съвест е нормално да завладяват чужди държави и да правят преразпределе ние на света без да ги е грижа останалите искат ли или не искат ! Показахте най-сетне вълчия си нрав - ламтите за териториите на други държава и на какво основание ?! За що си мислиш,господинчо,че при един ядрен конфликт ще останете само вие,руснаците ?! Нещо си в грешка !!!
191
5
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Сега се налага да си сложи трибуквието на кратера на вулкана и да чака обилна и непредвидима клизма. Дали от царя на пърформънса Пригожкин, дали от любимите му укро..довършете сами. Лилипутьо нищо не контролира. Вкопчил е подагрозни пръстенца в трончето и го тресе депресия. Даже картата от 17 век не помага
190
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При Порошенко какво са дремали,че не са използвали тоз план на Волфович от ЛДПР,който много искаше да наложи заедно с Единна Русия понеже сам не можа щот не му стигнаха гласове за Президент,но беше постигнал 2-ро място в класацията на избори за туй место,не като Медведев да го спасяват да остане президент през 2008г. Министър-председател да води СВО,ако е била такава,но тогава туй понятие не бе известно в международен план какво представлява,на каква основа е необходимо и допустимо за провеждане