Столтенберг: Русия инвестира огромни средства в ядрени оръжия

Шефът на НАТО няма да се опитва да удължи мандата си
15 юни 2023 17:00, Стела Стоянова
101
Столтенберг: Русия инвестира огромни средства в ядрени оръжия
Снимка БГНЕС

Досега не сме забелязали такова разположение на ядрени сили, което да изисква промяна на разположението на нашите.

Така генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отговори на въпрос за обявеното намерение на Русия да разположи ядрени оръжия в Беларус непосредствено преди срещата на върха на Алианса във Вилнюс в средата на юли.

Преди началото на заседанието на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел той обаче заяви, че Русия инвестира огромни средства в нови ядрени оръжия, които разполага близо до границите с НАТО, в т.ч. и в Далечния север. Той увери, че Пактът винаги е давал отговор на това и ще продължи да го прави.

Още по темата


Столтенберг още веднъж подчерта, че няма да се опитва да удължава мандата си, който изтича през септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
9
 
! Отговори
Абе преди 11 месеца
Интересно се е изразил норвежецът. Инвестицията Не е харчене, а очаква възвращаемост. Щом инвестират в ядрено оръжие, значи имат намерение да го използват. Остава да се надяваме, че ще се ползва само за плашене на гаргите. Това ще зависи изцяло от поведението на НАТО, тоест и от нашето.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоз дядо да види шефовете му как наливат във войни от цял век стотици пъти повече ежегодно и тогава да уточни каква му е идеята.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом се маха Септември защо ни помпа за война?!?
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоест ще прави поразих до Септември и се маха.....
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имат средства и хора - угаждат си. В каквото си ще, в това ще инвестира Русия. Да не е България, дето плаща коланиален данък в милиарди и си мълчи.
46
6
 
0
 
! Отговори
Vasil Angelov преди 11 месеца
Та ние : The lucky few - осъзнали истината за естеството на РБ , че тя е престъпен неоколониален тоталитарен режим работещ за интересите на Третия райх и приятели сме леко под международно военна юрисдикция на МВТ, защото НРБ е правова държава с върховенство на закона , за разлика от РБ. А за събитията предизвикали тази миждународна военна юрисдикция, аз мълча, защото се води следствие как РБ убива безнаказано свой граждани и как НРБ ги спасява от сигурна смърт
45
6
 
1
 
! Отговори
Vasil Angelov преди 11 месеца
Някой хора не разбират и не уважават нищо и никой на тоя свят, нито търговски, нито национален закон, нито международен, нито етичен ... та се наложи понеже работодателя ми не може от тия хора да си ме прибере, да направим един малък тен кан .... аз съм гражданин само на Народна Република България (такива има много по цял свят) , които не са получили гражданство на Република България, а международно юридически това са две различни държави и се оказва, че с НРБ няма проблем, но с РБ има огромни
44
5
 
0
 
! Отговори
Vasil Angelov преди 11 месеца
Аз споменах ли , че съм корпоративна собственост на Valve Corporation ... интелектуална, физиологично физична,движима и недвижима собственост.Даже дрехите на гърба ми са корпоративна собственост....
43
0
 
8
 
! Отговори
9 преди 11 месеца
Ми не че нещо ама откакто 30на държави обявиха,че смятат да се присъединят към БРИКС и въпреки, че ще попечатат пак та да отложат дефолта долара нещо взе да върви надолу....за 3 дни с около процент. 1 долар в момента струва около 0,75 британски лири и 1 долар струва 0,92 евро...вие си правете сметката.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За пръв път казва нещо важно: не може да спаси светът, но може да помогне да го затрием!
41
6
 
0
 
! Отговори
Vasil Angelov преди 11 месеца
Щото приказвате глепости -още 2015 някъде Valve Corporation , регистрира патент и запазени права върху Half-Life 3 - което означава само едно нещо .... ще го има! Въпросът как го има би трябвало вече да е изкупен SOLD OUT ...макар че не е това , което очаквате, а нещо много по-добро ....само изглежда, че е крачка назад и каква по-хубава година от 50 години компютърна графика и мултимедия и хеви метъл ....
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Клоунът пак нещо там бръщолеви.
39
0
 
14
 
! Отговори
чвор преди 11 месеца
На тоя не му вярвам! Беше казал, че Русия свършиха ракетите на вторият месец и че икономиката им замина.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При напомпания балонен долар сравняването на бюджетите е пълна заблуда за глуп_ци. Петродолара се обезпечава от амер.армия отбраняваща петролния трафик. Като ги изритат от Близкия изток, долара отива у ряката.
37
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 11 месеца
Няма значение колко ще пострада Русия, важното е САЩ и Великобритания да загинат.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Блудницата си отива и никой и нищо не може да отмени наказанието Й.
35
0
 
7
 
! Отговори
САЩ преди 11 месеца
Искат да направят превентивен ядрен удар част от ядрената си доктрина?!! Тея съвсем откачиха!
34
1
 
14
 
! Отговори
Содом и Гомор преди 11 месеца
Как да го удължи, и той явно схвана докъде се докара света с лидери като него , Байдън, Лайен....Ядреният удар е неминуем и първи ще изгорят тия с ироничните усмивки, после и ние другите.Свят, в който истината я няма не заслужава друго.Бог си знае работата.
33
1
 
12
 
! Отговори
ПорЦелан преди 11 месеца
Май оная Лис Трас спомена че няма да се поколебае да натисне ядреното копче. Друг е въпроса, че след това Ламанша ще се свърже с Атлантическият океан по широката си част и тунела при Кале ще стане подводна пещера.
32
2
 
13
 
! Отговори
Атомното оръжие преди 11 месеца
Еединственото в наше време което спира САЩ и Нато да колонизират някоя държава..