Русия отблъснала украинска атака срещу нефтопровода "Дружба"

Нападенията с дронове в Русия зачестиха през последните седмици
17 юни 2023 13:56, Елка Василева
99
Русия отблъснала украинска атака срещу нефтопровода "Дружба"
Снимка: архив, БГНЕС

Руски подразделения за противовъздушна отбрана снощи са отблъснали украинска атака срещу помпена станция на петролопровода "Дружба" в Брянска област, която граничи с Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на губернаторът на областта.

"През нощта подразделенията за противовъздушна отбрана на руските въоръжени сили в района на град Новозибков отблъснаха атака на въоръжените сили на Украйна срещу станцията на петролопровода "Дружба". Благодарение на професионализма на нашите военни системите за противовъздушна отбрана унищожиха три безпилотни летателни апарата", съобщи Александър Богомаз в своя публикация в "Телеграм".

През последните седмици нападенията с дронове в Русия зачестиха, като често са насочени срещу енергийни съоръжения, отбелязва Ройтерс. Русия обвинява Украйна, въпреки че Киев публично отрича да е отговорен за атаките.

Петролопроводът "Дружба" доставя петрол на беларуските нефтопреработвателни заводи и го транзитира за Европа, посочва ТАСС. Тръбопроводът води началото си от Самарска област, минава през Брянск, след което се разклонява на два участъка: северен и южен, преминавайки през Беларус, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Унгария.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
6
 
! Отговори
Герги преди 10 месеца
До Путин доживот затвор Ако ще е "и навсякъде по света" да почнем с няколко американски президента??? Който фаниш всички са започвали войни, някои по 2-3 .... ак да плащат.
76
0
 
5
 
! Отговори
Герги преди 10 месеца
До ... Няма смисъл да се хвърлят високоточни ракети по цивилни блокове. Икономически не е оправдано ако не друго. Ако ще целят цивилки е по - евтино с градовете. Не са точни толкова ама какво ти пука кой цивилен блок ще уцелиш ??? Ама то само с ядене не става, требе и ъкъл!
75
4
 
13
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 10 месеца
До ...: Русия не обстрелва с ракети цивилни обекти. Безмислено и скъпо, а и не това са им целите. Жилищните сгради си ги обстрелват укронацистите. Техните зенитни ракети, когато не улучат целта къде отиват? Да улучат нещо друго. Преди време една украинска зенитна ракета стигна чак в Полша и уби двата трактористи. Зеленски два дена л'ъга, че ракетата била руска, но когато дори дядо Байдън му каза, че е украинска, млъкна.
74
0
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 10 месеца
До Путин е объркан: Заради Ковид в цял свят се закриха много фирми, не само в Русия. И се откриват нови. Така че тази опорна точка не струва. Измисли нещо друго.
73
9
 
4
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Отблъсната, засега! И как могат да си въобразяват, че хвърлят ракети всеки ден по цивилни обекти, и ще минат метър?
72
3
 
9
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 10 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ: В Русия парите няма да свършат. Русия притежава и може да си произведе всичко което и трябва. А западните икономики могат да произвеждат много неща, но не и суровини. Дори САЩ купуват всяка година обогатен уран от Русия за един милиард долара. За това санкции няма.
71
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Запада е пак с фашисти те украинци този път. Русия ги би във втората световна война и това никога няма да и простят. Запада налага вече и педофилията,като новото нормално. Хора събудете се, никой неможе да промени историята и да скрие истината. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна, много велика страна слава Русия, за победата
70
2
 
7
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 10 месеца
Бог закриля неоправданите ! Крадците, терористите и убийците ще плащат трильони репарации и контрибуции за разрушенията и загиналите жертви !
69
11
 
10
 
! Отговори
Путин е объркан преди 10 месеца
На Икономическия форум в Ст. Петербург занимава слушателите с ядрената война, нацизма и евреите. Пропусна да спомене за 23 000 промишлени предприятия, затворени от 2000 до 2023.
68
11
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Като свършат парите в Раша и ко ше праим?
67
6
 
15
 
! Отговори
Какво следва преди 10 месеца
Украйна не може да спечели война с Русия, нито да си върне загубеното. Все още се надяват, а на какво, те си знаят.Първо на Хаймърси (получиха), след това на Patriot (получиха), след това на танкове Леопард (получиха). Наесен ще им дадат и самолети и когато и тогава не успеят нищо на спечелят тогава какво ще поиска Зеленски. Атомно оръжие?
66
10
 
5
 
! Отговори
Путин доживот затвор преди 10 месеца
Кирил Гундяев и всички участници и съдействащи на руския тероризъм, геноцид и престъпления против човечеството в Украйна, Сирия, Чечня, Африка и навсякъде по света : ПОД СЪД НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за всеки загинал по тяхна вина.
65
7
 
17
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
От четвъртък в Петербург има Международен икономически форум, в който участват представители от 130 дъжави. Вчера в Запорожката АЕЦ е на посещение председателят на МАГАТЕ (международната агенция за атомна енергия). Пристигнал с бронежилетка заради украински обстрел. Да се прочели или видели по нашите медии нещо за това? Жалка работа е нашата ж'урналистика.
64
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много руснаци се надяват укропите най-сетне да гръмнат нефтопровода "Дружба" и да се сложи край на интересите на руските олигарси, които диктуват тази "Странна Воена Операция".
63
7
 
8
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 10 месеца
Господ раздава според делата ! Крадците, терористите и убийците на мирни жители ще получат това, което са причинили на другите !
62
10
 
4
 
! Отговори
до 59 Тровят ни преди 10 месеца
Наистина ви тровят, в град Бухово близо до София, роми от цяла България събират метални парчета покрай бившата уранова мина и след това ги влачат из цяла България. Там има и кътове за пикник, където сифиянци обичат да си хапват във високо радиоактивна среда. Лапате руска пропаганда и сте слепи за това, което се случва под носа ви.
61
15
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Преврат в Москва и да спират нефта! Немските танкове карат с руски нефт срещу руснаците! Докато *** с деца в чужбина седят в Кремъл. Русия ще губи. Трябва руснак с деца в Русия да застане начело и почне натовците с дебелата гьостерица!
60
6
 
19
 
! Отговори
един там преди 10 месеца
Абе, Русия стига с тази операция! Удряйте ги вече тези и да се свършва! Какво ги бавите?
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чудно ми е, колко още руснаците ще ги търпят, прeди да напрсвят картофена нива до полската граница?
58
12
 
6
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 10 месеца
Руската империя се разпада, началниците са объркани.