Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост

Путин призна, че руската армия не разполага с модерни оръжия
17 юни 2023 21:05, Анисия Иванова
175
Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост на Русия за войната срещу Украйна, предаде ДПА, като се позова на съобщение на министерството.

При посещение в производствен завод в сибирския град Омск Шойгу настоя за "стриктно спазване на графика за изпълнение на държавната отбранителна поръчка", се казва в изявлението.

Канцеларията на руския министър на отбраната съобщи, че "той е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи".

Москва започна пълномащабно нахлуване в Украйна преди близо 16 месеца и вече претърпя множество военни неуспехи. Международните наблюдатели неведнъж посочват проблемите на Русия с военното оборудване, отбелязва ДПА.

Неотдавна дори президентът на Русия Владимир Путин призна, че в момента руската армия не разполага с модерни оръжия, но същевременно заяви, че оръжейната индустрия "несъмнено" ще отстрани този проблем. (С. Танчев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Иска ги от тяхната си промищленост, не от американската, германската, нашата или да лечем виетнамската. А Зе, орева света да проси и това се счита за съвсем нормално.
112
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 125 писал си измислици. Ти сигурно съвременна Лада не си виждал и на снимка. Първо огледай новите им модели в Интернет, после пиши тъпизми.
111
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 137 и коя точно армия ще ги помете? Нали виждаш, че всичко, което могат да направят САЩ с всичките си васали и група доброзорно принудени да им съдействат държави е да боксуват в степите на Украйна и полека - лека да загубят войната. Единственото, което още не са направили е да ползват ядрено оръжие. Но и там ще ударят на камък, защото в ядреното оръжие Русия има надмощие. Така наречените от теб "модерни армии" ще го загазят, както тези на Наполеон и Хитлер, много модерни на времето
110
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Путин призна, че руската армия не разполага с модерни оръжия" е поредната пропагандна инсинуация. И какво точно значи "модерни оръжия"? Да не би на запад да има изобилие от такива? Ето танковете например - в Германия преобладават Леопард 1, в САЩ тромавия им танк е за ***, в Англия - Челинджър е негодно желязо за брак. А в авиацията - заменят F-16 и F-18 с мъртво родения F-35, който им идва с около 1000 заводски дефекта. Модерен ли е? Да. Годен ли е? Не. А Циркон и Кинжал модерни ли са?
109
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
РФ трябваше да преструктурира нещата, да намали корупцията, да накара олигарсите да пкащат данъци и да им отхлаби контрола. И щяха да имат рязвита икономика, модерна армия и пари. Нямаше да имат нужда да нападат Украйна. А сега само показаха колко са слаби - стари танкове, нямат собствени дронове, и прочие... Не знам как може в БГ да имат толкова привърженици. Слепи ли сте, че не правите сравнение? Всяка модерна армия би ги помела. Стигнаха дотам да купуват от Северна Корея, оръжие от 1960-та...
108
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
РФ и да спечели, пак ще остане изолирана от повечето пазари. А Индия, Китай и Турция ще се възползват да взимат петрол и газ за без пари и даже с отложено плащане. Санкциите няма да паднат. Качествените специалисти им избягаха, интелигенцията като цяло. Тепърва ще трябва да обучат някакси нови хора. В чиповете ги няма никакви, напълно зависими от Китай. Като искат да са суперсила, да не бяха давали на олигарсите да източват всичко и населението да пие одеколон във външни тоалетни...
107
23
 
14
 
! Отговори
вижте в Телеграм преди 11 месеца
как хубаво гори модерното западно оръжие, камарите укропитешки трупове също радват окото
106
18
 
9
 
! Отговори
bl преди 11 месеца
"А каква е последната страшна болест от която е болен Путин?" Болен е от неизлечимо милосърдие, за голям късмет на Украйна, ЕК и НАТО.
105
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия има да мобилизира тепърва, а украинците какво и кой ще мобилизират, като всичко живо вече е избито???
104
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тагарев ще им върне руското желязо, защото е руско. Не искаме руско желязо, с-300. Всичко ще върне на руснаците.
103
21
 
7
 
! Отговори
Не преди 11 месеца
разполага, ама пердаши нацистите наред! ;)
102
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И ще Ги има! Те Руснаците,по малко. НЕ могат да произвеждат! По Много И от Всичко! По времето на Социализма така беше! Производство и производство!!-:)!!! Янките Не можаха да Пробва ат тогава! Затова сега боеприпасите им свършват бързо! " Няма поръчки"!!-:))))))))))
101
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
А какво става с Бахмут :))))))))
100
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хората вече си запалват колите от телефона, а на Ладата и трябва манивела. Сигурно щото е безаналогова
99
4
 
22
 
! Отговори
Zеленски преди 11 месеца
До 102. Хе-хе, просията премазвала ??? Украйна и НАТО? И как точно се случва това? Със забравената мантра как превземате цялата Украйна за две седмици, после Европа и после вселената? Така ли? А разгромените уж украинци още в първите дни удържат вече година и половина и даже ви контраатакуват. Ама много си смешен бе, ей, ушшанко.
98
3
 
19
 
! Отговори
Западняк преди 11 месеца
До 114. Западът нямал никакви танкове??? Хи-хи-хи, а бе тва зомбираните путински олигоффрени наистина и психиатрична клиника не може да ви помогне.
97
1
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 11 месеца
Оказа се, че бойни действия с танкове и друга бронирана техника е нещо изключително демоде, неефективно и са лесни за поразяване и от въздуха, и от земята. Доказа се и при действията на руснаците, и на украинците.
96
2
 
13
 
! Отговори
Сибирстан преди 11 месеца
Хе-хе, нали уж леопардите свършиха, за какво им са?
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Просяците на света си мислят,че са много важни и като навсякъде си пробутват простотията и показват колко са невежи това трябва даде харесва на всички.
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой пак се оля в глупостите и дори не знае какво точно да напише като ония с истината.