Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост

Путин призна, че руската армия не разполага с модерни оръжия
17 юни 2023 21:05, Анисия Иванова
175
Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост на Русия за войната срещу Украйна, предаде ДПА, като се позова на съобщение на министерството.

При посещение в производствен завод в сибирския град Омск Шойгу настоя за "стриктно спазване на графика за изпълнение на държавната отбранителна поръчка", се казва в изявлението.

Канцеларията на руския министър на отбраната съобщи, че "той е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи".

Москва започна пълномащабно нахлуване в Украйна преди близо 16 месеца и вече претърпя множество военни неуспехи. Международните наблюдатели неведнъж посочват проблемите на Русия с военното оборудване, отбелязва ДПА.

Неотдавна дори президентът на Русия Владимир Путин призна, че в момента руската армия не разполага с модерни оръжия, но същевременно заяви, че оръжейната индустрия "несъмнено" ще отстрани този проблем. (С. Танчев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе като имаш Т-90М Прорив и други танкове защо ти е Армата,Армата е само разработка на нещо ново,което в момента се тества и на запад никой не се доближава още до нещо подобно . Както се вижда на запад няма достатъчно мощност да се произвеждат количества ,а няма и стари да се модернизират.
92
5
 
19
 
! Отговори
Грозната истина преди 11 месеца
Копейките са най коравите фенове. Вчера Путин каза, че тази е най тежката година за руската икономика, дефицита за 6м е 4 трилиона, те обаче си пеят как всичко е наред, днес Шойгу им казва, че Русия няма достатъчно оръжия, те обаче си плямпат старите опорки на които даже и руснаците не вярват. Браво , молдци заслужавате си всяка изхарчена за вас копейка.
91
1
 
10
 
! Отговори
Копейкаджии преди 11 месеца
Издишате... ала бала дрънкате и един факт не използвате . Идвам тука да ви тормозя ама вместо да изпитам садистично удовлетворение изтъпях от простотията ви ! Отивам да се занимавам с по интелектуални занимания
90
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами те не само могат и си ги бият руснаците.Дали пък на европейците вече не им писна от украинска просия .Да ходи ония пак да проси в Германия танкове все едно германците имат 3000,а не 300 и като видя,че няма да го бъде опира и с Швейцария ,ама и танго отрязаха и даже не искаха да го изкушат .
89
1
 
10
 
! Отговори
Ами баце преди 11 месеца
С глобалното затопляне още по необичайно топло очаквай да става и по добре русия да се специализира в хладилници и вентилатори вместо газ
88
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе те Китай имат всичко и за това китаеца ходи при Путин,а при китаеца макарон и мурсула .Така стоят нещата.
87
2
 
14
 
! Отговори
Б.хти преди 11 месеца
Копейките от злоба и безпимощност загуби способността да свързват изречения
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не прочетох и думичка от "статията" ! Тук съм за коментарите !
85
0
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
Като не стана с Русия копейките завъртяха към Китай колко бил джофен . Китай е джофен ама президента им се срещна с Бил Гейтс не с някой фалирал руски олигарх
84
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според укопите тук им е Украйната им та ни занимават тяхната си просешка история.И си живеят с убеждението ,че всички са им длъжни.
83
5
 
9
 
! Отговори
Вишо Културков преди 11 месеца
До Христо Христов китай има 40 процента зелен добив на енергия, като плановете са до 25та да минат 50те и да затворят всички кранчета щото ще са си самодостатъчни за следващите сто двеста години. а ти, вишизте разправяй на всички колко е убаво москвич с газова
82
0
 
2
 
! Отговори
Аз не знам коя е преди 11 месеца
Твоята страна ! Знам че не е България
81
2
 
10
 
! Отговори
Късата памет преди 11 месеца
Ха ха ха. Като чета на русофилите глупостите се чуда, вие помните ли кви тъпотии говорите от година и половина. Да ви напомня: Газа щеше да става 3 000 евро, щяхме да умрем от студ през зимата, щеше да свърши бензина, щяхме да плащаме в рубли, Киев щеше да падне за 3 дена, Русия си използвала старите оръжия (новите освен на клипове в Ю Туб другаде никой не ги е виждал), в Азовскал имало 5000 натовски генерала, санкциите не действали и ако имаше място още 100 глупости
80
2
 
8
 
! Отговори
Ами не преди 11 месеца
Китай изпада в рецесия и инвеститорите я напускат плюс че има огромен отрицателен прираст
79
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Да бе сда.Абе я ме ми казвай ,какво да правя в моята страна бе.и ти като не знаеш нещо това,че не означава,че и другите не знаят.Мен не ме интересува кирливата ти Украйна.
78
10
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
Икономиката на Китай дърпа. Скоро ще ее повтори ситуацията отпреди 18 месеца когато газовите ще ходят в Азия, а на бедния ес ще обяснвевт колко е добре да се стои зимата на студено... или топли на зелен ***.
77
2
 
8
 
! Отговори
Няма ток запада преди 11 месеца
Свещи и романтика е да ! Хахаха ***
76
5
 
7
 
! Отговори
Добре бе след като преди 11 месеца
Рашата е такава нинджа според копейките защо е толкова оакана във войната в Украйна ? Кое и пречи да опуха бедна украйна и след това да емне целият Запад ?
75
1
 
5
 
! Отговори
Не е вярно преди 11 месеца
Запада произвежда по 100 хиляди танка на 6 месечие и русия може да си изяде калтармите от яд
74
7
 
5
 
! Отговори
до 80 преди 11 месеца
Русия в момента произвежда по 1500 нови танка на година. Толкова не може да произведе целия запад за 10 години напред.- Не може защото с вятърни мелници и фотоволтаици не могат да достигнат температурата на топене на стоманата.България обаче може защото има Атомна електроцентрала и това е стратегическо предимство, ама кандидатите за управници дали го разират