Свалени са три украински дрона край Москва

Министерството на отбраната нарече това опит за украинска атака
21 юни 2023 16:20, Йоана Цонева
83
Свалени са три украински дрона край Москва
Снимка: БГНЕС

Руската противовъздушна отбрана е свалила три дрона в района на Москва, съобщава "Ройтерс".

Министерството на отбраната нарече това опит за украинска атака.

Ведомството уточни, че руската ПВО е използвала електронно заглушаване, за да накара дроновете да загубят контрол и да се разбият, без по този начин да се причиняват жертви или щети.

Украйна почти никога не коментира военните операции отвъд собствените си граници, но атаките с дронове на руска територия - включително в самата столица Москва, където през май два безпилотни апарата достигнаха Кремъл, а други удариха други части от града - стават все по-често явление.

Областният губернатор на Москва Андрей Воробьов заяви, че при днешния инцидент два от дроновете са били прехванати при приближаването им до военни складове.

Още по темата
По информация на ТАСС безпилотните апарати са били насочени срещу Таманската дивизия на руските сухопътни сили, която е базирана в Калининец, на около 60 километра от Кремъл.

Отделно, губернаторът на анексирания от Русия Кримски полуостров Сергей Аксьонов съобщи за неуточнени щети по железопътната мрежа в град Феодосия, без да посочва причината за тях. Той допълни, че движението на влаковете е преустановено, но ще бъде възстановено до два часа.

"Моля всички да запазят спокойствие и да се доверяват само на проверени информационни източници", призова той.

От началото на войната в Украйна партизански групи съобщават за чести атаки срещу руската железопътна инфраструктура, които понякога водят до дерайлиране на влакове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците се застреляха не в крака, а много по-нагоре. Ще има да плащат поколения наред заради болните амбиции на ония в Кремъл.
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това означава вече само едно! Че нито един дрон,без значение чий производство е,няма да може да Припари до Москва! Ще бъдат Заглушавани и ще падат като зрели круши в Полетата на Русия!! -:)) Е Украинците Приключиха с това " съвременно оръжие"!!-:))
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е как ше свалят 3 украински дрона край Москва, след като украинската армия не съществува?
59
7
 
3
 
! Отговори
Кос преди 10 месеца
До Анонимен 47 "Рушшията е африканска държава със сняг". За това пък за Зе и фъфлещи туршии като теб, линии от сняг бол
58
3
 
1
 
! Отговори
Ехаа преди 10 месеца
До 123 недей да вярваш, руски източници. Никой не те кара. Само недей да ни обясняваш защо...защото ставаш повече от смешен.
57
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До 123 "Москва" не само че има пробойна, Занитката е хвръкнала във въздуха ами остава без ток - изобщо. Последва неконтролируем пожар. Без ток няма автоматика няма пожарни помпи няма помпи за изпразване на трюма... евакуират екипажа... вземат кораба на буксир вече наклонил се на ляво... и през ноща една буря и Москва потъва.
56
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
До Боби 62. Искаш да кажеш, че вярваш на версията с фас и буря. Не се учудвам тогава да повярваш на всяка глупост, която Кремъл пробутва. Един съвет: Провери какво е било времето и вълнениято над Черно море на 14 и 15 април 2022 и после пак ми пробутай глупостта с бурята
55
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До 123 относно Крайцера Москва. Има си кадри как го дърпат Буксирите. Но има и снимки и Видео как практически от вътре целия е изгорял. Пррез ноща групата кораби ги застига силна буря а Москва има огромна пробойна в левия борд под ватерлинията(не от ракета определено) и едното води до другото Москва отива на дъното.
54
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До 123 В Ъкрайна западните страни са доставили наистина огромно количество дронове и то от всякакъв род и вид. Както ВС на РФ всяка унищожена РСЗО я кръщават угробен ХИМАРС(и Химарса и дори СССР Град са все противни и смъртоносни системи) така и унищожаването на Среден или тежък дрон се лепва новината свален Байрактар(превежда се ако някой не се е усетил носещ Байряка/Знамето - Знаменосец).
53
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен "въпреки че са напуснали страната от страх да не бъдат мобилизирани." Сами са си виновни. Значи Ако си дори ГЕНИАЛЕН но Чукча Писател много лесно се подлагаш на паника. НО АКО СИ ЧУКЧА ЧИТАТЕЛ си разбрал че се мобилизират бивши ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЕННИ(Усещате че едното с другото не се връзва Програмист или висш икономист с професионална служба в армията...) си седиш в къщи/офиса щракаш си по клавиатурата и си гледаш кефа и сеира...
52
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Не вярвам на нищо , чийто източник е Русия. Тия руснаците свалиха по техни думи 1 000 Байрактара още преди една година, а според компанията "Байрактар тех" произвидените общо са 450. Конашенков, ако му събереш от дневните сводки колко единици техника са унищожили, ще излезе , че в целия свят не е останал ни един танк, оръдие или БТР. Да не говорим, че преди да решат какво да излъжат за Крайцера Москва, казаха, че е изтеглен на буксир в Севастопол. Руснаци, сър!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много от руските IT специалисти продължават да работят за работодателите си въпреки че са напуснали страната от страх да не бъдат мобилизирани. Това е прочетено в сериозен вестник от официален източник.
50
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен "А украинец няма да стане руснак никога. Мерси." СЕРИОЗНО? Ти си Украинец в Херсонска област примерно. Ако вземеш РФ паспорт. Държавата няма да те екстрадира по каквато и да е причина максимум местен съд да те съди за наистина голям Зулум. Практически всички Украински дългове отпадат. РФ признава трудовия ти стаж. Знаете за всички соц придобивки ако имате деца в РФ. За унищожените от Войната имоти РФ дава някакви компенсации Ако щеш говори на МОВА езика в 5 области е държавен с закон
49
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен "че САЩ и ЕС прибраха 40 милиона руснаци." СЕРИОЗНО? Наистина ли се хващаш на тези цифри? Ето ти нещичко за размисъл в Германия има 11 милиона етнически Турци. като поне 5 милиона са активно работещо население. Знаеш ли колко Кметове и други политици и партии имат там тези хора? Ти ми казваш че 40 милиона са емигрирали на запад от РФ. Къде са местните руски партии дори с цел да плюят по Кремъл, НПО защитаващи руските, местни училища с обучение на майчин език?
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пропагандата на посолството прекалявате с фалшивите лайки от километър се забелязват. Това фалшифициране на никого не помага най малко пък на украинците.
47
4
 
4
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Лажите на Русия,накрая ще се видят в центъра на Червения площад!!! Там кога падне дрона да се се очудят като оня де кацна с делтапланера !!!
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боби, миличък, разбери, че САЩ и ЕС прибраха 40 милиона руснаци. И то най-кадърните. А украинец няма да стане руснак никога. Мерси.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пиндостанските тролеи всъщност са украински защото издишат много яко.
44
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен Хорица разберете. РФ прибра от Украйна към 10 милиона население под една и друга форма. Всички военни на РФ в конфликта са или Миньори хванали се за оръжието защитаващи собствените си деца и имот(А понятието РИСК за хора като миньорите е съвсем различно от обикновените хора и те са изключителни войни) или са професионални главорези на Руската армия - Чеченските отряди, ЧВК Вагнер, ВДВ и то с профи договори, Морска пехота, Спецназ, Снайпериската Дивизия(неофициално от ВСВ общество)
43
6
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 10 месеца
РФ е загубила 25к души от началото на юни, вярно е.