Радев: Новото правителство тласка България по-близо до войната

Гледат сякаш са в театър с измамното убеждение, че ще останат зрители, допълни президентът
Обновена: 23 юни 2023 13:31 | 23 юни 2023 07:57, Анисия Иванова
791
Радев: Новото правителство тласка България по-близо до войната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до войната. Не считам, че е уместно политици със скромна електорална подкрепа да говорят и да поемат такива тежки ангажименти от името на България", заяви президентът Румен Радев.

Основното задължение на всяко едно правителство е да гарантира сигурността и спокойствието на българските граждани, заяви Радев преди да отпътува за Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер.

Още по темата

"Това, че войната се води на няколкостотин километра от нас не бива да ни успокоява, защото бойните действия ескалират и явно някои политици не осъзнават дълбочината на проблема. Гледат на тази войнат сякаш са в театър и са се разположили удобно сред публиката с измамното убеждение, че ще останат само зрители", допълни президентът, цитиран от БНТ.

Според него е в интерес не само на България, но и на Европа незабавното прекратяване на бойните действия и търсене на всички възможни пътища за възстановяване на диалога и мирните преговори, а не захранване на този конфликт с нови оръжия.

"Всеки, който има отговорности и амбиции в сферата на сигурността и отбраната трябва добре да познава и да се придържа към Конституцията и Закона за отбраната и въоръжените сили, които категорично регламентират, че президентът е върховен главнокомандващ както във военно, така и в мирно време", коментира Румен Радев.

Той подчерта, че външната политика е споделена отговорност на институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


791
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
561
2
 
2
 
! Отговори
Оххх преди 11 месеца
До Война можеше да няма 619 - днес Пригожин каза, че Украйне не е обстрелвала Донбас НИКОГА! Ето, слушай -> https://twitter/NOELreports/status/1672157866222923781
560
0
 
0
 
! Отговори
Ахахах преди 11 месеца
До Анонимен 621То хубаво да не приема и да отказва покани, ама то няма такива покани бе, запъртък :D
559
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе кой се интересува кой тебе поканил бе.Като те канят,за да си им слуга това грее ли те.Сйде няма нужда от такива покани.Е един *** пример,какво получи България като заслугува на запада след 24.02 2022.Ами едно голямо нищо.И не си мисли,че някога ще станеш като Германия, Франция или другите страни от ЕС.Това няма да стане,докато пълзиш и им слугуваш.Когато ти сам си решаваш и си определяш интереса може и да стане нещо иначе си слуга.
558
1
 
1
 
! Отговори
До 618 преди 11 месеца
Ти забрави за европейска заплата. Мисли си, колко ще ти е хубаво с руската. Ще живееш като братята си!!!
557
2
 
2
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 11 месеца
До До малко политика: И кой отнемаше земята, кой убиваше семействата на жителите на Донбас? Украинската армия ги обстрелва осем години. В Украйна лаборатории на САЩ разработваха биологическо оръжие, а Зеленски вече говореше за атомно оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Каквото си търсеха националистите от Киев, това си и намериха.
556
2
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 11 месеца
Рукофилите не искат европейски заплати. Те се молят за руски! Работодатели удовлетворете им желанията и им сведете заплатите до руските!!!
555
1
 
2
 
! Отговори
Така преди 11 месеца
До Анонимен 608 - какво се е случило във войната ли, нашите са показали, че не са Мишоци като днешните Радевци! Колко държави поканиха Радев на официална визита откатко е президент? Баш николко, или няколко треторазрядни. Толкова за него и неговото мишкарско мнение.
554
2
 
1
 
! Отговори
Вече изнасяме преди 11 месеца
Ешалон с танкове и бронетранспортьори е бил заснет на гара Казанлък преди два дни. Властта в България я получи коалицията ГЕРБ-ПП_ДБ, а това е коалицията на войната. Би трябвало в Народното събрание опозицията да поиска от министърът на отбраната Тодор Тагарев да даде разяснения за този износ на оръжие.
553
1
 
2
 
! Отговори
До малко политика преди 11 месеца
Твоят вожд от 19 век, ако не беше започнал ВОЙНАТА, нямаше да има.на кой да се помага другарю!!! Явно ако на теб ти вземат собствеността, земята, убият семейството ти...ти ще се наведеш и ще благодариш!
552
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе като Украйна ви е важна ходете си там.България е по-важна и не ни я набутвайте кирливата бандерия.
551
2
 
0
 
! Отговори
Малко за историята преди 11 месеца
Украйна е създадена като държава едва в състава на СССР. Преди това такава държава никога не е имало. По времето на цар Алексей Михайлович (бащата на Петър Първи) запорожката войска (начело с Богдан Хмелницки) и Малорусия по тяхно желание се присъединават към Русия.
550
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе какво предлагаш бе кирливата Украйна член ли е на ЕС ,ами не е така ,че леко в лево.
549
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе генералски потомък я кажи ,какво се случи с войната тогава и какви са последиците за България.А да аз ще ти кажа.България изнася основно войната ,а съседите я напад после.Така,че у лево.България няма да я набутваш ,в чужди конфликти.Никой не е длъжен да се занимава с нея.А това ,че ти си решил,че видиш ли това било подкрепа на Русия си е това работа.Никой не го е грижа такива като теб какво мислят.Като ти е важна Украйна ей там е фронта,тръгвай.
548
2
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 11 месеца
Това че България е член на ЕС и НАТО не ни задължава да помагаме за да продължава войната в Украйна. Напротив, съгласно член първи на Вашингтонският договор и България и всички членове на НАТО трябва да помагат за решаване на международните проблеми с мирни средства.
547
2
 
4
 
! Отговори
Предлагам преди 11 месеца
За всички, които са против ЕС заплатата да им се изравни със руска заплата. Те за това мечтаят!
546
0
 
0
 
! Отговори
телешки инат преди 11 месеца
Българските войски бяха в ирак , двойкаджия не ни подвеждай
545
2
 
1
 
! Отговори
Ахахах преди 11 месеца
Радев, пич, България е в НАТО. В каква война ще тласне някой България? Ако някой нападне България, това значи, че ще нападне НАТО! А ако някой тръгне да напада НАТО, повярвай ми няма да тръгне да се занимава с нищо и никаква България.... Разбирам желанието на българина да си придава важност, ама айде малко по-реално да гледаме на нещата, а?
544
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путомък ,много време е минало ,много екшън филми си гледал, и често казано всичко ти е наред
543
3
 
2
 
! Отговори
Така преди 11 месеца
Потомък съм на Генерал от Балканската война, и смело мога да кажа с ръка на сръцето, че Радев е най-големия родоотстъпник от всички държавници досега!
542
2
 
2
 
! Отговори
хан Кубрат преди 11 месеца
Младите гейополитически разбирачи научават за путиновата агресия от телевизията където мейнстрийма и екшън филмите им избелват фъстъците или израстаците наречени мозъчетата.За тях няма учебници по история.