Радев: Новото правителство тласка България по-близо до войната

Гледат сякаш са в театър с измамното убеждение, че ще останат зрители, допълни президентът
Обновена: 23 юни 2023 13:31 | 23 юни 2023 07:57, Анисия Иванова
791
Радев: Новото правителство тласка България по-близо до войната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до войната. Не считам, че е уместно политици със скромна електорална подкрепа да говорят и да поемат такива тежки ангажименти от името на България", заяви президентът Румен Радев.

Основното задължение на всяко едно правителство е да гарантира сигурността и спокойствието на българските граждани, заяви Радев преди да отпътува за Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер.

Още по темата

"Това, че войната се води на няколкостотин километра от нас не бива да ни успокоява, защото бойните действия ескалират и явно някои политици не осъзнават дълбочината на проблема. Гледат на тази войнат сякаш са в театър и са се разположили удобно сред публиката с измамното убеждение, че ще останат само зрители", допълни президентът, цитиран от БНТ.

Според него е в интерес не само на България, но и на Европа незабавното прекратяване на бойните действия и търсене на всички възможни пътища за възстановяване на диалога и мирните преговори, а не захранване на този конфликт с нови оръжия.

"Всеки, който има отговорности и амбиции в сферата на сигурността и отбраната трябва добре да познава и да се придържа към Конституцията и Закона за отбраната и въоръжените сили, които категорично регламентират, че президентът е върховен главнокомандващ както във военно, така и в мирно време", коментира Румен Радев.

Той подчерта, че външната политика е споделена отговорност на институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


791
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
601
3
 
3
 
! Отговори
Така е преди 10 месеца
До До 665: Да, ЕС и НАТО помагат за продължаване на войната. За преговори за мир никой от Киев или от ЕС или НАТО изобщо не говорят. В интерес на САЩ е войната в Украйна никога да не завърши.
600
6
 
4
 
! Отговори
Ха ха, преди 10 месеца
Доказан военнопрестъпник, който всеки ден се хвали, колко ракети е.изстрелял по цивилни.градове, щели да го спрат с мирни средства??? Самите руски таракани вярват ли си ,или лъжат просто ей така, за някоя копейка?
599
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
саксиите са изтрепали и поробили ВЕКОВЕнаред цели континенти ама да тях не ги бройм те с право разпостраняват демокрация след като са изтрепали северноамериканските индианци примерно.а и никой не им е водил статистики
598
7
 
6
 
! Отговори
Какво следва преди 10 месеца
Ако някой застрашава националната сигурност на България това е министър Тагарев. Да твърди, че войната няма да завърши докато "Украйна не освободи всички окупирани територии" означава че той очаква война до последният украинец. И, макар че не го казва ясно, но е готов да изпрати и български военни да воюват на страната на Украйна. Само да ни подсвирнат от САЩ и ще се включим в "коалицията на желаещите".
597
4
 
5
 
! Отговори
До 665 преди 10 месеца
ЕС и НАТО не воюват, те помагат! Обърни се към кремъл...те нахлуха в чужда страна и започнаха война!!!
596
3
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Това че България е член на ЕС и НАТО не ни задължава да помагаме за да продължава войната в Украйна. Напротив, съгласно член първи на Вашингтонският договор и България и всички членове на НАТО трябва да помагат за решаване на международните проблеми с мирни средства.
595
3
 
4
 
! Отговори
Фактите преди 10 месеца
Най-големия геноцид в историята са сътворили Хитлер и Сталин. Разликата е, че Сталин е избивал собствения си народ!!!!!!
594
2
 
8
 
! Отговори
Историята преди 10 месеца
Германия напада Полша на 1 септември 1939 г. Сталин изчаква до 17 септември преди да започне свое нападение над Полша. Част от районите на Карелия и Сала във Финландия са анексирани от Съветския съюз след Съветско-финландската война. Тя е последвана от съветска анексация на Естония, Латвия, Литва и части от Румъния (Бесарабия, северна Буковина и Херца). Едва през 1989 г. Съветския съюз признава съществуването на секретния протокол към Немско-съветския пакт във връзка с планираното разделяне.
593
4
 
9
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
За престъпленията на Кремъл все някой друг им е виновен...ФАЩ, хамериканците, Колективния Запад, извънземните...! И продължават да си меткат ракети по цивилни сгради ,болници и детски градини! Те това го могат! Много са" велики"! А тая куха, безполова манерка няма.нужда от коментар!
592
3
 
3
 
! Отговори
Петър Берон преди 10 месеца
Великобритания и нейното отроче сащ винаги са си играели на световния полицай с най високия морал който никой по света неможе да оспорва, а всъщност те саизвършили най големия геноцид в историята.Чети образовай се не гледа телевизия че ще ти избели фъстъка, като четеш поне няма реклами ;)
591
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Инфо на какви тюлени бе ,какви пингвини ти някой заплашвал ли в чужда страна с чужда войска ,бе.Я кажи честно толкова ли ти е ,акъла
590
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пакт за не нападение което хитлер разваля , имаш две по история
589
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаш две по история , сащ влиза в войната за да спре русия са завземе берлин и това в факт .чети образовай това не е call of duty
588
1
 
2
 
! Отговори
до инфо преди 10 месеца
Пич ти ще се молиш на твойте приятелчета американските тюлени да те пуснат да бягаш в еритрея но няма да имаш тоя късмет.
587
4
 
8
 
! Отговори
До 654 преди 10 месеца
Руснаците първо се съюзиха с Хитлер, а после с ПОМОЩТА на САЩ, Великобритания, Канада и т.н победиха!
586
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев е национален герой,браво, радвам се че има истински българи все още не са само благотворителни организации за смяна на пола
585
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците победиха фашизма и сега след 75 години трябва да го направят отново
584
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Инфо ,а аз ще те поканя са напуснеш България учтиво ,а като не го разбереш,ще ти го и покажа.разбра ли.Щото взе да ми писва от такива като теб ,които си мислят ,че тук им Украйна и съм длъжен да ти търпя глупостите.Като не ти харесва ставай и се изнасяй.
583
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нацо е наследник на бат ти хитлер има и символче с скрити изображения
582
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В текста е казано че основно задължение на всяко едно правителство е да осигури благополучието на своите граждани. Да така е но това освен за българското правителство се отнася и за украинското , но точно това то не е направило и е натикало страната във война. Затова от самото начало не заслужава подкрепата която получава. Един ден това ще се разбере че е било грешно.