ISW: Русия е изправена пред дълбока нестабилност

Според института сделката на Пригожин с Лукашенко не решава проблема
25 юни 2023 12:37, Нели Христова
83
ISW: Русия е изправена пред дълбока нестабилност
Снимка: БГНЕС

След краткия бунт на групата "Вагнер" Евгений Пригожин се срещна с беларуския диктатор Александър Лукашенко, за да договори сделка, при която той избягва наказателни обвинения, а наемните войници трябва да подпишат договори с руското министерство на отбраната.

Институтът за изследване на войната (ИИВ) заяви в свой доклад от 24 юни, че това споразумение е краткосрочно решение, което "разкрива сериозни слабости в Кремъл и руското министерство на отбраната".

"Предположенията, че бунтът на Пригожин, отговорът на Кремъл и посредничеството на Лукашенко са инсценирани от Кремъл, са абсурдни", пише Институтът.

"Походът на Вагнер също така показа деградацията на руския военен резерв, който е почти изцяло ангажиран с боеве в Украйна, както и опасностите от разчитането на неопитни наборници за защита на руските граници", добави ИИВ.

В момента Русия е изправена пред дълбока нестабилност, а сделката, сключена с Лукашенко, не решава същността на проблема, а именно, че има дълбоки слабости във вътрешната сигурност, "които вероятно се дължат на изненадата и въздействието на тежките загуби в Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ПУТЪНА ЛИКВИДИРА В ЗАТВОРА МАЛКО ПРЕДИ ДА ГО ПУСНЕТ ОПОЗИЦИОНЕР САМО, ЗАЩОТО НОСЕЛ ШАПКА С НАДПИС: ПУТЪН *** ! ПРИГАВНОЖИН Е С ВЛЯЗЛА В СИЛА СМЪРТНА ПРИСЪДА ВЕЧЕ И ТО ДОРИ ДА Е БИЛО ИНСЦЕНИРОВКА !
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой ви каза, че Лукашенко е диктатор? В Беларус има много повече права и свободи, отколкото в Америка и западна Европа взети заедно и животът е много по-уреден. Така, че яжте си.... и се самозалъгвайте, че живеете в свободно и демократично общество.
25
6
 
8
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
От случилото се видя колко безкрайно *** са родните русофоби , по-четвъртит нямаше как да им го вкарат ! Днес всички са като нacpaНи !!!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА, хората знаят, че Пригожин има право, критикувайки паркетните генерали, но ... Всеки руски човек добре разбира, че недостатъците в МО не могат и не трябва да се поправят с въоръжен метеж, с огромно и жестоко кръвопролитие. Особено по време на война срещу целия колективен запад.
23
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Да ама Не....
22
11
 
12
 
! Отговори
Ще ви се преди 10 месеца
Бленувайте. Русия е силна и все по-силна ще става.
21
4
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 10 месеца
Избягал е Путин колкото Лукашенко бил умрял хаха , лъжци смешни.Единственото сигурно е че Залужни го убиха и погребаха !
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дрън дрън ярина. Иска им се ама йок.
19
6
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
Така се показва сила , бе........."ДА БЕГАШ БЪРЗО ДО БУНКЕРА СИ ДО ПЕТЕРБУРГ"
18
7
 
8
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Същите тия институти и разузнавания през няколко месеца от години пишат че Путин бил тежко болен и едва ли не на смъртен одър , Русия щеше да фалира още в 2015 и т.н. Колко трябва да си куха лейка за да вярваш на елементарната им пропаганда ?!! Обидно е дори за Асен Агов или Инджев ...
17
4
 
8
 
! Отговори
"ПУТИН ПОКАЗАЛ преди 10 месеца
...ИЗБЕГАЛ НА СЕВЕР У БУНКЕРА СИ.....ХА,ХА,ХААА......ЖЕСТОКО , БЕ...!
16
5
 
11
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Че той Пригожин излезе и прав текст си нарече Путин... "лъжец", и че.цялата война в Украйна с разни нацисти е една постановка, и това щяло да остане без последствие? Много народ за къде по-малки прегрешения ги "самоубиха" от 10-ят етаж!
15
8
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ПУТИНИСТИТЕ ДА НЕ СЕ РАДВАТ ЩОТО ОСТАВАНЕТО НА ПУТЪНА Е САМО ВРЕДА ЗА ТЯХ БУКВАЛНО ОТВСЕКЪДЕ! АКО ПРИГАВНОЖИН БЕШЕ ВЗЕЛ ВЛАСТТА ИМАШЕ ШАНС ЗА МНОГО НЕЩА! СЕГА САМО НЕЩАТА ЩЕ СТАВА ОТ ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ ЗА МОРДОРСКОВИЯ!
14
1
 
9
 
! Отговори
Тангра преди 10 месеца
Всички са в шах.Пригожин дали е по доброто ?Едва ли ?Скоро войната свършва
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия още не са разбрали че ги подхлъзнаха.
12
11
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 10 месеца
Вчера - НИКОЙ Не Подкрепи Пригожин - Нито Народа, Нито Олигарсите , Нито Армията - Всички Застанаха На Страната На Путтин- До Един , Пригожин Почна Сам да си Говори - Даже и Вагнер - Като Разбраха че са Конфискувани Парите На Пригожин - Няма Заплати - И Те Се Оцепиха - Те Работят За Пари - А Не За Слава ........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
11
5
 
24
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Абе нали ISW и Британското разузнаване само пред двайсетина дни писаха че Лукашенко е умрял и самолет на ФСБ кацнал в Минск за да откара тялото в Москва ?!!Какво пак се обърка ?!!
10
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин отново показа силата си .Напъна се юнашки и напълни 5 куфарчета с ако.Нов рекорд в мире.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нееееелллчееееее
8
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ПУТЪНА ПОБЕДИ! ПРИГАНВОЖИН ИЗГУБИ И Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ГО Е КУПИЛ ИЛИ БЕШЕ ИНСЦЕНИРОВКА! ПРИГАВНОЖИН Е ВЕЧЕ НИКОЙ ЩОМ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ТАКА ЛЕСНО ТА ДОРИ И ДА Е ЗА 10 МИЛИАРДА ЕВРО В ЗЛАТО!