Христо Грозев: Това, което се случи в Русия, ще бъде повторено

Според него в близките 6 месеца ще има развръзка
28 юни 2023 17:30, Нели Христова
190
Христо Грозев: Това, което се случи в Русия, ще бъде повторено
Снимка: БГНЕС

"Това, което се случи в Русия, ще бъде повторено. В близките 6 месеца ще видим завършек на това, което беше започнато в Русия", коментира разследващият журналист Христо Грозев след опита за бунт на Евгений Пригожин.

По думите му щетите са за имиджа на Владимир Путин, който досега е бил представян като "човек, който не може да бъде атакуван, който така добре балансира всички различни кули в Кремъл". "Това, което се случи показа как той по случайност спаси поста си", коментира още Грозев.

Още по темата
Той коментира и възможните причини, поради които Пригожин е спрял "похода си за мир" към Москва.

"От една страна Пригожин не получи очакваната подкрепа от някои от своите поддръжници, може би хора в специални служби, които му бяха обещали или намекнали, че ще получи подкрепа", коментира Грозев. И подчерта, че много важен елемент е подкрепата, която е очаквал от генерал Суровикин, който в момента напрактика ръководи военната операция в Украина.

"Американското разузнаване е знаело, доколкото разбираме от днешна статия в Нью Йорк Таймс, за това, че Суровикин е бил посветен в плановете на Пригожин", посочи Грозев.

Според него друга възможна причина за спиране на бунта е възможен натиск от специалните служби на ФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В района на Белогоровка артилерията на 4-та бригада на Южната група войски унищожи жива сила и склад с боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна.
117
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сред ранените в резултат на ракетните удари в Краматорск са трима колумбийци. Това заявиха от организацията Aquanta Украйна. Пострадаха предполагаемият основател на организацията, колумбийският депутат Серхио Харамильо, писателят Хектор Абад и журналистката Каталина Гомес. Така от Запада потвърждават, че в разрушения ресторант не е имало "мирни туристи", а чужденци. Затова, че това са наемници, все още не го известяват. Въпреки това, те обикновено могат да бъдат наричани "доброволци" или "убити и ранени в битка".
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Направление Запорожие: с.Пятихатки. Междувременно преди няколко часа 128-*** бригада на въоръжените сили на Украйна премина в настъпление, но атаката пропадна. Танкове и бойни машини на пехотата бяха оставени да горят в степите. Зомби нацитата са изоставен в полето без възможност за евакуация - в момента руската артилерия ги унищожава. Разузнавачи на 429 МСП от 19 МСД, съвместно с разузнавачи на батальона Судоплатов и 4 ВБ откриха врага на далечните подходи. Унищожени са три танка и две бойни машини на пехотата.
115
1
 
12
 
! Отговори
Грозю преди 10 месеца
Ако Щатите искат още един руски дисидент, ще си намерят някой от Русия, а не българин като тебе..
114
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ристо,кой те излъга че си журналист ?Само с лъжи,измами и коленичене не става бре
113
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
по-*** си и от Зеленски ве,оня поне се знае че е от хероина,а при теб вродена ли е простотията?
112
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Провокираш Путин , който не те брой , Ристо ,за да печелиш пари за с тъпите ти разледвания, като американски агент.Празноглавец, който гради кариера с лъжи и измами.
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За един приятел питам! Този защо го е страх да се прибере в София? И да се " разходи по Витошка" сам?-:)))
110
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гроздев,гроздев,глупав си беше и продължаваш да си си глупав.
109
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Същият на 22.04.2022 каза, че Русия има ракети до неделя и може да води война максимум месец. Година по-късно толкова за българския Навални
108
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
защо ни занимавате с глупостите на този откачен хомосексуалист?
107
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
а ако няма развръзка до 6 месеца ще трябва да ти набия празната кофа,съгласен ли си мърляч?
106
2
 
10
 
! Отговори
Pодстелков преди 10 месеца
Христо Грозев дали знае започнатото във САЩ 'Капитолия" и другите многобройни протести на чернокожото малцинство срещу разделението и откритата дискриминация, кога ще прерастнат във гражданска война и кога най после ще се разпадне тази държава с брутален по своите мерки външен дълг или не са му спуснали тази информация от американското посолство все още?!?
105
3
 
11
 
! Отговори
Невероятни умници преди 10 месеца
Този сайт изобщо не е поръчков, нивото на журналистика тук достига световни върхове. Сopocoидите, които пишат коментари тук са изключително интелигентни, винаги аргументирани, с логични и адекватни коментари, никога не са дрогирани или пияни. Христо Грозев е гордост за нашата държава като независима и обективна журналистика.
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Надолу се коментират визите за САЩ. Вярно е че и да паднат визите няма да е нещо значимо, защото вече сме в ЕС и българите не проявчват тоя интерес към САЩ, както беше през 90-те. Визите за Канада паднаха и никой не се е затърчал да емигрира там, та даже и като туристи няма наплив натам, но все пак въпроса е принципен. Американци могат свободно да влизат и да стоят в България 3 месеца, а българи без виза там не. Има и по-зле, Албания не изискава виза за американци и могат да стоят целогодишно.
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Напротив Грозев, нищо такова няма да видим. Продължавай да се занимаваш с журналистически разследвания, а не с прогнози. В това определено не те бива
102
0
 
8
 
! Отговори
Зеленски преди 10 месеца
Ще се бия с противните рашки до последния украинец!!
101
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Да запада ще се опита пак....и пак провал.
100
3
 
13
 
! Отговори
Стига глупости преди 10 месеца
Този червей опищя навсякъде, че Путин го търси, ще бъде съден, убит и т.н.
99
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Иска ти се Предатели!-:))