Христо Грозев: Това, което се случи в Русия, ще бъде повторено

Според него в близките 6 месеца ще има развръзка
28 юни 2023 17:30, Нели Христова
190
Христо Грозев: Това, което се случи в Русия, ще бъде повторено
Снимка: БГНЕС

"Това, което се случи в Русия, ще бъде повторено. В близките 6 месеца ще видим завършек на това, което беше започнато в Русия", коментира разследващият журналист Христо Грозев след опита за бунт на Евгений Пригожин.

По думите му щетите са за имиджа на Владимир Путин, който досега е бил представян като "човек, който не може да бъде атакуван, който така добре балансира всички различни кули в Кремъл". "Това, което се случи показа как той по случайност спаси поста си", коментира още Грозев.

Още по темата
Той коментира и възможните причини, поради които Пригожин е спрял "похода си за мир" към Москва.

"От една страна Пригожин не получи очакваната подкрепа от някои от своите поддръжници, може би хора в специални служби, които му бяха обещали или намекнали, че ще получи подкрепа", коментира Грозев. И подчерта, че много важен елемент е подкрепата, която е очаквал от генерал Суровикин, който в момента напрактика ръководи военната операция в Украина.

"Американското разузнаване е знаело, доколкото разбираме от днешна статия в Нью Йорк Таймс, за това, че Суровикин е бил посветен в плановете на Пригожин", посочи Грозев.

Според него друга възможна причина за спиране на бунта е възможен натиск от специалните служби на ФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не можах да разбера какво е започнало, това е атака към суровкин, хибридна война дезинформация Руските политически лица го защитиха вече
57
1
 
1
 
! Отговори
Дачков преди 10 месеца
До Баба чичолина - е нали Донцката и незнам си какви републики са на нейна територия уж , не виждам да са направили контраудар.
56
0
 
4
 
! Отговори
трай грозиле за убос преди 10 месеца
Ако почакаме две три геологични ери по 30 милиона години - па току виж станало а? :):)
55
7
 
2
 
! Отговори
До Въпрос преди 10 месеца
Друг въпрос! значи ти признаваш, че беларус не съществува като държава така ли? И без да обяви война ще нападне неина съседка така ли? Колкото до това къде е украйнската армия, то тя нееднократно вече показаха, че имат с какво да отвърнат на нападение от беларус! Но се чудя при едно евентуално нападение от страна на беларус как ще постъпи НАТО! щото ако нато се намеси то беларус няма никакъв шанс!
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не съм русофил, но този прекалява.
53
1
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 10 месеца
тоя кибик като нашите форумни експерти - още не е излязал от дупката на ингилийсия великденски Заек!
52
2
 
13
 
! Отговори
Баба чичолина преди 10 месеца
А бе,всеки бос на НАТО знае,че Русия не може да бъде атакувана на нейна територия поради ответна атака и само мокри сънища на пубери.Каквито и проблеми да има има и времето и ресурсите да ги корегира.И да сменят Путин ще дойде Сталин.Русия винаги сключва мир,който и харесва и няма как да я заставят на друг.Само жертви и разрушения,но Русия не бърза преди да и е кеф и когато дойде иде и мирът - руския мир
51
3
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 10 месеца
Разстоянието от Белорусия до Киев е почти 100 километра. В задачата се пита, за колко време музикантите могат да стигнат от Белорусия до Киев при условие че остатъците от украинската армия всички са на източния фронт.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде и тоя стана гадател !
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Русия по ред причини безопасността е на достатъчно високо ниво в сравнение с много места по света включително и Запада, не се очакват нито енергийни, нито икономически, нито продоволствени кризи.
48
2
 
8
 
! Отговори
Welt преди 10 месеца
Всъщност Виктор Орбан в интервюто си за Welt не каза нищо ново за хората които могат да виждат и да мислят. Но журналистът който интервюира каза много, подскачайки без да прикрива емоции и неудовлетворението си "защо казвате че е невъзможно Украйна да спечели, но те ааа, ъъъ, имат вече някакви отвоювани територии". Това дава много ценна информация да разбере човек колко самонадеяни и заблудени са западняците и в каква изкривена реалност се намират - имали вече някакви отвоювани територии, ама няма начин да не победим Русия, те са дълбоко убедени в това.
47
3
 
9
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
В териториите под руски контрол в укрия имаше окол 30 000 вагнеровци, към Москва са били около 8 хиляди... В задачата се пита на къде са тръгнали останалите а са и вече там... ===)))
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва да изчакаме да изтече договора ни с НАТО след няколко годинини и да не го подновяваме. Тогава можем да дадем сухопътен коридор на Русия до Сърбия и до Бондстийл, и НАТО ще се разпадне, Бондстийл е сърцето на НАТО в Европа, а от там и ЕС ще се разпадне и ще се отървем. Иначе ако тръгваме да излизаме ще ни разтакават години наред с юридически процедури, ще ни блокират за ЕИС и БРИКС, а и дотогава ЕС ще се разпадне, само губене на време.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тоя отровата е приготвена отдавна.
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какво става с контранстъплението?
43
16
 
7
 
! Отговори
То се вижда преди 10 месеца
Видя се че Путин е никой в Русия . Следващият път обаче ще е сериозно ! Никой в Русия няма да прости на Путин че е мошка
42
9
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 10 месеца
До Анонимен 31 И на Русия не сме длъжни с нищо.Те са ни длъжни че 45 г. спряха развитието на държавата ни.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Онче Бонче, счупено пиронче. Риба щука, махай се от тука. Отивай на *** да ядеш памука. Корабите спряха, рибите умряха. Само един остана чичо дебелана. Хвърли се в морето, спука си шкембето.
40
4
 
9
 
! Отговори
Краят на Украйна преди 10 месеца
По нечий сигнал, от нафталина изпълзя Яценюк, един от лидерите на укронацисткия майдан, излъчваш лъчи на простветление - явно в опит да се формира някаква властова основа и визия за бъдещите жалки остатъци от украйна. Дори и да е имало някакво "прозорче от възможности" за възникване на украйна и украинска нация, видя, се че е илюзорно. Не можеш да строиш нещо дългосрочни анти-държава и анти-нация базирани на омразата, геноцида и подмяна на историята.
39
8
 
4
 
! Отговори
Илариев преди 10 месеца
Няма уважаващ себе си световен лидер който да вземе пуйлото на сериозно. Междуанародния му авторитет и без това беше на дъното, а сега направо затъна в тинята.