Eвакуация в Крим след атака на Украйна срещу руска военна база

Над 2000 души от района на базата ще бъдат временно евакуирани
19 юли 2023 13:03, Нели Христова
160
Eвакуация в Крим след атака на Украйна срещу руска военна база
Снимка: Twitter

Пожар избухна в руска военна база на окупирания Крим. Наложи се евакуацията на четири населени места и затварянето на близка магистрала, съобщи назначения от руските власти губернатор на полуострова Сергей Аксьонов. През изминалата нощ отново украинските черноморски пристанища Одеса и Николаев бяха основната цел на руските ракетни удари.

След избухването на пожара на полигона на базата край Кирковское шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов написа в "Телеграм", че е извършена "успешна акция" на окупирания полуостров Крим. Според руски военни кореспонденти и украински медии в базата гори склад с боеприпаси. Над 2000 души от района на базата ще бъдат временно евакуирани, поясни руският губернатор Сергей Аксьонов.

В поредната нощна серия въздушни удари Русия е използвала крилати ракети с въздушно, наземно и морско базиране, както и ирански ударни безпилотни апарати "Шахед", съобщиха украинските военновъздушни сили. Атакувани са критични инфраструктурни и военни обекти с основно направление Одеса, а изстрелването на ракетите е било от Черно море, Крим и Ростовска област.

Черноморският прищанищен град Одеса отново е бил основна цел на руските атаки. През нощта Русия е изстреляла крилати ракети "Калибър" от Черно море, в Одеса са се чули серии експлозии. Въпреки продължаващите руски ракетни атаки срещу пристанището в Одеса то продължава да работи. Това заяви говорителят на военната администрация в града Серхий Брачук. Има попадения в зърнените и петролните терминали, повредени резервоари и товарна техника. Възникнал е пожар, няма информация за жертви.

Руското министерство на отбраната нарече ударите по пристанищата Одеса и Николаев възмездие за разрушенията на моста над Керченския пролив. Атаката съвпада с излизането на Русия от сделката за износ на украинско зърно през Черно море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 9 месеца
Нато още гали с перце квадратната тиква на Путин. Крайно време е да дадат на Украйна ракети за Масква.
48
7
 
8
 
! Отговори
къса памет преди 9 месеца
До Слава Укран!: "Мъжко и достойно е да браниш родината си и териториалната цялост." -а и да помниш че Луганск и Донецк Одеса, Николаев и Харков са си по принцип руски...
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вземи огин, запали ме, направи ме пепел...
46
11
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Прогожин хубаво каза, че Путин е много мек към укрите и всички даващи им оръжие и боеприпаси! Не ми се мисли, ако беше взел властта какво щеше да е, автоматично заводите край Казанлък изчезваха от картата.
45
0
 
10
 
! Отговори
Спомням си. преди 9 месеца
До Анонимен: взривовете на полигона при пожар в Софийска околия преди години продължиха два дни.
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малиииий, *** то това близо до Керченския мост бе, дето го думнаха преди малко?Окупаторите в Крим са заклещени и изпаднали в паника!Ни напред, ни назад! Ами сега?А всъщност, официалните руски медии не съобщават нищо за взривовете (кремълска цензура), само че имало някакви си пожари. Ама тия дето са в близост до "пожарите" виждат истинската картинка и паниката се разраства по-бързо и от коронавируса!!!
43
11
 
14
 
! Отговори
да не забравте! преди 9 месеца
До Анонимен: "И днес Русия беше направена за смях..." - ОБАЧЕ Русия винаги се смее последна!
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе украинските медии съобщават че вече три часа продължават взривовете на полигона в Кировския район на Крим!Радев, да кажеш нещо по въпроса?
41
12
 
10
 
! Отговори
припомняме Аксиомата преди 9 месеца
"Русия непрекъснато губи, докато накрая неизбежно печели."
40
10
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 месеца
Както винаги всички руски ракети и дронове са били свалени, даже малко повече от изстреляните, а пристанището само си гърми, ей така от нищо. Нито дума за украинската зенитна ракета ударила жилищен блок.
39
4
 
12
 
! Отговори
До 64 преди 9 месеца
Който кинжал вади, от кинжал умира !
38
9
 
7
 
! Отговори
САЛАМА за украине! преди 9 месеца
а за зомбитата - трава! :):)
37
6
 
9
 
! Отговори
Росенец е БЪЛГАРСКИ! преди 9 месеца
ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМА ОТ РУСИЯ БЪЛГАРИЯ!
36
3
 
6
 
! Отговори
някой преди 9 месеца
До: Исаак Паси В Украйна вече заловените колаборационисти (например които са коригирали огъня на руснаците) ги осъждат на дълги срокове затвор, много от тях с доживотни присъди! Скоро и у нас така!
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще има кинжали и калибри до спукване, да му мислят хохлите
34
2
 
5
 
! Отговори
12345 преди 9 месеца
И почвам да бегам,бате! хахах
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 59, той ги думка с цялата възможна сила с която разполага! Просто толкова си може
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Беговата подготовка е важна!
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
През нощта Русия изстреля крилати ракети Х-22, "Калибр". Ударени са пристанището, нефтобаза и двете летища в Одеса, два моста на река Днестър, ударени са съоръжения в Рени, Измаил, Килия. Въздушната атака е най-мащабната от началото на СВО.
30
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И днес Русия беше направена за смях...